Browsing Category

SEMBANG SANTAI

SEMBANG SANTAI

‘Azim Banyak Mendiamkan Diri Sejak Beberapa Hari Yang Lalu’ – Ibu Azim

Aug 29, 2016

‘Azim Banyak Mendiamkan Diri Sejak Beberapa Hari Yang Lalu’ – Ibu Azim Pagi tadi digemparkan dengan kejadian seorang pelajar tingkatan 3, Azim Hakimi Abu Shuja yang maut akibat terjatuh dari tingkat 3 sekolah ketika mahu menyelamatkan beg rakannya yang dibuang oleh rakan yang lain. Ibu mangsa berkata dia perasan bahawa anaknya itu banyak mendiamkan diri sejak beberapa hari yang lalu. Beliau juga memberitahu kepada wartawan Berita Harian bahawa, Azim sempat mengulang kali pelajaran bersama rakan yang lain kerana bakal menduduki…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Jubah Lelaki Marhaban ELRAH x Hafiz Hamidun

Jun 8, 2016
jubah lelaki 2016

Koleksi Jubah Marhaban ELRAH x Hafiz Hamidun | Akhirnya!yeah!Disebabkan ramai sangat duk menanya koleksi jubah lelaki moden dari Elrah Exclusive untuk 2016,akhirnya Amni akan dedahkan semua warna koleksi Mecca dari Elrah Exclusive.Hee. Serius memang lawa sangat warna-warna dia.Amni sendiri pun jatuh hati,cair sampai tak nak beku balik dah.haha.Propa kan ayat?Tapi itu kenyataan dia.Memang lawa habis warna dia.Ish tak taw dah nak bagitahu macam mana lagi.Memang cantik giler! ish,dah la,korang tengok sendiri gambar di bawah ni.Amni tak tahu dah nak gambarkan lagu mana…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL

Apr 26, 2016

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL | Assalamualaikum semua :) Hari ni Amni nak cerita pasal Servis Photographer Terbaik di Kuala Lumpur.Mungkin ada pemilik butik atau pemilik produk kecantikan yang masih tercari-cari servis photographer yang boleh shoot gambar di studio kan?So here we go..! Ezz Studio Tawar Servis Photographer Terbaik 2016 ! Pernah dengar nama Ezz Studio?Belum?Tak pa ni Amni nak share dekat korang salah seorang photographer berbakat di Malaysia.Ezz Studio diasaskan oleh Ezz Amin,seorang anak muda yang baru sahaja…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016

Mar 13, 2016

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016 | Rentetan komen dan persoalan yang bertubi-tubi datang dari artikel lama saya iaitu ‘Cara Nak Isi SPA’,saya ‘terpaksa’ menulis dan menceritakan semula cara-cara untuk mengisi borang online SPA8.Whatsapp bertubi-tubi masuk bertanyakan perihal yang sama mengenai SPA.Kadang-kadang soalan yang saya rasa remeh pun mereka bertanya.Bukan tak mahu menjawab,tapi kalau sekadar tanya macam mana nak ‘edit’ nama penuh,saya rasa itu sangat remeh dik oi.Hehe.Maaf nah. CARA BUAT RESUME LENGKAP (KLIK) Ada masa,saya jawab.Ada masa saya…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Photographer Wanita Di Kuala Terengganu

Nov 26, 2015
female photographer

Photographer Wanita Di Kuala Terengganu | Memandangkan ramai sekarang nak mencari jurugambar wanita atau erti kata lain,photographer wanita,jadi elok benarlah saya kongsikan di sini servis photographer wanita yang dijalankan di Kuala Terengganu.Pendek kata satu negeri terengganu dia boleh pergi taw.Hehe Okai.Nama bisnes dia adalah Romus Art Photography.Pemilik bisnes ni pulak adalah Kak Rohaya Mustafa.Dia muda lagi eh.Tapi bakat ambil gambar terpendam taw.Tak sangka langsung sebab time dia satu sekolah menengah dengan saya dulu,jenis pendiam ja tak ambil port sangat.Hehe.Lebih kurang…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Si Bodoh Juga Boleh Berjaya !

Oct 29, 2015

Si Bodoh Juga Boleh Berjaya ! “Kau budak tak habis sekolah, kerja mencuri je, takyah berangan nak berjaya! Budak tak guna!” Aku nak kongsikan satu kisah inspirasi, kisah benar, kisah budak jahat yang suka berangan bernama Zukermi. Pertama, aku bukan nak buka aib sendiri, aku kongsikan ni sebagai inspirasi dan pengajaran untuk semua.…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

DIGI WWWOW AWARDS 2015 KEMBALI!

Sep 24, 2015

DIGI WWWOW AWARDS 2015 KEMBALI! | Raya-raya ni pulun jugak nak tulis cerita ni sebab dah janji nak tulis.Hehe.So nak atau tidak kena tulis jugak.Kalau tak,orang tak tahu. Hari ni nk cerita pasal DIGI WWWOW AWARDS 2015.Saya akan cerita habis ringkas dan padat ye.Walaupun sebelum ni saya tak minat pun pasal DIGI Heee..Tapi kali ni honestly saya tertarik dengan DIGI WWWOW AWARDS ni. DIGI  WWWOW AWARDS adalah satu platform di mana korang dapat merealisasikan idea,bakat atau business yang korang ada.Dan kalau…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Buat Duit Dengan Blog Bukan Mimpi Tapi Realiti

Sep 2, 2015
komisen affiliate

Buat Duit Dengan Blog Bukan Mimpi Tapi Realiti | Malam hari yang dingin terasa nak berkongsi satu kisah benar mengenai diri saya sendiri.Bukan untuk menunjuk tetapi sekadar kisah perangsang dan motivasi untuk blogger dan para pembaca di luar sana. Bermula dengan langkah pertama,saya mula melibatkan diri dengan komuniti blogger.Saya mulai mendekatkan diri dan bergaul dengan mereka.Saya cuba selami cara pergaulan komuniti blogger.Alhamdulillah,banyak aura positif yang saya dapat.Tapi di sebalik semua tu,ada juga aura negatif yang singgah lalu.Semua tu asam garam…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Cara Mudah Hilangkan Bau Tudung

Jul 1, 2015

Cara Mudah Hilangkan Bau Tudung | Seriuosly susah sebenarnya nak hilangkan bau minyak,bau asap,bau makanan yang melekat dekat tudung kita taw.Kadang-kadang penat nak tenyeh tudung kita tu dengan sabun banyak kali sampai bau tu nak hilang.Banyak jugak dah guna pewangi baju,tapi kadang menjadi kadang tak.Ada yang menjadi tapi tak sampai setengah hari bau wangi dah hilang.Hilang rasa confident kita.Huhu. Tapi sekarang tak ada masalah lagi taw.Sebabnya saya sendiri dah mula gunakan pelembut fabrik Comfort Ultra Blossom Fresh 5 DALAM 1 kesegaran.…

Continue Reading