SEMBANG SANTAI

Allah sedang mengujimu sayang.. :)

Jul 2, 2012
Assalamualaikum πŸ™‚
Sebelum tidoq,FA nak kongsi satu cerita yang mana boleh di jadikan pembakar semangat bagi mereka
yang tengah bersedih di luar sana.
Dah baca kan tajuk entry kalinih?
Paham x?
ok,meh cinih nak cte..
Sebelum tuh tolong klik skali –> Β SINI
ok.done..!
Macam nih,pernah x korang rasa down dalam hidup especially for those yang baru hbs SPM @ STPM?
Of course la kan?
Mungkin mereka down sebab result yang x berapa nak ok atau mereka down sebab xdapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi sebab mereka xdapat mana2 tawaran..
Ok.FA pernah rasa macam tuh dalam hidup FA.
But then,FA bangun balik.FA motivasi diri FA sendiri.
How?
ok.macam nih:
1.Solat hajat dan mengadu pada Yang Maha Mendengar kerana Dialah Pemberi segalanya
InsyaAllah,hati menjadi lebih tenang kerana kita kena yakin Dia sebaik2 pengatur hidup kita.. πŸ™‚
2.Jangan asingkan diri dari orang ramai..
Dalam situasi yang korang sedang alami sekarang,korang jangan buat mcm nihΒ 
sebab bila korang bersikap sedemikian,korang akan rasa makin sedih.
So,get along with others then u will happy..believe me πŸ™‚
3.Tuhan dah tetapkan rezeki masing2
ok,skang berkaitan keyakinan dan kepercayaan korang..serta self-confident korang..
Korang kena percaya bahawa Tuhan dah tetapkan rezeki masing2..jadi,janganlah bersedih sebab Tuhan itu sebaik2 pengatur hidup kita.. πŸ™‚ cheer up ye kawan2 ku..
jadi,pikirlah baik2 ye kawan2…pikir secara berhikmah bahawa setiap yang terjadi itu ade sebab musababnyer..
sampai disini jek ye bebelan FA malam nih..sekadar perkongsian dan motivate untuk kita bersama πŸ™‚
p/s:mood:bawu siapkan report praktikal … malasnya nak bangun awal esok πŸ™

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nurulashyikin Jul 3, 2012 at 2:07 AM

    tips yg menarik πŸ™‚

  • Reply Farisya Anastasyia Jul 3, 2012 at 3:41 PM

    tq cik nurul πŸ™‚

  • Leave a Reply