MAKANAN Archives - Page 2 of 5 - Dunia Farisya
Browsing Category

MAKANAN

MAKANAN TRAVEL

Kali Pertama Jejak Kaki Ke Kopitiam Kita,Kota Bharu

Nov 29, 2014
SARAPAN PAGI SEDAP DI KOTA BHARU

Kali Pertama Jejak Kaki Ke Kopitiam Kita,Kota Bharu | Hari ni baru sampai rumah dari Kelantan.Percutian singkat sahaja ke Kelantan selama 3 hari 2 malam.Pergi ke sana pun dengan tujuan untuk melawat Along yang sudah bersalin.Tapi sempat jugak untuk tunaikan hajat yang dah lama terbuku di hati.Iaitu untuk pergi makan di Kopitiam Kita.Selepas tengok Ben Ashaari pergi Kopitiam Kita,baru saya tahu kewujudan kedai makan tersebut.Selama saya belajar di Kelantan dahulu,saya sendiri tak pernah tahu pasal kedai makan ni.Hehe. Kopitiam Kita…

Continue Reading

MAKANAN

Cara Goreng Ayam Dan Ikan Dengan Mudah

Nov 19, 2014
cara goreng ayam dengan mudah

Cara Goreng Ayam Dan Ikan Dengan Mudah | Di kala hujan membasahi bumi dengan lebatnya di Terengganu ni,ianya adalah masa yang terbaik untuk tidur sebenarnya.Tapi haissssh!Tolong kawal diri.Jangan nak membuta 24 jam aih.Sampai zuhur ke mana,subuh tang mana.Musim tengkujuh macam ni memang menggoda nafsu untuk tidur memanjang.Kalau ikut nafsu,bantal dan selimut adalah permata di lautan.Tetapi kalau di ikutkan akal,mencari rezeki adalah kerja paling bermakna.Hehe. Bangun tidur,memang confirm korang akan lapar.Ye ke tidak?Sama la macam saya di saat menulis entri ni.Sampaikan tak…

Continue Reading

MAKANAN

Pulut Mangga Sedap Di Kuala Lumpur

Nov 17, 2014
pulut mangga sedap di kuala lumpur

Pulut Mangga Sedap Di Kuala Lumpur | Entri kali ni memang akan buat korang meleleh air sambil menghentakkan jari di atas keyboard komputer.Hehe.Maaf deh.Jangan marah jangan sentap sebab saya dah lama nak kongsi dengan pembaca di mana tempat yang menjual Pulut Mangga yang sedap di area Kuala Lumpur ni. Restoran ni mungkin ramai yang sudah terbiasa.Tapi kalau orang luar mesti tak pernah datang lagi dan belum mengenali secara dekat.Lokasinya bertempat di Suraya Seafood Kampung Baru,Kuala Lumpur.Saya pernah cerita pasal Suraya…

Continue Reading

MAKANAN

Tempat Minum Petang Sedap Di Kuala Terengganu

Oct 14, 2014
kuew tiaw sedap di kuala terengganu

Tempat Minum Petang Sedap Di Kuala Terengganu | Selalunya ramai pengunjung luar mahupun penduduk di sesebuah negeri itu akan mencari lokasi tempat makan yang sedap di negeri mereka.Tetapi jarang sekali kita melihat mereka mencari tempat minum petang yang best.Hari ini saya nak berkongsi mengenai tempat minum petang yang best,sedap dan harganya sangat berpatutan di bandar Kuala Terengganu.Mungkin ramai yang belum tahu kesedapan dan keistimewaan yang ditampilkan oleh lokasi yang bakal saya kongsikan ini. Sumai Hotel Apartment Tempat Minum Petang Yang Sedap…

Continue Reading

MAKANAN

Kisah Coklat Yang Sexy 2

Aug 6, 2014
coklat yang sedap

Kisah Coklat Yang Sexy 2 | Hari tu dah cerita pasal  kisah coklat yang sexy.Hari ni nak cerita lagi sebab coklat dia memang sedap yang amat. ‘….sedap sangat ke derr sampai ko update dua kali?…’ Suka hati la kan.Dah memang betul sedap.Kena la kongsi dengan orang lain jugak..Takkan nak makan sorang je.Hehehe.Sejujurnya memang coklat ni sedap sangat dan sesuai buat kudapan masa tengah santai dengan keluarga. Monster’s Crazy Crunchy memang buat saya gila sekejap.Tiba-tiba teringat coklat yang sedap ni.Tak pandang…

Continue Reading

MAKANAN

Kisah Coklat Yang Sexy

Jul 22, 2014
coklat yang sedap

Kisah Coklat Yang Sexy | Pernah dengar pasal coklat yang sexy?Suatu yang mustahil tetapi ianya memang wujud.Pertama kali saya sendiri makan coklat yang sexy,yummy dan crunchy tu,saya terpegun.Kesedapan coklat tu memang tak boleh dinafikan lagi.Coklat yang sedap ini juga berjaya mencuri hati saya untuk tidak berpaling kepada coklat yang lain.Pendek kata,bagi 5 botol pun memang tak cukup.Dalam sekelip mata sahaja boleh habis. Packaging yang menarik.Jelas dan sexy.Monster Crazy Crunchy ni juga sesuai dibuat sebagai hantaran,hadiah mahupun sebagai juadah ketika berhari…

Continue Reading

MAKANAN

Menang Baucer Percuma Dari Kenny Rogers ROASTERS !

Jul 20, 2014

Menang Baucer Percuma Dari Kenny Rogers ROASTERS ! | Menyentuh perihal makanan sedap atau tempat makan sedap ni memang mampu membuatkan saya tenung laptop ni lebih lama.Lebih-lebih lagi bila nampak ada contest yang menawarkan baucer percuma secara mudah!Makan FREE lagi la kan.Siapa tak nak kalau ada orang nak bagi baucer makanan secara percuma dengan mudah.Memang semangat habis la nak join contest ni :) Terbaru dari Kenny Rogers ROASTERS iaitu Contest Spice Up Your ‘Selfie’  Challenge yang telah bermula dari 7 Julai…

Continue Reading

MAKANAN

Senarai Agen Rempah Ayam Madu AMNI

Jul 12, 2014
rempah ayam madu

Senarai Agen Rempah Ayam Madu AMNI | Alhamdulillah.Itu kalimah pertama yang saya sendiri ingin ucapkan di atas nikmat dan rezeki yang tidak putus-putus Allah berikan kepada saya.Permintaan untuk menjadi agen Rempah Ayam Madu AMNI juga semakin meningkat sampaikan saya sendiri tak menang tangan.Pernah satu malam saya mengeluh keletihan,tetapi cepat-cepat ditegur oleh seorang hamba Allah bahawa dalam hidup ini dalam meminta rezeki dari-Nya,jangan pernah mengeluh.Allah Maha Mendengar.Jadikan setiap titik peluh itu sebagai usaha untuk kita martabatkan ekonomi ummah Islam.InsyaAllah. Saya sendiri…

Continue Reading

MAKANAN

Chewy Choc Cubes Coklat Yang Sedap

Jun 24, 2014
coklat yang sedap

Chewy Choc Cubes Coklat Yang Sedap | Pertama kali saya dengar nama coklat ni buat saya terfikir bagaimana agaknya bentuk dan rupa coklat tu.Rezeki ‘lebih’ menyapa saya sewaktu khusyuk menyiapkan kerja-kerja yang tertunggak semasa keberadaan saya di pejabat Farid Laham apabila tuan Khairul Fadhli menawarkan satu bekas yang berisi Chewy Choc Cubes ini sebagai tester ‘pemanis mulut’. Tanpa berlengah,kurang masa setengah jam habis licin satu bekas tester yang mengandungi coklat yang sedap tu.Pada mulanya saya menyangka ianya biskut coklat,tetapi sangkaan saya meleset…

Continue Reading