Browsing Category

SEMBANG SANTAI

SEMBANG SANTAI

Si Bodoh Juga Boleh Berjaya !

Oct 29, 2015

Si Bodoh Juga Boleh Berjaya ! “Kau budak tak habis sekolah, kerja mencuri je, takyah berangan nak berjaya! Budak tak guna!” Aku nak kongsikan satu kisah inspirasi, kisah benar, kisah budak jahat yang suka berangan bernama Zukermi. Pertama, aku bukan nak buka aib sendiri, aku kongsikan ni sebagai inspirasi dan pengajaran untuk semua.…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

DIGI WWWOW AWARDS 2015 KEMBALI!

Sep 24, 2015

DIGI WWWOW AWARDS 2015 KEMBALI! | Raya-raya ni pulun jugak nak tulis cerita ni sebab dah janji nak tulis.Hehe.So nak atau tidak kena tulis jugak.Kalau tak,orang tak tahu. Hari ni nk cerita pasal DIGI WWWOW AWARDS 2015.Saya akan cerita habis ringkas dan padat ye.Walaupun sebelum ni saya tak minat pun pasal DIGI Heee..Tapi kali ni honestly saya tertarik dengan DIGI WWWOW AWARDS ni. DIGI  WWWOW AWARDS adalah satu platform di mana korang dapat merealisasikan idea,bakat atau business yang korang ada.Dan kalau…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Buat Duit Dengan Blog Bukan Mimpi Tapi Realiti

Sep 2, 2015
komisen affiliate

Buat Duit Dengan Blog Bukan Mimpi Tapi Realiti | Malam hari yang dingin terasa nak berkongsi satu kisah benar mengenai diri saya sendiri.Bukan untuk menunjuk tetapi sekadar kisah perangsang dan motivasi untuk blogger dan para pembaca di luar sana. Bermula dengan langkah pertama,saya mula melibatkan diri dengan komuniti blogger.Saya mulai mendekatkan diri dan bergaul dengan mereka.Saya cuba selami cara pergaulan komuniti blogger.Alhamdulillah,banyak aura positif yang saya dapat.Tapi di sebalik semua tu,ada juga aura negatif yang singgah lalu.Semua tu asam garam…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Cara Mudah Hilangkan Bau Tudung

Jul 1, 2015

Cara Mudah Hilangkan Bau Tudung | Seriuosly susah sebenarnya nak hilangkan bau minyak,bau asap,bau makanan yang melekat dekat tudung kita taw.Kadang-kadang penat nak tenyeh tudung kita tu dengan sabun banyak kali sampai bau tu nak hilang.Banyak jugak dah guna pewangi baju,tapi kadang menjadi kadang tak.Ada yang menjadi tapi tak sampai setengah hari bau wangi dah hilang.Hilang rasa confident kita.Huhu. Tapi sekarang tak ada masalah lagi taw.Sebabnya saya sendiri dah mula gunakan pelembut fabrik Comfort Ultra Blossom Fresh 5 DALAM 1 kesegaran.…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Kisah Ariani Dan Comfort

May 1, 2015

Kisah Ariani Dan Comfort | Bau tudung Ariani yang direndam dengan pewangi Comfort masih lagi segar terasa.2 minggu lepas,sempat menghadirkan diri di Majlis Pelancaran Kerjasama antara Ariani dengan Comfort.Dah lama ‘puasa’ dari menghadirkan diri untuk cover event untuk company luar.InsyaAllah lepas ni kembali mengaktifkan diri lagi untuk join event-event luar. Ok dah meh nak cerita apa yang berlaku di hari pelancaran kerjasama antara Ariani dengn Comfort hari tu.Apa yang pasti lepas ni korang akan terpesona dengan bau wangian comfort dari…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

P1 Mifi Pelan Internet Tanpa Had

Apr 27, 2015
P1 Mifi Pelan Internet Tanpa Had

P1 Mifi Pelan Internet Tanpa Had | Pengguna Internet sekarang mempunyai 2 keperluan penting dalam kehidupan seharian. Pilihan mereka untuk menggunakan syarikat yang menyediakan servis jalur lebar mudah alih yang pantas dan tanpa had. Dua keperluan penting pengguna Internet di Malaysia adalah: Masa untuk melayari Internet dengan pantas tanpa had. Kemudahan untuk menggunakan Internet di mana-mana jua, tanpa perlu pergi ke kedai atau restoran yang mempunyai servis Wifi. Packet One Networks (P1) adalah syarikat telekomunikasi Malaysia, jalur lebar dan pembekal…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Pengguna Perlu Bijak Memilih Pelan Internet

Apr 26, 2015
P1 mifi internet tanpa had

Pengguna Perlu Bijak Memilih Pelan Internet | Hai semua pembaca harap anda semua sihat sejahtera, dalam blogpost kali ini saya nak bercerita pengalaman dalam memilik pelan internet yang terbaik setakat ini. mungkin diantara korang sudah memiliki internet dirumah untuk kegunaan harian tapi pernah tak korang buat perbandingan yang mana telco terbaik setakat ini. Dalam banyak-banyak telco A,B,C dan D mesti diantara telco ini korang telah gunakan lebih dari setahun mungkin ada yang dan bertahun2. Tapi kita selalu memilih yang laju…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Perniagaan Dalam Internet Sebagai Kerjaya Saya

Apr 25, 2015
Pengguna Perlu Bijak Memilih Pelan Internet

Perniagaan Internet Sebagai Kerjaya Saya | Dalam pekembangan dunia yang serba moden dan informasi yang sangat laju serta ekonomi meningkat naik tidak sah kalau kita tak ambil peluang ini untuk kembangkan perniagaan di setiap media social yang menjadi tumpuan pada masa kini. Sebagai seorang blogger dan usahawan kita perlu memilih pelan internet yang terbaik untuk terus maju kehadapan seiring dengan syarikat besar diluar sana. Mungkin ramai di antara blogger dan usahawan masih keliru mencari pelan internet yang terbaik dan bagus…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Pelan Internet Tanpa Had Dengan P1 ToGo

Apr 17, 2015

Pelan Internet Tanpa Had| Packet One Networks Sdn Bhd (P1) hari ini mengumumkan promosi terbaru Kempen P1 ToGo, yang menawarkan langgananΒ PERCUMAΒ satu (1) bulan bagi mereka yang melanggan di atas talian. Kempen P1 ToGo ini diadakan bertujuan untuk membolehkan para pelanggan terutamanya warga belia yang berusia dari 20 – 34 tahun, untuk terus berhubung dengan mudah dan tanpa risau tentang penggunaan data yang terhad.   Sekarang,trend untuk menyambungkan pelbagai peranti ke Internet secara serentak semakin meningkat di kalangan pengguna, terutamanya golongan…

Continue Reading