SEMBANG SANTAI

Contoh Resume Lengkap

Feb 26, 2015
contoh-resume-terbaik-lengkap-bahasa-melayu

Contoh Resume Lengkap | Korang mencari cara yang mudah untuk buat resume lengkap dengan panduan dan format resume terkini?Saya akan bantu korang semua memandangkan hari ni sempat curi masa sikit untuk update blog.

Meh tengok contoh resume yang lengkap di bawah.Ada beberapa contoh dan sample yang korang boleh jadikan panduan untuk menulis resume korang.Contoh di bawah boleh diubah mengikut kesesuaian dan jenis pekerjaan yang korang akan ditemuduga nanti.

contoh-resume-terbaik-lengkap-bahasa-melayu

cara-buat-resume

Credit:www.inspirasicyber.com

cara-buat-resume-format

Credit:www.inspirasicyber.com

Oh ya,kalau korang betul-betul mahukan CONTOH RESUME YANG LENGKAP DAN TERBAIK,pergi segera ke LINK di BAWAH ini.
InsyaAllah korang akan tersenyum lebar setelah memilikinya ! :)
RAHSIA RESUME KERJA [KLIK]
Bertindak sebelum terlambat!Mereka yang lambat bertindak akan menyesali perbuatan mereka! :)
Selamat membaca artikel Contoh Resume Lengkap kali ini! :)

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply din Mar 3, 2015 at 10:20 AM

    dah bertahun tak tengok resume..zaman tu dah berakhir

  • Reply ikhwan Mar 3, 2015 at 11:04 AM

    nampaknya bukan orang putih sahaja boleh buat resume online, tapi anak tempatan juga boleh lakukannya.

  • Reply hafiz May 26, 2015 at 2:58 PM

    mohon di bagi semua contoh resumi

  • Reply myportal21 Aug 12, 2015 at 11:12 PM

    Terbaik tips ini, sangat penting untuk tips ini bagi graduan untuk berjaya. Terima kasih dan teruskan usaha yang bagus ini.

  • Reply Arieon Jan 8, 2016 at 10:46 AM

    Info di atas sangat bermanfaat. Ini kerana resume merupakan satu alat untuk memasarkan diri. Oleh itu adalah penting untuk memastikan resume dibuat dengan baik bagi menarik minat bakal majikan untuk meneliti lebih lanjut resume.

  • Reply atiekah Feb 26, 2016 at 9:13 PM

    thanks farisya, perkongsian awak sgt membantu, untuk graduan baru buat resume, kadang2 resume simple sgt bahaya gak kan.. btw terima kasih sekali lagi kerana berkongsi

  • Reply M. Amri Mar 5, 2016 at 3:43 AM

    Tq untuk sample resume ni.

  • Reply Azhan Apr 16, 2016 at 12:00 PM

    Tq farisya.. Bagus info ni. Nnti bolehla sy improve resume saya.

  • Reply Che jai Aug 5, 2016 at 1:10 AM

    TQ farisya….

  • Leave a Reply