Baju Raya Muslimah Moden Yang Cantik Dan Murah Di Scarffeya - Dunia Farisya
FESYEN SEMBANG SANTAI

Baju Raya Muslimah Moden Yang Cantik Dan Murah Di Scarffeya

May 15, 2017

Baju Raya Muslimah Moden Yang Cantik Dan Murah Di Scarffeya | Tanggal 4 Mei yang lalu Amni dan suami berkesempatan memenuhi undangan ke acara fashion show Scarffeya bertempat di The Glass House.Selain Scarffeya,banyak lagi jenama lain yang turut diperagakan di sana.Tetapi dalam artikel kali ni,Amni nak berkongsi dengan korang semua kemeriahan di majlis tersebut dan koleksi baju kurung moden 2017 yang sangat cantik dari Scarffeya.

founder scarffeya

Founder hebat Puan Iefa Scarffeya dan En Fariq Haikal

 

Puan Iefa Scarffeya bersama Artis Niena Baharun

 

Antara koleksi baju raya muslimah dari jenama Scarffeya diperagakan oleh model hebat.

LUXE PREMIUM COLLECTION

 

LEBARAN LUXE COLLECTION

 

BLAIR COLLECTION

 

Amni paling suka warna merah (favourite colour) hehehe dan design dia sangat-sangat memberikan efek tekstur tubuh yang slim.Tetapi memandangkan sekarang Amni berbadan dua,terpaksa lupakan hasrat tu.Lepas beranak nanti Amni pulun kuruskan balik body macam model ni.Hehehe.Tergugat weii..!Ni kalau pakai time raya confirm anak dara jiran sebelah *mengumpat* sebab baju raya letop sangat.Hahaha.

NEORAYA ADENA COLLECTION

 

BLAIR COLLECTION

 

baju kurung moden scarffeya

Rambang mata tak tengok gambar suasana fashion show Scarffeya tu?Hehe.Jom sekarang Amni ‘cuci mata’ korang lagi bersih dengan lebih banyak gambar koleksi baju kurung raya yang cantik dan moden dari Scarffeya.Siap sedia taw!Hehe.

 

baju raya yang cantik dan moden 2017

 

Koleksi Baju Raya BLAIR Scarffeya Beri Efek Tubuh Yang Slim

 

Koleksi BLAIR sangat sesuai untuk mereka yang inginkan efek slim apabila mengenakan persalinan raya nanti.Rekaan BLAIR juga mampu membuatkan si pemakai kelihatan lebih tinggi dan anggun ketika memakainya.

NEORAYA BLAIR

Warna:Champagne, navy blue and maroon

Material: Premium Neoprene

Size : S to XL

Harga Normal: RM289/pasang

Harga Promosi : RM239/pasang

Koleksi ADENA Serlahkan Keunikan Si Pemakai

Bagi mereka yang inginkan rekaan yang minimalist tetapi masih ingin tampil lebih unik dan anggun,koleksi ADENA sangat sesuai untuk memenuhi citarasa korang.

NEORAYA ADENA

Warna:Emerald green, latte, mustard yellow

Material: Premium Neoprene

Size : S to XL

Harga Normal: RM289/pasang

Harga Promosi : RM239/pasang

Baju Raya CARMEN Pilihan Minimalist

Koleksi CARMEN pula sangat sesuai bagi si minimalist yang gemarkan efek tubuh yang anggun dan menawan ketika hari raya nanti.Dengan pilihan warna yang sangat mengancam,si pemakai mampu mencairkan hati mereka yang melihatnya.Hehe.Hati-hati!

NEORAYA CARMEN

Warna;Soft pink, Royal Blue, Mocha

Material: premium neoprene

Size : S to XL

Harga Normal: RM289/pasang

Harga Promosi : RM239/pasang

Konsep Bungaan Penambat Hati Si Pemakai

Bagi mereka yang gemarkan bunga-bungaan,jangan risau sebab Scarffeya tidak akan pernah menghampakan peminat baju kurung moden muslimah di luar sana.Selain koleksi baju raya yang moden dan minimalist,Scarffeya juga turut mengeluarkan rekaan baju raya muslimah yang berunsurkan corak bunga-bungaan iaitu Roselle,Eleanor,Leanna dan Ammara.

READY TO-EID COLLECTION

Corak:Roselle,Eleanor,Leanna,Ammara

Material:Premium Digital Silky Cotton

Size : S to L

Harga Normal: RM289/pasang

Harga Promosi : RM239/pasang

Jangan Sakit Kepala Dulu !

Ya!Jangan sakit kepala dulu!Hehe.Kebanyakan warna yang dikeluarkan oleh Scarffeya merupakan warna-warna ‘berani’.Tetapi untuk peminat warna pastel,Scarffeya turut ada sesuatu yang menarik untuk korang taw!Koleksi ready to-eid Scarffeya bercorak Lara dan Alanna bakal membuatkan korang kelihatan manis dan bergaya di lebaran nanti.

READY TO-EID COLLECTION

Corak:Lara,Alanna

Material: digital dull satin

Size : S to L

Harga Normal: RM289/pasang

Harga Promosi : RM239/pasang

Tampak Mewah Dengan Koleksi LUXE!

baju raya yang cantik dan moden 2017

Bagi mereka yang gemarkan rekaan baju raya yang mewah tetapi masih dengan harga mampu milik,Amni sangat sarankan korang cepat-cepat beli koleksi LUXE Scarffeya.Dengan rekaan yang sangat eksklusif hasil sentuhan founder Scarffeya sendiri,korang bakal kelihatan sangat anggun serta moden dengan koleksi ini.Setiap perincian rekaan ini dipadankan dengan hiasan manik bungaan hitam 3D dan diperkemaskan dengan sentuhan jahitan emas.

LEBARAN LUXE

Timeless silhouette with modern design

Luxurious jacquard fabrics with texture and delicate pattern

Warna pilihan:Black Ebony,,Blue Sapphire,Green Jade

Material:Jacquard

Harga Normal: RM399

Special Price: RM359

Dekat Mana Nak Beli Baju Raya Yang Moden Dan Cantik Ni?

Facebook page: Scarffeya

Instagram: @scarffeya

Alamat:

G-35- 01, Jalan Serai Wangi L/16L, Alam Avenue, Section 16

Shah Alam, Malaysia 40000

No Telefon: 03-5523 6895

Cara Order Online:

016 329 8400 (Anna) / 012 329 6558 (Yaya)

Website rasmi;

www.scarffeya.com

Waktu operasi kedai:

9am-6pm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply