MAKANAN

Food Review:Tempat Makan best di Terengganu

Jun 18, 2013


petang tadi FA dah berjanji nak buat review tentang satu tempat makan tengahari yang best area Gong Badak,Kuala Terengganu.Tengahari tadi FA dengan family singgah makan kat situ lepas kakak FA yang recommend tempat tuh.Okai akak,cadanganmu diterima.hehehe..

Kalau korang nak taw.Lokasi bagi tempat makan ni senang je.Korang cuma perlu cari pointmark dia kat sini adalah Universiti Malaysia Terengganu.Bila dah sampai kat trafik light simpang tiga depan UMT ni,korang amek trafik light yang menghala ke arah airport.bila korang dah masuk jalan tu,korang akan nampak PULAPOL kat sebelah kanan korang.Then,korang straight ja sampai la korang jumpa tali air.Kedai tuh sebelah kiri korang.Dan betul-betul tepi tali air tu.Depan dia ada kedai welding.Kedai dia ni berkembar tapi lain-lain owner taw.Nama kedai dia Z&S Selera Kampung…Tengok bawah ni..

Korang cari kedai yang ada banner macam ni.Kalau jumpa yang ada banner macam ni,betullah tuh.okai?hehehe.
Ok,next dari segi menu dia memang bertepatan dengan caption kat banner dia.Selera kampung mak aihh!Meleleh air liur!Semua jenis ulam-ulaman ada kat sini.So korang yang memang boleh adapt dengan selera kampung,bolehla datang berkunjung kat sini dengan family taw.Murah pun murah.Kami 6 beranak makan sepinggan sorang dengan lauk yang banyak dalam pinggan campur tolak bahagi darab dengan air cuma RM35.90.Murah tak!!Murah kan?

Bagi korang yang nak bercuti kat Terengganu kena singgah tempat ni.Perniagaan diorang ni mungkin dibuka bermula tengahari dalam 12noon macam tu sebab akak cakap ramai jugak staff UMT dan UNISZA yang pergi makan kat situ.Untuk mereka yang masih tercari-cari tempat best makan di area kuala terengganu ni,ini adalah salah satunya.
Wsalam.


You Might Also Like

8 Comments

  • Reply ^^eKaTiKaH^^ Jun 18, 2013 at 5:36 PM

    waa, sedapnye. jadi lapar +__+

  • Reply nabila biela Jun 19, 2013 at 12:25 PM

    sedap..ekg kite ley gi buke same ea??hehe

  • Reply Zuan Sep 15, 2013 at 4:39 PM

    ceq tak pernah pi sana, kalau pi leh la singgah..hehe

  • Reply zufar Mar 18, 2014 at 10:19 AM

    Bestnya laukk…murrah mmg murrah..nnt CD nk p sana…tq FA

  • Leave a Reply