SEMBANG SANTAI

MUET 2014

Aug 13, 2014
jadual exam muet 2014

MUET 2014 | Kurang dua (2) bulan lebih sahaja lagi saya sendiri akan menduduki Peperiksaan MUET (Malaysia University English Test).Jadi kebelakangan ni urusan jual-beli rempah ayam madu AMNI,urusan Advertorial pelanggan terpaksa di perlahankan sedikit bagi memberi laluan untuk saya mengulangkaji pelajaran bagi MUET 2014 ni.Ini merupakan kali pertama saya mengambil ujian MUET dan berharap ianya kali terakhir dengan doa moga Allah berikan keputusan yang cemerlang kepada saya.

Sudah hampir setahun lebih saya meninggalkan dunia ‘speaking’,’writing’ ni.Kali terakhir sewaktu menuntut di Kelantan dahulu.Persiapan saya tiada yang istimewa memandangkan saya sendiri masih merangkak.Tetapi saya hanya berbekalkan rujukan dari Penulis EBook Panduan MUET.Pada mulanya saya sendiri teragak-agak untuk membeli Panduan MUET ni.Tapi memandangkan kesibukan dengan aktiviti luar memaksa saya untuk membeli Panduan MUET ni.Ditambah pula apabila melihat countdown di Jadual Peperiksaan MUET.Semakin berdebar pun ada.

jadual exam muet 2014

Setakat ni bahan ulangkaji MUET saya hanyalah Panduan MUET dari  Penulis Norehan M.Nooh.Apa yang saya sendiri baca dari rujukan MUET tersebut sangat santai dan mudah difahami lebih-lebih lagi apabila ianya disampaikan dalam Bahasa Melayu.Lagi mudah nak faham.

‘…dalam hati memang nak Band 6,tapi bab ulangkaji ni malas sikit..’

Sama la.Kalau diikutkan nafsu,memang malas tu sentiasa ada.Tapi bila difikirkan hala tuju masa depan,nafsu malas tu memang kena lawan la eh.Tapi jangan risau,sebab bila dah ada rujukan MUET 2014 ni,memang saya sendiri yang akan ‘rajinkan diri’ bukak rujukan ni.

soalan bocor muet 2014

Bila dah ada Panduan MUET 2014 ni,saya sendiri tak terkial-kial.Rasanya tak perlu masuk kelas tuisyen MUET yang kat luar dah kot sebab semuanya sudah diterangkan dalam Panduan MUET ni.Baik dari segi pengenalan apa itu MUET,komponen soalan SPEAKING MUET,komponen soalan READING MUET,komponen soalan WRITING MUET,komponen soalan LISTENING MUET dan panduan menghadapi peperiksaan MUET 2014.

Ada dua BONUS istimewa bila saya memiliki Panduan MUET ni iaitu Tips Menguasai Bahasa Inggeris dan Panduan Pengucapan Umum Yang Berkesan.Jadi tiada masalah samada korang pandai MUET ke tidak sebelumnya sebab apabila korang dah beli Panduan MUET ni,insyaAllah bimbingan akan diberi dari semasa ke semasa.

Pendek kata,Panduan MUET ni sangat sesuai bagi calon persendirian MUET yang tidak mempunyai masa untuk hadir ke kelas tuisyen luar.Masa kita pun jimat sebab boleh ulangkaji secara santai dekat rumah sambil melayani email-email bimbingan dari Penulis Panduan MUET ni.Tapi tak salah kalau caon sekolah/institusi luar nak beli Panduan MUET.Lagi bagus,boleh tambahkan lai pengetahuan luar.Tak salah mencuba taw!

Soalan bocor MUET 2014?

Bila dah ada Panduan MUET ni,korang tak payah gatal tangan nak Google atau nak cari soalan bocor MUET 2014.Saya syorkan dan sangat menggalakkan korang terutamanya calon persendirian MUET untuk beli dan hadamkan Panduan MUET ni sebaik yang mungkin.InsyaAllah,kalau korang ikut apa yang di ajar dalam Panduan MUET ni,korang akan berjaya dengan cemerlang.InsyaAllah.

Sekali lagi,pergi beli Ebook Panduan MUET ni dengan seberapa cepat yang mungkin sebelum HARGA DINAIKKAN lebih mahal.Jangan sayang melabur duit untuk ilmu yang mana hasilnya kita akan gunakan sepanjang hayat kita.

Pergi beli Ebook Panduan MUET tu dekat sini-> Panduan MUET 2014

Selamat Berjaya!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply Tudung Labuh Online Aug 13, 2014 at 10:06 AM

    Muet ya. Kalau boleh dapat band 6 memang cemerlang.

    Bahagia bertulis selalunya orang ok.

    Bahagian perbincangan tu yang jadi masalah

  • Reply titan Aug 13, 2014 at 9:29 PM

    teringat masa jawab soalan muet dulu.

    main belasah aje. haha

    • Reply Mazni Azmi Nov 14, 2014 at 9:59 AM

      Alhamdulillah main belasah je pun dapat jadi cikgu akhirnya kan.

      Kalau dah jodoh takkan kemana 🙂

      Usaha yang penting

      • Reply admin Nov 14, 2014 at 1:30 PM

        Alhamdulillah.Tahniah ye sis 🙂

  • Reply Bahrain Aug 13, 2014 at 9:47 PM

    Nasib dah lepas dari MUET. hehehe. Siapa yang berusaha pasti ada ganjarannya.

  • Reply ieta mat saad Aug 14, 2014 at 4:17 AM

    In shaa Sllah 1 day akan beli gak ebook ni. Amat berguna. Goof luck Farisya ^__^

  • Reply hafizihamsan Aug 15, 2014 at 2:33 AM

    sabar jela kalau nak hadap muet ni tau.. nak amik master kena band 3

  • Reply Shida Radzuan Aug 16, 2014 at 8:49 PM

    Salam FA..semoga berjaya ya 🙂

  • Reply yati adam Aug 18, 2014 at 9:10 AM

    tq tuan tanah atas kunjungan ke blog kak yatiadam

    dulu masa nak masuk U, kak yati wajib ambil subjek ni… ketar juga la.. tapi selalunya markah bahagian speaking yang banyak membantu kita.. so pulun bahagian ni… ada buku MUET di jual di popular dari sasbadi berwarna kuning. harap tips ni dapat membantu..

  • Reply yati adam Aug 18, 2014 at 9:12 AM

    lagi baik masa buat perbincangan tu.. kita pandai tambah idea kawan2 yg lain dan boleh bagi kesimpulan sendiri. so boleh skor markah tinggi kat sini.

    Pandai menyampuk masa rakan beri idea pun satu markah bonus juga…

  • Reply Aishah Ahmad Aug 20, 2014 at 7:51 PM

    AA amek MUET masa mengandungkan anak kedua hampir 3 tahun lepas. Berdebar2 masa perbicangan grup tu.hehe

  • Reply ietams Aug 23, 2014 at 5:56 PM

    good luck ye syirah

  • Reply Azhafizah Aug 29, 2014 at 3:44 PM

    All the Syirah..semoga lulus dengan cemerlang ye.

  • Reply Natasya May 13, 2015 at 10:35 PM

    salam nak tanyaaa, buku ni ada jual dekat kedai kedai buku tak ?

  • Reply Jezzy Aug 28, 2015 at 3:24 PM

    Buku panduan muet nie mmg dijual online shj ke? ada tak jual kt bookstore?

  • Leave a Reply