Cuckoo KESIHATAN TIPS

Cuckoo Penapis Air Terbaik 2018

Aug 13, 2018
kelebihan penapis air cuckoo

Cuckoo Penapis Air Terbaik 2018

Assalamualaikum 💖

Sana sini duk sembang pasal Cuckoo.Jadi disebabkan Amni sendiri pengguna tegar Cuckoo,Amni nak share dengan korang serba sedikit mengenai Cuckoo.Mula-mula Amni sendiri pening berapa produk yang Cuckoo ada,tapi lepas lama-kelamaan dah baca website dia,maka terhasillah entri ni untuk korang.

Tapi bila sebut Cuckoo je,mesti korang akan ingat water filter je kan?Hehe.Sebenarnya Cuckoo ada banyak produk yang dikeluarkan.Sebelum tu meh Amni cerita info ringkas mengenai syarikat pengeluar Cuckoo ni.

Cuckoo Jenama Popular Di Korea?

Ya,kalau korang nak tahu,Cuckoo merupakan jenama No.1 pengeluar barangan keperluan rumah di Korea Selatan.Dan kalau korang kaki drama korea,hampir kebanyakan periuk nasi eletrik diorang dari jenama Cuckoo taw.Cuckoo jugak dah banyak menerima anugerah dari serata dunia dan sememangnya diiktiraf di pelbagai peringkat.Negara pertama yang mengeluarkan Cuckoo ni semestinya Korea Selatan.Kemudian jenama Cuckoo mula dikembangkan ke Malaysia,Indonesia,Vietnam dan 31 buah negara lagi.

Foto kredit: www.cuckoo.com.my

Okai sebelum tu Amni bagitahu ya yang Cuckoo ni ada 4 jenis produk iaitu penapis air , penapis udara , peralatan memasak eletrik serbaguna dan perkakas dapur.

Penapis Air Terbaik Dari Cuckoo

kelebihan penapis air cuckoo

Cuckoo sememangnya popular dengan penapis airnya.Hampir setiap rumah sekarang dah ada penapis air.Untuk penapis air sahaja,Cuckoo ada 9 jenis model penapis air yang boleh dipilih mengikut keperluan pengguna.Macam Amni,Amni amik model King Top macam gambar di bawah ni.

penapis air cuckoo

Penapis air Cuckoo model KING TOP ni memang hot seller dan kegemaran ramai pengguna.Amni cuma bayar RM56.60 sahaja sebulan.Tak beban pun kalau nak dibandingkan dengan kos ubat-ubatan kalau sakit sebab minum air yang tak bersih.Sebab kondo yang Amni duduk ni air dia berkarat sebab kondo lama dah.Jadi nak tak nak memang kena pakai penapis air dan Cuckoo adalah pilihan Amni.Nak tahu kenapa Amni pilih Cuckoo?

5 Sebab Amni Pilih Penapis Air Cuckoo

  • Bayaran bulanan yang sangat rendah serendah RM56.60 sahaja
  • PERCUMA servis
  • Design dia SLIM dan bergaya.Tak besar pun.just nice.
  • Ada 3 suhu air.Suhu bilik,panas dan sejuk
  • Ada child lock button.Selamat sikit sebab Adira dah sibuk nak tekan sama haha.

Dan kenapa Amni nak sangat pasang Cuckoo ni sebab Adira ada ekzema.Jadi dia kena mandi air bertapis.Kulit dia sangat sensitif.Since mandikan dia dengan air cuckoo,nampak kulit dia makin lama ada perubahan.Bukan nak cakap 100% dia sembuh sebab Cuckoo,tapi dengan usaha mandikan dia dengan air bertapis salah satu asbab dia boleh sembuh.Pemakanan herba still on macam biasa untuk Adira. Kelebihan lain KING TOP WATER FILTER .

Ni antara pilihan lain model penapis air di Cuckoo.Ada yang sesuai untuk rumah,ada yang sesuai untuk kegunaan di pejabat atau mana-mana kompleks pejabat.

Peralatan Memasak Serbaguna Cuckoo

Selain penapis air,Cuckoo pun ada keluarkan peralatan memasak serbaguna untuk kegunaan harian keluarga.Setakat ni ada 4 model yang sentiasa mendapat permintaan tinggi di kalangan pengguna.

Setiap model ada fungsi yang berlainan.Multi-cooker Cuckoo ni sememangnya sangat mudah digunakan dan nampak bergaya.Barulah nampak style sikit peralatan dapur tu hehe.

Penapis Udara Terbaik Cuckoo

Selain penapis air,Amni pun ada guna penapis udara dari Cuckoo.Ni pun sebab Adira.Dia asyik batuk berkahak sebab rumah Amni kuat sangat berdebu.Mana taknya,sebelah rumah je pembinaan tu.Takkan nak pergi suruh diorang hentikan pembinaan tu kan?Jadi terpaksa kita sendiri yang ambil inisiatif untuk kualiti kesihatan yang lebih baik.

penapis udara cuckoo

Amni pakai air purifier C MODEL . Sepanjang pakai air purifier ni nampak sangat perubahan dia.Batuk dan selsema Adira semakin baik dan memang susah dah sekarang nak kena.Husband Amni pun sama memang jarang batuk dah sekarang.Selsema memang jauh sekali dah.

4 Sebab Amni Pilih Penapis Udara Cuckoo

  • Bulanan serendah RM56.60 sahaja.
  • Penggunaan elektrik yang rendah
  • Penggunaan ruang yang kecil
  • Ada 7 sistem tahap penapisan udara-Jadi rasa lebih yakin dan sihat.

Model yang Amni pakai ni ada wayar.Model lain ada yang tak ada wayar.Jadi senang nak beralih ke sana ke mari.

Selain penapis air,penapis udara dan periuk memasak serbaguna, ada satu lagi yang Cuckoo keluarkan iaitu peralatan memasak iaitu mesin pengisar,periuk dan thermos air.

Haa itu sahaja yang Amni nak cerita dalam artikel kali ni.Artikel akan datang,Amni akan cerita lebih lanjut lagi mengenai model-model Cuckoo yang lain.

Nak pasang Cuckoo? Contact agen di bawah ni.Servis dia memang tip top dan friendly sangat.

KLIK UNTUK WHATSAPP

You Might Also Like

35 Comments

  • Reply Xplorasi Destinasi Aug 23, 2018 at 10:22 PM

    Saya pun ada plan nak pasang penapis air cuckoo jugak 🙂

    • Reply Dunia Farisya Aug 30, 2018 at 9:53 PM

      bolehla contact agen yang amni bagi tu hehehe

  • Reply Qaseh Sep 12, 2018 at 12:15 PM

    Bagus dan mudah sekarang bila ada penapis air di rumah , lagi2 kat kampung yang kadang air tercemar .. cuckoo pun ramai yang guna , tq for sharing

  • Reply kylie cre8tone Sep 12, 2018 at 12:19 PM

    Nampak bagusnya penapis air ni.. heard a lot of Cuckoo review and advertisement recently… Great branding…

  • Reply Sherry Sep 12, 2018 at 12:30 PM

    Cuckoo penapis air terdapat di shopping mall juga, kadang nampak ada orang buat sales. 😀
    Senang nak gunakan kalau ada ini di rumah.

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:42 PM

      Yes betul tu sherry.Senang sangat bila ada cuckoo

  • Reply Nadia Johari Sep 12, 2018 at 3:37 PM

    teringin juga nak guna penapis air ni..senang kerja..tak perlu masak air,tuang air banyak kali..huhu..nanti kalau ada rezeki boleh la cari satu..

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:42 PM

      aminn.insyaAllah kak nad.jangan lupa pakai cuckoo taw hehehe

  • Reply Khai artzfar Sep 12, 2018 at 7:13 PM

    Baru tau dorg ada rice cooker juga
    Tak dinafikan cuckoo pun antara jenama dipercayai. Masing2 ada pro Dan con

  • Reply Fadzi Razak Sep 12, 2018 at 9:14 PM

    Memang ada plan nak pasang penapis air tapi bukan dekat rumah sekarang. Tengah tunggu rumah baru siap, pindah masuk dan pasang penapis air. Lebih mudah daripada nak kena masak air setiap kali nak buat air panas

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:41 PM

      betul fadzi.senang kan kalau dah ada benda ni semua.

  • Reply mommy J Sep 12, 2018 at 9:24 PM

    masa produk cuckoo ni baru2 keluar, terpinga2 kita tak tau apa2. lama kelamaan bila cuckoo ni dah makin terlaris, baru lah kita tau rupanya penapis air. tapi lepas dah baca blog ni, banyak juga perkakas lain keluaran brand cuckoo ni ye. banyak pilihan model pulak tu. semuanya nampak trendy.

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:41 PM

      kan.amni pun mula2 ingatkan cuckoo ada penapis air je.rupanya banyak lagi barang lain hehehehe

  • Reply Idayu Sep 12, 2018 at 9:42 PM

    Saya dan suami dah buat kira2. Nampaknya penapis air cuckoo lebih bagus dan lebih nilai.

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:40 PM

      Betul dayu.Amni pun sama la masa mula2 nak pasang pikir jugak.

  • Reply AlongMurni Sep 12, 2018 at 10:47 PM

    Menarik nya design keluaran cuckoo nie.. .AM berkenan tang penapis udara tue.. betul la.. bila dah rumah dkt dgn kawasan pembinaan nie.. habuk merata rata.. kerap gak kena batuk2.. boleh la AM hubungi wakil sah cuckoo utk pasang penapis udara nnti kan??

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:40 PM

      aah boleh Am.nnti contact je nombor yang Amni bagitu

  • Reply Liez Sep 12, 2018 at 11:13 PM

    Ramai jugak yg guna penapis air cuckoo.. liez belum rezeki nak boleh pakaj cuckoo.. teringin jugak nak guna, senang tak payah nak masak air..memudahkan kerja

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:39 PM

      betul.senang sangat liez kalau dah ada cuckoo ni

  • Reply Hanny Abdullah Sep 13, 2018 at 1:47 AM

    Tengok ramai dah yang mula pasang Cuckoo ni ya..bagus lah untuk kesihatan kita jugak kan. Macam sis memang air kat rumah ni boleh je terus minum sebab dah pasang penapis besaq untuk keseluruhan rumah…dan dah ada bekas air panas, so belum pikir nak pasang penapis baru lagi. Kot2 dah rosak yg ni nanti sis pikirkan pasang Cuckoo..:D

  • Reply Syamimi Sep 13, 2018 at 6:52 AM

    Macam sekarang duduk rumah kauters. Berpindah randah. Agak payah nak pasang bnda ni. Nti dah stabil pun ingt kena juga beli. Payah sebab sekarang angkut la air tapis dulu.

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:39 PM

      aah betul.tapi kalau nak pindah pun cuckoo buat pemindahan free je yunk

  • Reply Zharif Azis Sep 13, 2018 at 9:09 AM

    Baru tahu cuckoo nie jenama korea. Kadang tertanya2 jugak, mna satu yg terbaik erk dari semua aspek, cuckoo atau jenama C lg satu tu. Sbb mmg tgh berniat nk pasang nie

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:38 PM

      pasangla cuckoo zarif.contact nombor yang amni bagitu taw.

  • Reply Lia Hasty Sep 13, 2018 at 12:23 PM

    Produk Cuckoo ni dah dikenal ramai dah dah kan. Ramai dah menggunakan produk jenama ni lagi penapis air. Rasanya dah jadi keperluan setiap rumah sekarang ni. Bayaran pun berpatutan.

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:38 PM

      Aah betul.Memang ramai yang gunakan cuckoo sekarang.

  • Reply cindyrina Sep 13, 2018 at 2:08 PM

    Next time nak pindah rumah baru I nak beli cukoo gak. Dengar brand ni bagus and the package pun not bad jugak. They all ada many type la…ni rambang mata ni.

    • Reply Dunia Farisya Sep 13, 2018 at 6:37 PM

      yes!brand cuckoo memang bagus dear sebab cuckoo satu2nya brand yg ada tankless water filter taw

  • Reply Mawardi Sep 14, 2018 at 8:55 AM

    Dah lama nak cari penapis air nk pasang. Tapi selagi tak ada rumah sendiri susah jugak. Nnati kalau dh ada rumah sendiri mmg nak pasang

    • Reply Dunia Farisya Sep 14, 2018 at 9:21 PM

      tak pe madi,rumah sewa pun boleh sebab nnti technician cuckoo akan pindahkan kalau kita nk ke rumah baru.free je ehehhe

  • Reply Sembuhkan Selsema Dalam Masa Satu Hari Tanpa Ubat Sep 21, 2018 at 10:04 PM

    […] selsema.Dah lama tak kena selsema taw.Last kena masa pregnantkan Adira exactly masa tu belum pasang penapis udara Cuckoo […]

  • Reply 13 Tips Pilih Penapis Air Terbaik 2018 - Dunia Farisya Oct 12, 2018 at 2:04 PM

    […] meh Amni share 13 tips mudah sebelum korang nak beli penapis air apa jenama […]

  • Reply 7 Kelebihan Cuckoo Yang Perlu Anda Tahu - Dunia Farisya Oct 12, 2018 at 3:32 PM

    […] masa sama,korang akan nampak nanti bahawa kriteria-kriteria penapis air yang bagus, berkualiti dan jimat ada pada penapis air jenama […]

  • Leave a Reply