PARENTING

Breastpad Nursing Terbaik Untuk Ibu Menyusu Dari Shapee

Aug 6, 2018
nursing pad paling best

Breastpad Nursing Terbaik Untuk Ibu Menyusu Dari Shapee

Hari ni dah masuk 11 bulan Amni full-breastfeedkan Adira.Fuh tak sangka berjaya sampai ke hari ni.Adira memang tak ada amik susu formula langsung taw.Even kalau keluar mana-mana pun memang breastfeed je Adira.Nasib baik ada nursing-cover yang syantik boleh tolong nampak style sikit event tengah menyusu pun haha.

Ok so hari ni Amni nak share dengan mommies semua mengenai pad nursing yang sangat-sangat best.Kalau siapa follow Amni dekat instagram Amni,mesti tahu yang Amni pernah share pasal pad nursing yang washable.Dia boleh basuh dan pakai balik.Tapi kali ni Amni nak share pad nursing disposable dari Shapee.Yang ni pakai buang.

Disposable-Nursing-Pad

Breastpad Nursing Terbaik Untuk Amni

Firstly kali Amni nak bagitahu,Amni secara jujurnya dah jatuh cinta dengan breast pad Shapee ni.Selepas hampir satu kotak Amni cuba,Amni akan say YES untuk jenama ni.Dalam banyak-banyak disposable breastpad nursing,Amni paling suka yang ni.Mesti nak tahu kenapa kan?

nursing pad paling best

5 Sebab Amni Suka Dengan Pad Nursing Shapee

Breastpad Nursing Shapee TAK LEMBAP!

Dengan SHAPEE breastpad ni,korang tak akan rasa lembap.Yes bahasa mudahnya tak basahlah.Kalau pad yang washable tu dia cotton kan.Jadi bila dah pakai akan rasa basah bila nipple kita bocor.Sangat tak selesa sebenarnya.Walaupun jimat sebab boleh pakai banyak kali,tapi dari segi keselesaan tu,sangat terkesan taw.Tapi dengan SHAPEE,diorang menggunakan teknologi DRI-COMFY yang menggunakan lapisan dan pelindung yang istimewa yang memastikan pad kekal kering sepanjang masa.

Breastpad Nursing Shapee TAK BOCOR!

Breastpad nursing SHAPEE ni boleh menyerap sehinggal 55ml susu badan ibu.Malah SHAPEE ni jugak mempunyai perlindungan anti-bocor.Ni point paling penting bagi Amni kalau Amni nak cari pad nursing ye.Ibaratnya macam kita cari pad untuk time datang haid.Mestilah nak yang anti-bocor kan?Macam tulah jugak untuk nursing pad.Kalau tak tahan bocor,alamatnya memang cepat lencun la baju kita tu mommies.

nursing pad terbaik

Nampak tak dia punya lapisan tu.Selesa sangat dan anti bocor

Breastpad Nursing Shapee TAK TEBAL!

Haha.Haruslah suka yang ni.Sebab kalau pad nursing tu tebal,susahnya nipple kita nak bernafas.Nanti nampak nipple dan dada kita terlalu menonjol.Dah macam letak implan dekat tetek pulak.Tapi dengan SHAPEE ni tak yah risau,pad dia sangat nipis dan selesalah.

Breastpad Nursing Shapee TAK JATUH !

Yang ni mommies jangan risau.Sebab SHAPEE ada dua pelekat dekat bahagian belakang pad untuk memastikan supaya pad ni kekal di tempatnya.Confirm tak tercicir punya hehe. So boleh jalan-jalan tanpa risau pad nursing nak terjatuh hehe.

nursing pad terbaik

Sebelum nak lekat dekat bra,buang pelekat ni dulu.

Breastpad Nursing Shapee TAK SAKIT!

Pad nursing SHAPEE ni direka dengan bentuk 3D.Bentuk pad nursing yang berlekuk mengikut bentuk nipple akan membuatkan mommies rasa selesa dan memastikan kekal kemas walaupun ketika bocor.

nursing pad terbaik 2018 nursing pad paling best

Secara keseluruhannya,breastpad nursing Shapee ni memang terbaik bagi Amni.Kalau Amni dah dapat sesuatu tu,Amni akan pakai dulu,baru akan bagi review.Bila dah betul-betul puas hati,baru Amni share.Amni berani jamin,mommies yang pertama kali cuba SHAPEE ni confirm akan repeat beli lagi buat kali keduanya.

Satu kotak cuma Rm18.90 sahaja untuk 30 keping.Tapi sekarang diorang tengah buat sale kaw-kaw taw.Jadi ni memang waktu terbaik untuk korang borong banyak-banyak hehe.

Dannn jangan lupa masukkan KOD DISKAUN 10% ni kalau nak lagi penjimatan!

10dnpblogger24 

Amni bagi 5 bintang untuk breastpad SHAPEE ni ! Terbaik dan sangat kena dengan selera Amni ni.

Korang yang nak beli boleh beli direct dari website diorang di sini https://www.theshapee.com/shop/disposable-nursing-pad-30pcs/

Facebook page: https://www.facebook.com/shapeeMY/
Instagram: https://www.instagram.com/shapeemy/

Selamat mencuba mommies!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply