Browsing Category

MAKANAN

Pisang Goreng Cheese yang Sedap Di Kuala Lumpur
MAKANAN

Pisang Goreng Cheese Coklat Yang Sedap Di Kuala Lumpur

Pisang Goreng Cheese Coklat Yang Sedap Di Kuala Lumpur | Cerita yang ni pun dah lama saya peram dalam handphone.Sehari demi sehari duk bisik dalam hati konon-konon nak update dekat blog.Tapi sampai ke sudah,hari ni baru berkesempatan nak update dalam blog.Okai.Kali ni saya nak…

Jan 27, 2015
Laksa Ikan Sekoq
MAKANAN

Laksa Ikan Sekoq Sedap Di Perak

Laksa Ikan Sekoq Sedap Di Perak | Alhamdulillah.Lega tak terkira bila dah dapat log in blog seperti biasa memandangkan dua hari lepas blog kena suspended sebab bandwith blog over sangat.Penangan trafik dan kunjungan pembaca yang tinggi.Alhamdulillah.Jadi hari ni lama nak sembang pasal cerita lama…

Jan 26, 2015
aiskrim nyior sedap di kota bharu
MAKANAN TRAVEL

Aiskrim Kelapa Terbaik Di Kelantan

Aiskrim Kelapa Terbaik Di Kelantan | Hari ni panas membahang gamaknya di Terengganu.InsyaAllah kalau dihidangkan aiskrim kelapa,memang layan habis la kan.Tekak pulak tengah kering,dahaga lagi.Memang cukup pakej.Meleleh air liur tengok aiskrim kelapa ni.Minggu lepas,saya dan adik telah di bawa ke kedai makan yang menjual…

Dec 4, 2014
SARAPAN PAGI SEDAP DI KOTA BHARU
MAKANAN TRAVEL

Kali Pertama Jejak Kaki Ke Kopitiam Kita,Kota Bharu

Kali Pertama Jejak Kaki Ke Kopitiam Kita,Kota Bharu | Hari ni baru sampai rumah dari Kelantan.Percutian singkat sahaja ke Kelantan selama 3 hari 2 malam.Pergi ke sana pun dengan tujuan untuk melawat Along yang sudah bersalin.Tapi sempat jugak untuk tunaikan hajat yang dah lama…

Nov 29, 2014
cara goreng ayam dengan mudah
MAKANAN

Cara Goreng Ayam Dan Ikan Dengan Mudah

Cara Goreng Ayam Dan Ikan Dengan Mudah | Di kala hujan membasahi bumi dengan lebatnya di Terengganu ni,ianya adalah masa yang terbaik untuk tidur sebenarnya.Tapi haissssh!Tolong kawal diri.Jangan nak membuta 24 jam aih.Sampai zuhur ke mana,subuh tang mana.Musim tengkujuh macam ni memang menggoda nafsu untuk…

Nov 19, 2014
pulut mangga sedap di kuala lumpur
MAKANAN

Pulut Mangga Sedap Di Kuala Lumpur

Pulut Mangga Sedap Di Kuala Lumpur | Entri kali ni memang akan buat korang meleleh air sambil menghentakkan jari di atas keyboard komputer.Hehe.Maaf deh.Jangan marah jangan sentap sebab saya dah lama nak kongsi dengan pembaca di mana tempat yang menjual Pulut Mangga yang sedap…

Nov 17, 2014
kuew tiaw sedap di kuala terengganu
MAKANAN

Tempat Minum Petang Sedap Di Kuala Terengganu

Tempat Minum Petang Sedap Di Kuala Terengganu | Selalunya ramai pengunjung luar mahupun penduduk di sesebuah negeri itu akan mencari lokasi tempat makan yang sedap di negeri mereka.Tetapi jarang sekali kita melihat mereka mencari tempat minum petang yang best.Hari ini saya nak berkongsi mengenai tempat…

Oct 14, 2014
coklat yang sedap
MAKANAN

Kisah Coklat Yang Sexy 2

Kisah Coklat Yang Sexy 2 | Hari tu dah cerita pasal  kisah coklat yang sexy.Hari ni nak cerita lagi sebab coklat dia memang sedap yang amat. ‘….sedap sangat ke derr sampai ko update dua kali?…’ Suka hati la kan.Dah memang betul sedap.Kena la kongsi…

Aug 6, 2014
coklat yang sedap
MAKANAN

Kisah Coklat Yang Sexy

Kisah Coklat Yang Sexy | Pernah dengar pasal coklat yang sexy?Suatu yang mustahil tetapi ianya memang wujud.Pertama kali saya sendiri makan coklat yang sexy,yummy dan crunchy tu,saya terpegun.Kesedapan coklat tu memang tak boleh dinafikan lagi.Coklat yang sedap ini juga berjaya mencuri hati saya untuk…

Jul 22, 2014
MAKANAN

Menang Baucer Percuma Dari Kenny Rogers ROASTERS !

Menang Baucer Percuma Dari Kenny Rogers ROASTERS ! | Menyentuh perihal makanan sedap atau tempat makan sedap ni memang mampu membuatkan saya tenung laptop ni lebih lama.Lebih-lebih lagi bila nampak ada contest yang menawarkan baucer percuma secara mudah!Makan FREE lagi la kan.Siapa tak nak kalau…

Jul 20, 2014
rempah ayam madu
MAKANAN

Senarai Agen Rempah Ayam Madu AMNI

Senarai Agen Rempah Ayam Madu AMNI | Alhamdulillah.Itu kalimah pertama yang saya sendiri ingin ucapkan di atas nikmat dan rezeki yang tidak putus-putus Allah berikan kepada saya.Permintaan untuk menjadi agen Rempah Ayam Madu AMNI juga semakin meningkat sampaikan saya sendiri tak menang tangan.Pernah satu…

Jul 12, 2014
coklat yang sedap
MAKANAN

Chewy Choc Cubes Coklat Yang Sedap

Chewy Choc Cubes Coklat Yang Sedap | Pertama kali saya dengar nama coklat ni buat saya terfikir bagaimana agaknya bentuk dan rupa coklat tu.Rezeki ‘lebih’ menyapa saya sewaktu khusyuk menyiapkan kerja-kerja yang tertunggak semasa keberadaan saya di pejabat Farid Laham apabila tuan Khairul Fadhli menawarkan satu…

Jun 24, 2014
tempat makan sedap dan best di kelantan
MAKANAN

Tempat Makan Murah Dan Sedap Di Kelantan

Tempat Makan Murah Dan Sedap Di Kelantan | Alhamdulillah,hari ni Allah pinjamkan sedikit nikmat untuk saya kembali menulis.Dah berhabuk blog ni lama sangat ‘bercuti’.InsyaAllah,hari ni saya nak berkongsi mengenai tempat makan murah dan sedap di Kelantan.Sebelum ni saya lebih memfokuskan kepada kawasan Kuala Terengganu dan…

Jun 14, 2014