Browsing Tag

makeup artist area kl

KECANTIKAN

Makeup Konsep Doll Untuk Photoshoot Fiore.Co

May 17, 2016

Makeup Konsep Doll Untuk Photoshoot Fiore.Co | Hari ni nak kongsi hasil makeup konsep doll-doll dengan semua pembaca.Sebenarnya ini first time Amni cuba makeup konsep doll-doll ni taw.Sebelum ni tak pernah lagi.Haha. Masa mula-mula makeup tu dah ketar tangan apa nak jadi tak tahu.Hehe.Tapi layankan aje.Makeup macam biasa.Hehe. Mesti korang tak sabar kan nak tengok hasil makeup by Amni?hehe Ok dah jom cuci mata lekaih.Hehe Haaa.Lawa ke tidak.Macam doll ke tidak?Hahaha. Tak boleh letak banyak-banyak satg hampa meleleh tengok. Hat…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL

Apr 26, 2016

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL | Assalamualaikum semua :) Hariย ni Amni nak cerita pasal Servis Photographer Terbaik di Kuala Lumpur.Mungkin ada pemilik butik atau pemilik produk kecantikan yang masih tercari-cari servis photographer yang boleh shoot gambar di studio kan?So here we go..! Ezz Studio Tawar Servis Photographer Terbaik 2016 ! Pernah dengar nama Ezz Studio?Belum?Tak pa ni Amni nak share dekat korang salah seorang photographer berbakat di Malaysia.Ezz Studio diasaskan oleh Ezz Amin,seorang anak muda yang baru sahaja…

Continue Reading

KECANTIKAN

ALIFNUR Foundation Instant Flawless Dan Glowing

Feb 1, 2016
cara makeup paling mudah

ALIFNUR Foundation Instant Flawless Dan Glowing | Bismillahirrahmanirrahim.Tak tahu nak mula dari mana,moga-moga Allah lancarkan segala penulisan saya kali ini.InsyaAllah.Nervous,takut semua ada nak mulakan cerita kali ni.Hehe.Tapi berbekalkan keyakinan pada Allah,saya nak perkenalkan kepada semua pembaca produk keluaran saya yang pertama insyaAllah iaitu Foundation Instant flawless dan glowing ALIFNUR.InsyaAllah banyak manfaat bakal diperolehi khususnya buat kaum Hawa di luar sana. Foundation Instant Flawless Dan Glowing Pertama! ALIFNUR merupakan foundation instant flawless dan glowing pertama di Malaysia. Foundation Instant (segera) yang…

Continue Reading

KECANTIKAN

Set Bentuk Kening Tanpa Cukur NURFA BEAUTY

Apr 3, 2015
cara lukis kening tanpa cukur

Set Bentuk Kening Tanpa Cukur NURFA BEAUTY | Hari ni kita sembang kejap pasal set bentuk kening tanpa cukur terbaru dari NURFA BEAUTY sebelum masuk kerja petang hari ni.Yang pasti set terbaru NURFA BEAUTY ni korang mampu milik sangat-sangat taw.Tak nak sembang panjang sebab dah lambat nak pergi kerja ni.Hehe.Meh tengok gambar dekat bawah ni. Dalam set terbaru lukis kening tanpa cukur dari NURFA BEAUTY ada 5 item kesemuanya.Antaranya ialah: Berus dan Pensil Kening ETUDE HOUSE Mascara Kening Cathy Doll…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Makeup Untuk Si Putih Gebu

Apr 2, 2015
makeup pengantin 2015

Makeup Untuk Si Putih Gebu | Tak pernah share hasil makeup kawan-kawan dekat sini.Ini kali pertama share dengan semua pembaca.Masa tu tak berapa nak yakin nak share kebolehan kita.Huhu.Tapi kali ni berani nak share sebab diberi sokongan dan dorongan oleh sifu saya.Hehe.Biarpun tangan terketar-ketar nak conteng muka orang,takut jugak kalau tersalah conteng,jadi badutlah kawan tu.Hehe. Beruntung sangat sebab dapat sifu yang baik hati dan ikhlas nak mengajar.Biarpun rasa macam ragu-ragu nak melabur,tapi yakinkan diri dan tekadkan hati,Alhamdulillah dapat sifu yang…

Continue Reading

KECANTIKAN

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

Sep 4, 2014
tutorial lukis kening tanpa cukur

ย Cara Lukis Kening Tanpa Cukur | Lama dah tak sembang pasal makeup-makeup ni kan?Hehe.Jadi hari terasa nak share dengan korang semua macam mana nak lukis kening tanpa cukur.Perkongsian sesuai untuk mereka yang mempunyai kening yang lebat dan tidak teratur.Korang boleh gunakan teknik bila korang nak melawa untuk menghadiri majlis keramaian atau majlis rasmi. Macam Mana Nak Bentukย Kening Tanpa Cukur? Bagi memastikan kening korang terbentuk dengan elok dan kemas,saya syorkan korang menggunakan Set Kening #NurulNabihan di mana terdapat 3 set yang…

Continue Reading

FESYEN

Jubah Lelaki Yang Cantik By Sola

Jun 30, 2014
JUBAH LELAKI WARNA KELABU

Jubah Lelaki Yang Cantik By Sola | Hari ni terpandang satu online shop yang menjual jubah lelaki yang cantik dan elegant.Pada mulanya nak tengok sekali imbas sahaja,tetapi bila mata dah ‘terjeling’ dekat gambar lain,maka bertapalah di online shop tu selama satu jam hadap gambar-gambar jubah lelaki yang cantik tu. Antara jubah yang dihasilkan ialah Jubah Luqman,Jubah Zariat,Jubah Mulk,Jubah Zumar,Jubah Nahl dan Jubah Safat.Jubah ini adalah hasil seni tangan makeup artist yang namanya memang dah terkenal dalam dunia seni tanah air…

Continue Reading