SEMBANG SANTAI

Motivasi:Yakin Allah itu Maha Pemurah

Apr 8, 2013





alhamdulillah…setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah..why???
sebab dah habis final exam bertulis for final semester..syukur sangat-sangat.. *senyum lebar-lebar depan laptop

tapi walaupun dah habis yang bertulis,still ada yang OSCE.OSCE ni kena present depan lecturer.but yakin insyaAllah,Allah akan tolong kita..

ok.sekarang ni nak share kat korang pengalaman tentang aku final exam nih..sebenarnya ada satu pengalaman yang tak dapat aku lupakan masa jawab exam nih..subhanallah.syukur sangat sebab time tiap kali nak jawab exam aku dapat rasakan yang Allah sentiasa permudahkan urusan aku.kenapa?sebab tiap kali aku bukak soalan exam,subhanallah,rasa senang sangat,rasa mudah sangat,rasa ilham yang Allah berikan tu mencurah-curah datang..masa tu aku syukur sangat-sangat.kalau diikutkan aku bukan baca banyak sangat buku,nota-nota,tetapi aku aku study la jugak dan selebihnya aku ingat time praktikal dulu.aku selalu set dalam mind,kalau kita dah usaha,selebihnya serahkan pada Allah,kerana Allah maha Mengadili.

Dan Alhamdulillah,Allah itu Maha Pemurah dan kita sendiri sebenarnya kena yakin dengan Allah.kalau kita tidak meletakkan keyakinan kepada Allah,Allah x akan tolong kita.percayalah..dan paling penting sentiasa berdoa sepenuh hati kepada Allah.



Percayalah,kalau kita baca buku banyak mana pun,ingat formula sebanyak mana pun,kalau kita tidak meletakkan pergantungan pada Allah,tetapi sebaliknya mengharapkan manusia,Allah tidak akan pernah menolong kita..

Cuba fikir,siapa kita sekarang kalau bukan Allah yang ciptakan?Macam mana kita boleh berada sampai tahap macam ni kalau bukan Allah yang aturkan??betol tak??

So,mulai saat nih,ubah niat kita,ubah mindset kita dengan meletakkan segala pergantungan hidup kita hanya pada Allah.InsyaAllah,Allah sentiasa menolong kita.

Wsalam ^___^

*xsabar nak balik kampung malam ni*


You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Cik Yaya Apr 8, 2013 at 5:04 AM

    alhamdulillah..
    semoga mendapat keputusan yang cemerlang

  • Reply shida Apr 8, 2013 at 10:10 AM

    gud lak dear.. πŸ™‚
    ~~

  • Reply Faradillah Mutiya Jul 11, 2013 at 7:36 AM

    tema bloggnya cantik tips dong :))

  • Leave a Reply