Home KECANTIKAN Cara Makeup-Artis Di Malaysia Menjaga Kulit Muka

Cara Makeup-Artis Di Malaysia Menjaga Kulit Muka

120
0
SHARE

Cara Makeup-Artis Di Malaysia Menjaga Kulit Muka | Assalamualaikum semua pembaca ! Malam ni tetiba banyak idea bermain di fikiran Amni.Sebab tadi baru balik menyembang lepak dengan kawan lama.Sambil lepak tadi dia tegur  ‘ awat aku tengok muka hang flawless kemain padahal kerap mekap!..’

Kembang kejap weh hidung iols.Haha.Yelah,sebab kalau kita pakai mekap terlalu lama di muka tanpa mengambil kira cara penjagaan muka yang betul,kulit muka kita boleh jadi tidak sihat taw.Okeh,disebabkan Amni rasa macam ‘patut’ berkongsi cara Amni menjaga kulit muka biarpun kerap mekap,so malam ni Amni share dengan korang ye?Jom baca lagi!

Elakkan Memakai Makeup Di Muka Melebihi 8 Jam

Sebenarnya tidak ada bukti secara saintifik sangat berapa jam.Tapi hasil kajian rambang Amni sendiri,pemakaian mekap melebihi 8 jam di muka akan menyebabkan liang-liang pori di muka tersumbat.Tersumbat dengan bahan-bahan kimia mekap tu.Bila tersumbat tu lah yang habis naik jerawat bagai.Minyak satu kuali.Hehe.

Pilih Foundation Muka Yang Sesuai Dengan Jenis Kulit

Yang ni penting juga.Maknanya kalau kulit korang jenis berminyak,jangan pilih atau jangan beli foundation yang mempunyai kadar minyak yang tinggi.Macam mana nak tahu?Kebiasaanya foundation yang mempunyai kadar minyak tinggi adalah foundation berbentuk krim dalam bekas tu.Yang tu kalau boleh cuba elakkan.Rujuk pada consultant kecantikan di butik kosmetik tu dulu sebelum korang hentam keromo beli foundation ye.Sebab kebiasaanya konsultant kecantikan ni sudah terlatih.Jadi tanya diorang banyak-banyak ye.Hehe.Begitu juga sebaliknya,kalau kulit kering beli foundation yang sesuai.

Cuci Berus Mekap Seminggu Sekali atau 3 hari Sekali

Yang ni kalau korang pakai barang mekap guna berus.Kalau guna span,caranya sama juga.Pastikan korang letak berus atau span tu pada tempat yang bersih dan tertutup.Untuk elakkan bendasing kotor melekat padanya.Dna jangan lupa cuci taw!Makin kerap cuci makin terjamin kebersihannya.Sebabnya kalau berus dan span tidak dibersihkan sekerap mungkin,kulit muka akan lebih mudah terdedah dengan bendasing yang pasti akan buat kulit muka jadi tidak sihat.

Cuci Muka Dengan Tisu Pelembap Anti-Sensitif dan Air Suam

Amalkan mencuci mekap dengan tisu pelembap yang anti-sensitif.Kalau Amni,Amni akan cadangkan korang beli tisu pelembap jenama Simple.Ada jual di watson dan guardian.Tisu lembap jenama ni sangat-sangat best.Tak ada bau alcohol atau bahan kimia lain.Lepas dah cuci guna tisu lembap,cuci lagi muka dengan air suam dan bilas dengan air sejuk.Sebabnya tujuan cuci dengan air suam dahulu untuk buka liang pori,jadi bila korang pakai scrub muka atau pencuci muka,korang boleh cuci kotoran yang ada dalam liang pori sekali.Kemudian bilas dengan air sejuk sebab kita nak tutup balik liang pori tu.Jangan biar terbuka.Pandai buka pandai tutup balik.Hehe.

‘Suntik’ Vitamin Ke Dalam Kulit Muka

Hehe.Ni bukan suntik guna jarum betul.Maksud suntik di sini Amni nak bagitahu,belai kulit muka korang dengan Vitamin yang mencukupi.Yelah penat kulit muka korang menerima ‘tempelan simen’ mekap dek kerana obsess nak kelihatan yakin dan cantik,jadi jangan lupa beri kulit muka ‘makanan tambahan’ yang mencukupi bagi memastikan kulit korang kekal sihat dan kelihatan glowing.

Sebaiknya pada siang hari,bekalkan kulit muka dengan 3 Vitamin,manakala pada malam hari pula dengan 2 Vitamin.Tapi mesti korang dah mula serabut kan macam nak kena makan ubat ke apa ni?Hehe.Sebenarnya tidak lah.Zaman sekarang dah canggih.Korang sapu-sapu je dah cukup.Sapu apa?Sapu serum la uolss!

Untuk bekalkan vitamin-vitamin tadi,ada satu serum yang bakal memudahkan kerja korang iaitu WOWSKIN Serum Malaysia keluaran Azanis Marketing.

Dengan hanya dua botol dalam satu kotak,rutin penjagaan kulit muka korang sudah lengkap!Sebabnya WOWSKIN Serum ni ada serum untuk siang dan serum untuk malam.Jadi jimat habis!

WOWSKIN adalah set serum vitamin yang lengkap untuk anda dapatkan kulit yang cantik dan sihat. Ia dilengkapi dengan vitamin A, B3, C, D & E di dalam serum siang dan serum malam. Set ini merupakan gabungan vitamin lengkap yang disarankan para pakar kulit di seluruh dunia.

Vitamin B3, C & E untuk digunakan pada waktu pagi sebelum anda keluar dari rumah. Vitamin A & D pula digunakan pada waktu malam sebelum anda tidur.

Set Serum WOWSKIN juga ditambah dengan 11 bahan boosters lain bagi menambahkan lagi keberkesanannya.

Leceh ada dua jenis?Eh,yang leceh ni lah yang beri banyak kebaikan pada kulit muka kita taw.Bagi Amni,padanan serum muka siang dan malam dari WOWSKIN ni sangat-sangat membantu sebab vitamin B3, C & E lebih diperlukan pada waktu siang dimana ada sinaran cahaya matahari. Dan vitamin A & D lebih sesuai dijadikan rutin pada waktu malam ketika anda sedang berehat dan tidak berada di persekitaran panas terik.

Okai jom baca lagi kenapa Amni suka WOWSKIN Serum ni untuk kulit muka yang sihat.

serum muka terbaik 2017

 

Ini pula kelebihan WOWSKIN SERUM siang dan malam.Hadam cepat.Banyak sangat kelebihan dia yang korang tak pernah tahu.

Amacam best tak bila baca kelebihan setiap serum WOWSKIN?Best kan?Kalau uolsss nak tahu Makeup-Artis Popular dekat Malaysia ni pun guna WOWSKIN Serum ni taw.Contohnya Nurul Nabihan,NisaTouch Official dan Shazreeyana Shukri.Bukan MUA sahaja yang suka pakai serum muka WOWSKIN ni,model muslimah popular Dian Farra dan Suffil Aida pun pakai.

Haaa.Percaya ke tidak?Hehe.Kalau tak percaya lagi korang layan testimoni serum muka WOWSKIN pula dekat bawah ni.

Dah habis baca mesti nak tahu harga kan?Hehe.Harga dua botol serum ni sangat ‘tidak masuk akal’.Serius.So sila bersabar bila korang tengok harga dia.Hehe

Murah ke tidakkkk?Hehe.Murah kan?Amni memang dah rembat dah satu awal-awal lagi.Murah giler kot.Dua botol dapat RM59.Siapa tak nak kan?

Mana nak order serum ni?Hehe.Mesti dah tak sabar kan?Untuk order serum ni korang boleh dapatkan melalui Whatsapp nombor di bawah:

Whatsapp Order: 010-3130631

Instagram: @wowskin_malaysia

Facebook: WOWSKIN MALAYSIA

Website: www.wowskin.my

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here