SEMBANG SANTAI

Gembira Pelanggan Datang Dari Blog

Nov 6, 2014

Gembira Pelanggan Datang Dari Blog | Ya.Gembira sangat sampai rasa nak main Space Shot dekat Genting Highlands tu 44 kali.Sampai tahap tu gembiranya saya.Hehe.Tapi Alhamdulillah sebab semuanya datang dengan izin Allah.Kita usaha dan terus berusaha.Apa yang menggembirakan saya ialah bila pelanggan saya datangnya dari blog.Macam mana?Mesti korang nak tahu kan?

Sebenarnya saya buat perniagaan dropship dengan seorang supplier.Kalau ramai yang nak tahu apa itu dropship,boleh baca artikel Apa Itu Dropship oleh Hafizi Zain [KLIK].Saya lebih gemarkan bisnes dropship memandangkan ianya menjimatkan masa dan tenaga saya.Saya jarangΒ membuat promosi di Facebook dan Instagram.Saya hanya menumpukan pada pemasaran melalui blog sahaja.Bagaimana?Ianya hanya memerlukan penghasilan beberapa buah artikel.Alhamdulillah,ianya ternyata membuahkan hasil dan memberikan pulangan yang lumayan kepada saya.Hasil keuntungan bisnes dropship ni,saya masukkan dalam tabung.Boleh top-up mana yang perlu.

Dah,korang layan dulu gambar-gambar hasil kaji selidik saya.

TIPS PELANGGAN RAMAI

TIPS PELANGGAN RAMAI 14

TIPS PELANGGAN RAMAI 13

TIPS PELANGGAN RAMAI 12

TIPS PELANGGAN RAMAI 11

TIPS PELANGGAN RAMAI 6

TIPS PELANGGAN RAMAI 7

TIPS PELANGGAN RAMAI 8

TIPS PELANGGAN RAMAI 9

TIPS PELANGGAN RAMAI 10

TIPS PELANGGAN RAMAI 5

TIPS PELANGGAN RAMAI 4

TIPS PELANGGAN RAMAI 3

TIPS PELANGGAN RAMAI 2

 

Dah letih ke layan gambar-gambar ni?Ni baru separuh saya kongsikan.Ada lagi separuh.Alhamdulillah,semua ni dengan izin Allah.Nak tahu artikel mana yang saya tulis?Nih,artikel ni,

  1. Cara Lukis Kening Tanpa Cukur
  2. Bulu Kening Dan Maksudnya

Dua artikel ni sahaja yang saya tulis.Saya touch-up sikit-sikit dengan ilmu SEO yang saya tahu.Tak banyak,sikit je.Sebab ramai lagi yang lebih pandai dan buat sales lagi banyak dari saya.Mana saya belajar ilmu SEO?Saya belajar dengan ‘Kitab Pink’.Kitab Pink ni kalau korang nak dapat,korang boleh pergi beli laju-laju sepantas ERL ye sebelum tuan Kitab tu naikkan harga Kitab Pink tu sebab ilmu dalam kitab tu memang sangat-sangat berguna.

Dah,pergi beli Kitab Pink SEO tu dekat sini-> Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Malas nak membaca?Kalau dah malas memang tak boleh nak tolong.Tapi kalau dah tahap kemalasan korang tu 200%,seeloknya korang boleh upah saya untuk tulis artikel SEO untuk korang.Tetapi…!

Ya.Ada tetapi juga.Pastikan korang menepati syarat berikut:

  • Boleh sabar.Sebab hasil sales dari artikel blog ni bukan
  • Positif dengan pelaburan duit yang bakal korang berikan untuk beriklan di blog saya ni
  • Produk/Servis korang tu produk yang halal dan selamat,boleh dipercayai.
  • Tak berkira untuk laburkan duit untuk marketkan produk/servis.

Dah.Cukup 4 syarat.Kalau rasa boleh menepati syarat-syarat tu,bolehlah menghantar email ke [email protected] .

Harga?Kita counting insyaAllah harga mampu bayar aih.Yang penting positifkan diri dan tak berkira.Sebab marketing melalui blog ni marketing long-term/jangka masa panjang.Jadi korang sebagai usahawan kenalah positifkan diri tu dulu.Barulah semua perancangan menjadi.InsyaAllah.

Eh,Sekali lagi,kalau nak pandai SEO,pergi beli Kitab Pink ni cepat-cepat.Beli kat sini->Kitab SEO Merah Jambu

K.Dah nak sambung tengok cerita pulak.

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply Muaz Nov 6, 2014 at 7:57 PM

    Hebat, banyak lagi saya kena menuntut dengan pakar bulu kening ni.. hehe

    • Reply admin Nov 7, 2014 at 12:56 PM

      Hebat lagi tuan Muaz.Saya newbie lagi.Banyak lagi nak kena belajar :)

  • Reply Noriza Rahman Nov 7, 2014 at 7:27 AM

    Memang kena bertabah kan buat duit dengan blog ni. Hasilnya lambat tetapi berterusan. Tahniah cikgu

    • Reply admin Nov 7, 2014 at 12:56 PM

      Kak Noriza pun boleh jadi macam saya.Janji usaha yang berterusan :)

  • Reply Faiz Saaid Nov 9, 2014 at 2:01 AM

    nasib baik den dah beli kitab pink tuh, berbaloi baloi

  • Reply Zul Nov 10, 2014 at 1:12 AM

    wah..dengan blog mcm2 benda bleh buat..blog sis boleh lah trafik riban2 :) Tahniah !

    • Reply admin Nov 11, 2014 at 1:33 PM

      Tiada yang mustahil kalau kena caranya bro.InsyaAllah anda juga mampu menjadi begini.Malah lebih hebat dari saya :)

      • Reply Zul Nov 11, 2014 at 3:13 PM

        amin… mitok2 jaddi sungguh..:)

  • Reply Ell Nov 10, 2014 at 1:43 PM

    Banyak lagi saya ken belajar tentang seo ni, masih bertatih

    • Reply admin Nov 11, 2014 at 1:32 PM

      Tak pa akak.Slow2 dan konsisten dengan usaha kita.InsyaAllah hasilnya juga lumayan :)

  • Reply Farid Laham Nov 10, 2014 at 5:16 PM

    Alhamdulilah dgn izin Allah semua berhasil

    • Reply admin Nov 11, 2014 at 1:32 PM

      Alhamdulillah.Terima kasih sifu :)

  • Reply Azhafizah Nov 11, 2014 at 11:21 AM

    sangat berbaloi macam ni kan dan of course rasa happy :)

    • Reply admin Nov 11, 2014 at 1:31 PM

      Betul tu kak fiza.Sabar dan konsisten,insyaAllah hasilnya lumayan :)

  • Reply Aishah Ahmad Nov 11, 2014 at 12:06 PM

    wajib beli jugak nampak gayanya

    • Reply admin Nov 11, 2014 at 1:30 PM

      Memang wajib beli!Berbaloi dengan laburan yang kita keluarkan :)

  • Reply fyna Nov 11, 2014 at 3:03 PM

    waaaa,,, hebat nih ^_^

  • Reply hussinmisri Nov 11, 2014 at 8:32 PM

    Best pulak baca blog ni.. sgt informatif..: ;-)

    • Reply admin Nov 14, 2014 at 1:31 PM

      Terima kasih di atas komen anda.InsyaAllah akan terus berkongsi perkara yang bermanfaat :)

  • Reply Mazni Azmi Nov 13, 2014 at 10:03 AM

    Ramai juga cari cara lukis kening ni.

    Haha.. Lubuk duit juga ni.

    Di mana ada masalah di stu ada rezeki

    • Reply admin Nov 14, 2014 at 1:30 PM

      Di mana ada masalah di situ ada peluang.InsyaAllah :)

      • Reply Mazni Azmi Nov 14, 2014 at 3:59 PM

        Masalah memang datang bersama peluang.

        Peluang pula bersama wang.

        Wah2.

        • Reply admin Nov 14, 2014 at 7:08 PM

          Amin InsyaAllah jika usahanya berterusan :)

    Leave a Reply