SEMBANG SANTAI

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41

Aug 31, 2014

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 | Kurang seminggu sahaja lagi akan diadakan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 iaitu pada 6 September 2014 ini.Dengar khabarnya seramai 30,000 orang calon dipanggil bagi menghadiri peperiksaan ini.Untung siapa yang berjaya untuk keseluruhan ujian yang bakal diadakan bagi menyandang jawatan ini.Tahniah diucapkan!

Sekarang tiba masanya untuk bakal calon Penguasa Kastam W41 melakukan penyediaan yang rapi bagi menjawab soalan yang bakal di tanya pada 6 September ini.Meskipun kaedah menjawab adalah secara Online,tetapi tanpa rujukan dan panduan yang lengkap,begitu susah bagi calon untuk menjawab nanti.Hari ni saya akan berkongsi beberapa Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 untuk kemudahan calon.

Secara umumnya,Format Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 yang terbaru terbahagi kepada tiga (3) Seksyen iaitu:

 • Seksyen A:Pengetahuan AM mengenai Malaysia dan Alam sekeliling (40 minit-50 soalan)
 • Seksyen B:Daya Menyelesaikan Masalah (45 minit-40 soalan)
 • Seksyen C:Ujian Psikometrik (60 minit-200 soalan)

Contoh Soalan Seksyen A

contoh soalan seksyen A exam Kastam W41

Contoh Soalan Seksyen B

contoh soalan seksyen B exam Kastam W41

Contoh Soalan Seksyen C

contoh soalan seksyen C exam Kastam W41

Contoh Soalan Khas GTP

contoh soalan khas GTP exam Kastam W41

Kesemua soalan berikut merupakan sebahagian daripada Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam W41  yang terkandung dalam Pakej Rujukan Lengkap Penguasa Kastam W41 yang disusun oleh pihak Tim Info Kerjaya berdasarkan pengalaman.Malah tiada kena-mengena langsung dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).Pasti ada diantara anda yang tertanya-tanya di mana hendak mendapatkan Pakej Rujukan Lengkap Penguasa Kastam W41 kan?

Seebelum itu,biar saya cerita serba ringkas siapakah Tim Info Kerjaya.Untuk pengetahuan anda,Tim Info Kerjaya (Infokerjaya Resources (002091193-K)) komited dalam membantu graduan lepasan universiti dan kolej swasta. Bermula sejak tahun 2009 dan sehingga Mei 2014, Tim Infokerjaya telah membantu lebih 62,000 orang graduan dalam penulisan resume, tips dan persediaan temuduga, peperiksaan memasuki skim kerajaan dan semua yang berkaitan dengan pekerjaan graduan melalui produk yang telah diterbitkan.

Malah ramai yang sudah berjaya setelah mereka memiliki setiap Pakej Rujukan yang dikeluarkan oleh Tim Info Kerjaya.Boleh lihat testimoni mereka yang berjaya setelah menggunakan Pakej Rujukan keluaran Tim Info Kerjaya melalui gambar di bawah.

contoh soalan peperiksaan penolong kastam
kastam try

Ini baru sebahagian daripada feedback mereka yang telah membeli Pakej Rujukan dari Tim Info Kerjaya untuk peperiksaan yang mereka hadapi seperti Pegawai Tadbir Diplomatik dan Penolong Penguasa Kastam W27.Jadi apa yang anda mahu renung dan fikir lagi sementalah kawan-kawan anda sudah sibuk mendaftarkan diri untuk memiliki Pakej Rujukan Lengkap Penguasa Kastam W41 ini.

Jadi bagaimana hendak memiliki Pakej Rujukan Penguasa Kastam W41?

Boleh Daftar NAMA dan EMAIL anda secepat yang mungkin bagi membolehkan anda membuat persediaan yang rapi sebelum berperang di laman web SPA nanti pada 6 September ini.

Daftar NAMA dan EMAIL di sini [KLIK BANNER DI BAWAH]

Untuk makluman anda,jualan Pakej Rujukan Lengkap Penguasa Kastam W41 akan dibuka selama 5 Hari sahaja bermula 31 Ogos-4 September 2014.

Jadi sekali lagi,sila dapatkan Pakej Rujukan Penguasa Kastam W41 ini dengan secepat mungkin di sini:

Saya Mahu Beli Pakej Rujukan Penguasa Kastam W41 [KLIK]

Semoga berjaya!

ANDA TIDAK SEHARUSNYA GAGAL LAGI!

Penafian:Seluruh kandungan Pakej Rujukan Peperiksaan Bertulis  Penguasa Kastam W41  ini adalah hakmilik di bawah tanggungjawab Infokerjaya Resources. Ianya diterbitkan untuk tujuan perkongsian maklumat dan sayugianya diingatkan yang kandungan Pakej ini tidak boleh dianggap nasihat professional dan kami tidak bertanggungjawab atas sebarang liabiliti kerugian dan kerosakan hasil dari maklumat dalam Pakej ini. Semua maklumat dalam Pakej Rujukan Peperiksaan ONLINE Penguasa Kastam W41 ini adalah tepat pada masa ianya diterbitkan dan ianya adalah rujukan umum dan Infokerjaya Resources tiada kaitan dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply lotter Aug 31, 2014 at 3:46 PM

  Hai.

  Saya nak tahu bagaimana caranya nak join sebagai ejen affiliate tim info kerjaya ini.

  Terima kasih.

 • Reply Hairul Azni Aug 31, 2014 at 8:42 PM

  Selamat menjawab buat semua calon..untuk lebih memudahkan, boleh dapatkan panduan ni..memang sangat2 membantu..

 • Reply Mazni Azmi Sep 1, 2014 at 8:45 AM

  Ramainya blogger tulis pasal panduan ni.

  Nampaknya memang bagus kan. Kalau tidak tak de sampai ramai macam ni

 • Reply Aishah Ahmad Sep 2, 2014 at 1:58 PM

  Kastam masih ada exam rupanya.ingatkan dah mansuh.good luck kepada calon exam

 • Reply Azhafizah Sep 2, 2014 at 2:06 PM

  All the best untuk mereka 🙂

 • Reply Abdfatah Sep 7, 2014 at 12:14 AM

  Spa telah gagal… Sekali lagi dgn mcm2 komentar berkaitan exam online. Masih lagi berulang perkara yang sama.. Spa pun takleh nak buat apa. Dah terbaek yg dilakukan oleh mereka. Manual aje laa lebih bagus..

 • Reply wink3 Sep 15, 2014 at 11:26 AM

  laa..syirah ade jual ke.. dok sedor..kalau tahu beli ng awok je yayank ehhh

 • Reply Ikhwan Nov 8, 2017 at 10:17 AM

  Sekarang kod Penguasa Kastam dah ditukar kepada WK41.

 • Leave a Reply