FESYEN TIPS TRAVEL

5 Tips Beli Pakaian Musim Sejuk Dengan Murah Dan Jimat

Dec 23, 2019
5 Tips Beli Pakaian Musim Sejuk Dengan Murah Dan Jimat

Snow Cap,Beanie Hat Yang Selesa Dan Cantik Dari Hijab For Traveller

Assalamualaikum

Musim sejuk merupakan ‘timing’ yang paling ditunggu di kalangan kaki travel.Antara destinasi percutian luar negara yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia adalah negara-negara yang mempunyai iklim sejuk seperti Korea.Tarikan utamanya pastilah untuk merasai sendiri suasana suhu sejuk dan bermain salji.

Namun kos untuk memiliki pakaian musim sejuk serta aksesorinya adalah sangat mahal.Jadi macam mana nak beli pakaian musim sejuk dengan murah dan jimat?Sebenarnya kalau tahu ‘lubuk’ dan tips yang betul, korang boleh berjimat dengan banyak!

Ok jom tengok 5 tips berguna dan penting bila membeli pakaian musim sejuk

5 Tips Beli Pakaian Musim Sejuk

Beli Keperluan Bukan Kehendak

Sebelum membeli,pastikan korang senaraikan keperluan sewaktu bercuti musim sejuk.Jangan masukkan sekali kehendak yang tidak membantu.Senaraikan item keperluan asas musim sejuk seperti inner kepala.snow cap,beanie hat,jaket, seluar, pakaian dalam, stoking, scaft, kasut, sarung tangan dan sebagainya.Dengan senarai pembelian, korang tidak akan melebihi had budjet dan mengelakkan pembelian yang tidak sepatutnya.Jadi pembeli yang bijak, lebih terancang, yang mana tidak membazirkan wang terhadap item yang tidak diperlukan.

Harga Dan Kualiti

Ramai yang teringin nak pakai winter coat yang bergaya.Tak kurang juga ada yang lebih mementingkan jenama dari kualiti.Barang berjenama sememangnya lebih mahal.Tapi murah tidak semestinya tidak berkualiti.Buat pertimbangan yang wajar dan pilih mengikut budget dan kualiti.Jadi pembeli yang bijak!Kalau rajin,selalu grab time sale hujung tahun terutamanya waktu krismas sale.

Survey Online Shop!

Sebenarnya kan, kebanyakan online shop menawarkan harga yang lebih murah. Tidak kurang ada juga yang ‘mark-up’ harga kaw-kaw.Macam Amni cakap tadi,jadi pengguna yang bijak.Buat perbandingan sebelum membeli.Seorang pembeli yang bijak akan survey di kebanyakan tempat.

Jangan Ikut Trend!

Abaikan trend fesyen terkini tetapi sebaliknya mencari item yang nampak sepadan dengan gaya anda.Walaupun mungkin bukan fesyen terkini, tetapi fesyen lama tetap nampak cantik jika pandai digayakan.Apa yang lebih menarik, kebanyakkan item ini selalunya lebih murah pada akhir musim.Pelbagai tawaran diskaun akhir musim yang menarik– inilah waktu yang sesuai untuk berbelanja!

Topi Dan Skarf Benda Wajib

5 Tips Beli Pakaian Musim Sejuk Dengan Murah Dan Jimat

Selain winter coat, snow cap ataupun beanie hat antara item yang WAJIB di beli terlebih dahulu sebelum bercuti.Ianya agak mustahak kerana ia akan membantu badan kita memperlahankan kehilangan haba melalui kepala.

Suhu yang sejuk bukanlah perkara yang main-main. Silap percaturan, pemilihan snow cap yang tidak sesuai boleh membuatkan anda demam dan jatuh sakit.

Apa guna bercuti bila sakit dan hanya mampu terperap dalam bilik, bukan?

Adakah snow cap dan beanie hat ni mahal?

Tak,dengan serendah RM 59.00 sahaja korang dah boleh memiliki snow cap dan beanie hat ini dari Hijab For Traveller.

Jenama Hijab For Traveller bukan lagi satu jenama yang asing di kalangan traveller di Malaysia.Malah jenama ini sering meniti di bibir-bibir kaki travel baik lelaki mahupun perempuan.
Mengetengahkan produk snow cap,beanie hat dan puffy inner khusus untuk traveller muslim , jenama Hijab For Traveller menjadi pilihan nombor satu oleh traveller sebagai salah satu pemakaian harian sewaktu travel.

Hijab For Traveller merupakan pengeluar Qooplooc snow cap ataupun dikenali sebagai beanie hat. Sesuai dipakai luar dan dalam, snow cap HFT boleh diterbalikkan mengikut keselesaan.Malah snow cap sebenarnya melindungi bahagian kepala dan telinga dari kesejukan yang melampau sewaktu travel.

5 Tips Beli Pakaian Musim Sejuk Dengan Murah Dan Jimat

snow cap murah dan selesa

Snow cap,beanie hat HFT dihasilkan dari material Premium Knitted Cotton.Kainnya lebih memeri iaitu boleh meregang mengikut saiz kepala.Malah snow cap,beanie hat HFT juga terletak dan grip mengikut keselesaan si pemakai.Yang penting tak ketat dan tidak meninggalkan bekas di dahi.

Selain snow cap dan beanie hat, HFT juga mengeluarkan Puffy Inner . Puffy inner merupakan inner bersanggul yang kelihatan natural sanggulnya dan amat sesuai untuk hijabers berambut pendek ke sederhana panjang. Ia sesuai dipakai seharian. Kainnya juga boleh diregangkan , grip dan selesa. Inner ini juga tidak mencengkam telinga,anti bau dan menyerap peluh kerana ia diperbuat daripada material ‘knitted cotton’ yang premium.

Maklumat lanjut:Β 

http://www.hijabfortraveller.com/

https://www.instagram.com/hijabfortraveller/

Phone : +60198184628

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply