KESIHATAN

Rawatan Resdung Terbaik

Jul 20, 2014
penawar resdung

Rawatan Resdung Terbaik | Hari ini kita sudah menjengah ke fasa terakhir Ramadhan.Masing-masing juga sibuk membuat persiapan untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi.Namun begitu dalam ghairah menanti Aidilfitri,kesihatan diri jangan sekali dilupakan.Dengan keadaan cuaca yang tidak menentu dua tiga hari ni,memang berpotensi untuk demam atau selsema.Ditambah pula dengan keadaan saya yang mempunyai penyakit resdung.

Penyakit resdung ni kalau dia buat terbersin secara tiba-tiba sebab perubahan cuaca,memang nak buat kerja pun susah.Saya selalu macam tu.Masa tu,memang kena stand by siap-siap tisu 3 4 kotak.Ditambah pula gatal-gatal di bahagian mata,tangan asyik nak tenyeh je mata tu.Kadang-kadang bila saya mandi di awal pagi sekitar jam 5 pagi dan ke atas,potensi untuk saya bersin atau hidung berair tu sangat tinggi.Setakat ni belum pernah resdung saya sampai ke tahap sakit kepala yang teramat.Alhamdulillah.Ada juga yang memanggil penyakit resdung ni dengan nama lain iaitu ‘seduan’.

Rawatan Resdung Terbaik

Zaman dah maju.Dunia perubatan juga semakin canggih dengan teknologi terkini.Namun,dalam merawat penyakit resdung ini,masih ramai yang gemarkan perubatan resdung secara tradisional dan tidak menyakitkan.Antara rawatan resdung yang popular adalah dengan menggunakan rokok resdung.Di sini,rokok resdung tersebut akan di asapkan di hidung pesakit dan kemudian kebanyakan pesakit yang menjalani rawatan seperti ini akan mudah melihat ulat resdung yang berwarna keputihan keluar dari celah liang roma hidung.

Selain rawatan melalui rokok resdung,terdapat satu lagi rawatan resdung terbaik dan mendapat permintaan tinggi di kalangan pesakit resdung di luar sana.Cara rawatan resdung ini juga sangat mudah dan tidak membebankan para pengguna iaitu melalui pengambilan pil yang diperbuat daripada herba yang sangat berkhasiat tinggi Kunyit Putih iaitu Curcuma Mangga Cure.

penawar resdung

Apa Itu Curcuma Mangga Cure?

CURCUMA MANGGA CURE, merupakan pil yang dihasilkan dari KUNYIT PUTIH dan beberapa herba semulajadi lain.

Kunyit putih ini telah lama digunakan di Indonesia sama ada di dalam kosmetik atau perubatan, jadi tidak hairanlah penduduk-penduduknya berkulit mulus dan gebu.Sebenarnya ini kali pertama saya mendengar mengenai kunyit putih.Selama ini saya ingatkan kita ada kunyit yang berwarna oren tu sahaja.*Nampaknya kena rajin lagi duduk dapur* Hehe.Selain dapat merawat penyakit resdung,kunyit putih ini juga di katakan dapat merawat penyakit lain seperti kanser ,kegatalan dan lain-lain.

Khasiat lain Kunyit Putih ialah:

  • Membantu menyembuhkan masuk angin dan sakit perut.
  • Menghilangkan kulit lebam akibat luka
  • Menyembuhkan penyakit kanser
  • Membantu menyembuhkan penyakit tumor
  • Mencegah kerosakan sistem rahim
  • Membantu mengurangkan berat badan
  • Menyembuhkan asma dan sesak nafas.
  • Sumber anti-oksidan alami
  • Membantu merangsang penghasilan sel darah merah
  • Menyegarkan kulit dan menyihatkan badan secara alami
  • Mengurangkan resdung dan bau mulut yang berpunca darinya

Kelebihan Curcuma Mangga Cure

Saya sendiri melihat produk ini mampu memberi keberkesanan kepada si pemakai.Pendek kata,insyaAllah dalam satu botol semua kebaikan boleh dapat.Baik dari segi sistem dalaman,mahupun fizikal luaran.Selain itu,Curcuma Mangga Cure juga mampu:

  • Menghapuskan resdung sepantas 3 HARi
  • Menjadikan hidung,mata,muka dan telinga menjadi SELESA
  • Tidak perlu berbelanja ribuan ringgit untuk KOS PEMBEDAHAN
  • Mampu hapuskan JERAWAT
  • Tiada lagi alahan SEAFOOD
  • Tiada lagi BAU NAFAS MULUT YANG BUSUK
  • Memiliki kelulusan KKM-MAL
  • Memiliki kelulusan HALAL-JAKIM

Cara Makan Curcuma Mangga Cure

Cara makan Curcuma Mangga Cure (CMC) sangat mudah.Untuk pengetahuan,CMC ini sesuai untuk semua lapisan umur dan masyarakat kecuali mereka yang menghidap penyakit buah pinggang,ibu yang merancang kehamilan,kanak-kanak yang belum baligh dan ibu yang mengandung.

2 Biji Sehari:
1 biji pagi SELEPAS MAKAN
1 biji malam SELEPAS MAKAN

Digalakkan untuk mengambil air kosong yang banyak bagi melancarkan proses detoksifikasi dan kesan yang lebih efektif.InsyaAllah,bagi mereka yang mempunyai resdung yang biasa atau teruk,saya sangat menggalakkan pengambilan CMC ini.Kita usaha,insyaAllah DIA yang MAHA MENYEMBUHKAN.Tapi diingatkan supaya jangan mengambil CMC melebihi dos yang disyaratkan.

Apa Kata Mereka Pula?

Dengar saya membebel sorang-sorang kat atas tadi mungkin tak cukup meyakinkan.Tapi boleh lihat testimoni mereka yang sudah mencuba Curcuma Mangga Cure ini dan ternyata memberi kesan yang positif kepada penyakit resdung mereka.

RAWATAN RESDUNG PENAWAR RESDUNG TERBAIK UBAT RESDUNG RESDUNG

Bagi mereka yang ingin mendapatkan Curcuma Mangga Cure ini,boleh dapatkan dari agen yang berdekatan dengan kawasan anda atau boleh ke laman rasmi mereka.

UBAT RESDUNG TERBAIK

Produk:Curcuma Mangga Cure
Harga Full Pack 60 Biji:RM85 (Semenanjung) / RM90 (Sabah dan Sarawak)
Harga Trial Pack 30 Biji:RM45 (Semenanjung) / RM50 (Sabah dan Sarawak)
Laman rasmi:www.cmc.my
Page rasmi:Curcuma Mangga Cure HQ
Instagram: @cmchq_official
Email:[email protected]
Hotline:03-8071 8501 / 013-391 0502

‘A herbal formulation for health’

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply maria Aug 13, 2015 at 10:38 AM

    memang resdung ni boleh menyebabkan kehidupan terganggu. jiran saya setiap pagi tak sah kalau tak bersin berbelas kali. kesian jugak melihatnya…

  • Reply nafisma Dec 17, 2016 at 8:50 AM

    kalau nk order CMC ni camner otherwise kat pharmacy ada dijual x… tkasih

  • Leave a Reply