Browsing Tag

cara lukis kening tanpa cukur

KECANTIKAN

Set Kening Nurul Nabihan Makeup

Oct 25, 2016

Set Kening Nurul Nabihan Makeup uihh da lama tak update set kening nurul nabihan.Permintaan terlalu tinggi.Tengok je lah Famous Post dekat sebelah blog.Artikel Cara Lukis Kening Tanpa Cukur dapat ranking pertama.Sekarang semua nak melawa tanpa perlu cukur kening. Pendek kata sekarang kalau nak keluar mana-mana,kening mesti nak jugak lukis sikit-sikit.Baru lawa kan hehehehe.So hari ni Amni nak share lagi mengenai set lukis kening tanpa cukur Nurul Nabihan ni. Dengan tutorial cara lukis kening tanpa cukur sekali Amni akan bagi taw.hehehe…

Continue Reading

KECANTIKAN

Set Bentuk Kening Tanpa Cukur NURFA BEAUTY

Apr 3, 2015

Set Bentuk Kening Tanpa Cukur NURFA BEAUTY | Hari ni kita sembang kejap pasal set bentuk kening tanpa cukur terbaru dari NURFA BEAUTY sebelum masuk kerja petang hari ni.Yang pasti set terbaru NURFA BEAUTY ni korang mampu milik sangat-sangat taw.Tak nak sembang panjang sebab dah lambat nak pergi kerja ni.Hehe.Meh tengok gambar dekat bawah ni. Dalam set terbaru lukis kening tanpa cukur dari NURFA BEAUTY ada 5 item kesemuanya.Antaranya ialah: Berus dan Pensil Kening ETUDE HOUSE Mascara Kening Cathy Doll…

Continue Reading

KECANTIKAN

Tutorial Cara Bentuk Kening Tanpa Cukur

Jan 11, 2015

Tutorial Cara Bentuk Kening Tanpa Cukur | Hari tu saya ada buat dan berkongsi dengan para pembaca mengenai cara bentuk kening tanpa cukur secara bergambar.Kali ini saya nak kongsikan dalam bentuk video pula.Langkah dalam video ini mungkin tidak sama seperti langkah yang saya tunjukkan.Tetapi secara asasnya,pendek kata modus operandinya juga sama. Meh tengok dulu video di bawah ni ye :) Kredit:Evangeline HawaDah habis tengok?Mana nak beli barang tu semua?Jangan risau,korang boleh beli SET UNTUK BENTUK KENING TANPA CUKUR ni dekat…

Continue Reading

KECANTIKAN

Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus

Jan 1, 2015

Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus| Hari ni saya nak kongsi satu tutorial lagi macam mana nak lukis kening tanpa perlu mencukurnya bagi mereka yang mempunyai kening halus.Caranya sangat mudah dan senang.Tapi masih ramai customer saya duk pening macam mana nak guna set kening yang saya jual tu.Sampai diorang nak coaching berbulan-bulan sampai pandai.Tak larat la adik.Hehehe.Jadi saya compilekan semua cara saya dalam tutorial ni.InsyaAllah mudah dan senang ye! Mula-mula sebelum kita mulakan tutorial,korang kena ada set…

Continue Reading

KECANTIKAN

Bulu Kening Dan Maksudnya

Oct 10, 2014

Bulu Kening Dan Maksudnya | Malam ni rasa nak berkongsi mengenai jenis bulu kening dan maksudnya.Tapi jangan la percaya 100% dengan pernyataan yang diberi ni.Sekadar untuk hiburan sahaja boleh.Saya sendiri pun tidak tahu sejauh mana kebenaran mengenai bulu kening mengikut jenisnya.Jom tengok dan lihat serba sedikit penerangannya. Antara jenis jenis bulu kening ni ialah : Bulu kening bertemu di tengah (bersambung) * Suka amik pusing hal remeh. * Selalu kecik hati dan emosional. * Kuat berfikir sampai kepala tak boleh nak rest.…

Continue Reading

KECANTIKAN

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

Sep 4, 2014

 Cara Lukis Kening Tanpa Cukur | Lama dah tak sembang pasal makeup-makeup ni kan?Hehe.Jadi hari terasa nak share dengan korang semua macam mana nak lukis kening tanpa cukur.Perkongsian sesuai untuk mereka yang mempunyai kening yang lebat dan tidak teratur.Korang boleh gunakan teknik bila korang nak melawa untuk menghadiri majlis keramaian atau majlis rasmi. Macam Mana Nak Bentuk Kening Tanpa Cukur? Bagi memastikan kening korang terbentuk dengan elok dan kemas,saya syorkan korang menggunakan Set Kening #NurulNabihan di mana terdapat 3 set yang…

Continue Reading