SEMBANG SANTAI

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ?

Jan 16, 2014
Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ? | Tahun 2014 merupakan tahun ketiga penganjuran program Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ni.Program yang bakal menemui anda pada 26 Februari 2014 ini dilihat mampu menarik lebih ramai digital influencer,social media specialist,blogger,journalist dan ramai lagi pengguna social media yang aktif untuk tampil menonjolkan diri masing-masing.

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

Bagi FA pula,ini tahun pertama FA dengan Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ni.Sebelum ni mana pernah nak ambik tahu pasal menda ni semua.Kalau dulu hanya berblogging dalam ‘dunia sendiri’.Tapi kini,lepas didedahkan dengan pelbagai aktiviti blogger yang lain,mungkin dah tiba masanya FA ‘mengexposekan’ blog FA ni kepada dunia luar yang lebih ‘luas’.Yelah,dulu FA buat blog sekadar untuk ‘syok sendiri jer.

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ini juga membuka peluang kepada semua pengguna tegar social media untuk menjenamakan platform masing-masing.Tak dilupakan blogger-blogger yang ‘berhempas pulas’ menaikkan blog masing-masing.Ada imbuhan bagi blogger yang ‘bekerja keras’ ni.Sebanyak 15 kategori akan dipertandingkan dan blogger-blogger yang terpilih dan telah disenarai pendekkan bakal berentap bagi memperlihatkan siapakah bakal ‘menawan hati juri’.Ada untungnya kalau dapat anugerah ni.FA teringat kata-kata saudara Denai Hati dalam salah satu entri di blognya:

..memenangi anugerah sebegini dapat ‘menjenamakan’ blog kita..

 

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

Ada betulnya.Mungkin ianya juga ‘batu loncatan’ bagi kita.Siapa tahu kan?Tapi ramai lagi sebenarnya blogger yang belum mengetahui perihal kewujudan Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ni.Memang ramai.Mungkin disebabkan mereka ‘malas amik tahu’ atau ‘saja buat-buat lupa’ ? .Kalau mereka yang serius dalam arena social media ni,program seperti Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) inilah yang perlu diambil serius dan cuba ambil peluang yang ada depan mata untuk menimba ilmu.

Selain 15 kategori blog yang bakal dipertandingkan,Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) juga menyusun program dengan telus sekali dengan menganjurkan summit,developers launchpad,bengkel dan twitterhon yang bakal memenuhi agenda sepanjang penganjuran Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) kali ini.Jadi korang yang ada masa lapang dan serius dalam dunia ‘blogging’ ni perlu ambil peluang ini.Setahun sekali je Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW) ni.Dan dalam masa setahun jugak,macam-macam boleh berlaku.Kan?

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

Malaysia Social Media Week 2014 (MSMW)

 

‘…FA,macam menarik je program ni..Mana nak daftar yer?…’

Kalau belum daftar,pergi rajinkan dan WAJIBkan diri tu pergi DAFTAR dekat link ni->KLIK

Dah,FA nak sambung tidur.Jangan lupa pergi daftar yer. 🙂

Selamat Malam.

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply deno Jan 16, 2014 at 1:34 AM

    teringin nak join tapi sis susah… dengan capd lagi… nak ke mana-mana susah sbb capd 4 kali setiap hari tu……

  • Reply titan Jan 16, 2014 at 2:19 AM

    patutlah dapat email dari msmw tadi..

  • Reply Azhafizah Jan 16, 2014 at 8:12 AM

    ok..nak terjah tengok apa yang patut..rasanya ada dapat jugak ni kat email 🙂

  • Reply Kikie Jan 16, 2014 at 6:54 PM

    Baik lah… registered 🙂 hehehehe

  • Reply Jamian Sarif Jan 17, 2014 at 7:09 AM

    teringin juga nak pergi,tapi macam tak berkesempatan jer…

  • Reply Cik Lyeen Jan 17, 2014 at 3:00 PM

    teringin juga..tapi segan..eh? hahhha..:’)
    dunia blogging mengajar lebih byk perkara..:D

  • Reply Aku Penghibur Jan 17, 2014 at 6:33 PM

    tahun ini akan mencuba lagi untuk sertai ^_^

  • Reply nadia johari Jan 19, 2014 at 12:22 AM

    wajib kene dftar ke..26 februari ye..

  • Reply Denaihati Jan 21, 2014 at 10:23 AM

    semoga berjaya nanti untuk MSMW 2014 ni, insyaAllah.

  • Reply mselim3 Jan 30, 2014 at 2:37 PM

    Assalammualaikum..farisya,

    dah tutup ke penyertaan nyer.. ada fee yang kita kena bayar nak daftar kan…

    mselim3

    pls: correct me if i wrong..

  • Reply Zulhilmi Zainudin Jan 30, 2014 at 4:55 PM

    Semoga FA berjaya membawa pulang salah satu anugerah yang dipertandingkan. 🙂

  • Leave a Reply