Browsing Tag

SPA

SEMBANG SANTAI

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016

Mar 13, 2016

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016 | Rentetan komen dan persoalan yang bertubi-tubi datang dari artikel lama saya iaitu ‘Cara Nak Isi SPA’,saya ‘terpaksa’ menulis dan menceritakan semula cara-cara untuk mengisi borang online SPA8.Whatsapp bertubi-tubi masuk bertanyakan perihal yang sama mengenai SPA.Kadang-kadang soalan yang saya rasa remeh pun mereka bertanya.Bukan tak mahu menjawab,tapi kalau sekadar tanya macam mana nak ‘edit’ nama penuh,saya rasa itu sangat remeh dik oi.Hehe.Maaf nah. CARA BUAT RESUME LENGKAP (KLIK) Ada masa,saya jawab.Ada masa saya…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Cara Nak Isi SPA-SuruhanJaya Perkhidmatan Awam

Apr 3, 2014
Cara Nak Isi SPA-SuruhanJaya Perkhidmatan Awam

Cara Nak Isi SPA-SuruhanJaya Perkhidmatan Awam | Hari ni tetiba datang mood rajin nak buat entri macam mana nak isi borang SPA.Tapi ramai lagi tak tahu apa itu SPA ni.Terutamanya lepasan SPM.Ramai yang ingat SPA ni hanya untuk orang yang nak bekerja sahaja.Sebenarnya,SPA ni iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ni juga turut menyediakan kursus Latihan Separa Perubatan untuk lepasan SPM dan yang sewaktu dengannya.Ada syarat-syaratnya. Tapi hari ni FA cuma nak ajar macam mana nak isi borang SPA sahaja.Kalau yang berkaitan…

Continue Reading