Browsing Category

SEMBANG SANTAI

SEMBANG SANTAI

Duit Dalam Perkahwinan.Satu Keperluan atau Satu ‘Pinggiran’?

Feb 27, 2017

Duit Dalam Perkahwinan.Satu Keperluan atau Satu ‘Pinggiran’? Hari ni masuk 8 bulan saya dan suami berkahwin dan tinggal sebumbung.Malah hari ni genap 3 bulan kandungan saya.Satu tempoh yang masih singkat tetapi mengajar saya banyak erti kehidupan berumahtangga.Jujur saya katakan,kehidupan berumahtangga tidak semudah yang dibayangkan seandainya tiada sikap yang positif seperti bertolak-ansur,tolong-menolong dan saling mempercayai. Pada awal fasa perkahwinan,jujur saya katakan bahawa saya dan suami mempunyai masalah kewangan.Pada ketika itu kami masih merangkak dan masih terkapai-kapai bagaimana cara untuk mencari duit…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Gambar Kebakaran Di Hosptal Sultanah Aminah Johor Bharu

Oct 25, 2016
gambar-hospital-sultanah-aminah-terbakar-4

Gambar Kebakaran Di Hosptal Sultanah Aminah Johor Bharu Suasana di Hospital Sultanah Aminah,Johor Bharu bertukar cemas selepas sebuah wad unit rawatan rapi (ICU) yang berada di tingkat dua hospital berkenaan terbakar dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi ini. Tinjauan  mendapati kakitangan hospital bergegas menyelamatkan pesakit dan meletakkan di tempat selamat. Sehingga jam 10.45 pagi ini, pasukan bomba masih sedang memadamkan kebakaran, selain terdapat anggota membantu memecahkan cermin bagi memudahkan operasi memadam api. ‎Difahamkan ada mangsa yang terperangkap, namun jumlahnya masih…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

RIZQ Islamic School-Sekolah Tahfiz Antarabangsa Pertama Di ASEAN

Oct 17, 2016
sekolah-tahfiz-terbaik-di-selangor

RIZQ Islamic School-Sekolah Tahfiz Antarabangsa Pertama Di ASEAN Hari ni saya nak berkongsi sedikit sebanyak mengenai sebuah sekolah tahfiz di Sungai Ramal,Kajang iaitu RIZQ Islamic School.Bila disebut sekolah tahfiz,pasti korang terbayangkan seorang budak yang memakai jubah,berserban putih dan membimbit sebuah Alquran di tangan.Betul kan?Persepsi sebegitu sering kali menerpa diri tatkala di ajukan perihal sekolah tahfiz.Tapi apa yang membezakan RIZQ Islamic School ini daripada sekolah tahfiz yang lain? Sekolah Islam RIZQ di uruskan oleh RIZQ Educare Snd Bhd dan mendapat kelulusan…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Dia Photographer ‘Favourite’ Saya!

Sep 29, 2016
gambar-gadis-tepi-pantai-2017

Dia Photographer ‘Favourite’ Saya! Kejap tadi baru scroll facebook.Ternampak sorang photographer ni upload gambar hasil kerja beliau. Dia Nabil Nadir.Hasil kerja dia memang best.Walaupun tak pernah lagi ambil servis photographer dengan dia,tapi saya yakin rata-rata yang mengambil servis dia pasti berpuas hati. Kejap tadi dia upload gambar-gambar gadis pulau pujaan ramai.Siapa tak kenal Elcah dan Engku Sulwani.Gadis comel kegilaan jejaka malaya.Hehe. Erm,nak tengok ke gambar-gambar gadis hot yang diambil oleh beliau? Betul nak tengok? Ok meh saya belanja. Amacam lawa…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

‘Azim Banyak Mendiamkan Diri Sejak Beberapa Hari Yang Lalu’ – Ibu Azim

Aug 29, 2016

‘Azim Banyak Mendiamkan Diri Sejak Beberapa Hari Yang Lalu’ – Ibu Azim Pagi tadi digemparkan dengan kejadian seorang pelajar tingkatan 3, Azim Hakimi Abu Shuja yang maut akibat terjatuh dari tingkat 3 sekolah ketika mahu menyelamatkan beg rakannya yang dibuang oleh rakan yang lain. Ibu mangsa berkata dia perasan bahawa anaknya itu banyak mendiamkan diri sejak beberapa hari yang lalu. Beliau juga memberitahu kepada wartawan Berita Harian bahawa, Azim sempat mengulang kali pelajaran bersama rakan yang lain kerana bakal menduduki…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Jubah Lelaki Marhaban ELRAH x Hafiz Hamidun

Jun 8, 2016
jubah lelaki 2016

Koleksi Jubah Marhaban ELRAH x Hafiz Hamidun | Akhirnya!yeah!Disebabkan ramai sangat duk menanya koleksi jubah lelaki moden dari Elrah Exclusive untuk 2016,akhirnya Amni akan dedahkan semua warna koleksi Mecca dari Elrah Exclusive.Hee. Serius memang lawa sangat warna-warna dia.Amni sendiri pun jatuh hati,cair sampai tak nak beku balik dah.haha.Propa kan ayat?Tapi itu kenyataan dia.Memang lawa habis warna dia.Ish tak taw dah nak bagitahu macam mana lagi.Memang cantik giler! ish,dah la,korang tengok sendiri gambar di bawah ni.Amni tak tahu dah nak gambarkan lagu mana…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL

Apr 26, 2016

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL | Assalamualaikum semua :) Hari ni Amni nak cerita pasal Servis Photographer Terbaik di Kuala Lumpur.Mungkin ada pemilik butik atau pemilik produk kecantikan yang masih tercari-cari servis photographer yang boleh shoot gambar di studio kan?So here we go..! Ezz Studio Tawar Servis Photographer Terbaik 2016 ! Pernah dengar nama Ezz Studio?Belum?Tak pa ni Amni nak share dekat korang salah seorang photographer berbakat di Malaysia.Ezz Studio diasaskan oleh Ezz Amin,seorang anak muda yang baru sahaja…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016

Mar 13, 2016

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016 | Rentetan komen dan persoalan yang bertubi-tubi datang dari artikel lama saya iaitu ‘Cara Nak Isi SPA’,saya ‘terpaksa’ menulis dan menceritakan semula cara-cara untuk mengisi borang online SPA8.Whatsapp bertubi-tubi masuk bertanyakan perihal yang sama mengenai SPA.Kadang-kadang soalan yang saya rasa remeh pun mereka bertanya.Bukan tak mahu menjawab,tapi kalau sekadar tanya macam mana nak ‘edit’ nama penuh,saya rasa itu sangat remeh dik oi.Hehe.Maaf nah. Ada masa,saya jawab.Ada masa saya senyapkan sebab saya pun kurang…

Continue Reading