Browsing Tag

makeup artist

KECANTIKAN

Makeup Konsep Doll Untuk Photoshoot Fiore.Co

May 17, 2016

Makeup Konsep Doll Untuk Photoshoot Fiore.Co | Hari ni nak kongsi hasil makeup konsep doll-doll dengan semua pembaca.Sebenarnya ini first time Amni cuba makeup konsep doll-doll ni taw.Sebelum ni tak pernah lagi.Haha. Masa mula-mula makeup tu dah ketar tangan apa nak jadi tak tahu.Hehe.Tapi layankan aje.Makeup macam biasa.Hehe. Mesti korang tak sabar kan nak tengok hasil makeup by Amni?hehe Ok dah jom cuci mata lekaih.Hehe Haaa.Lawa ke tidak.Macam doll ke tidak?Hahaha. Tak boleh letak banyak-banyak satg hampa meleleh tengok. Hat…

Continue Reading

KECANTIKAN

ALIFNUR Foundation Instant Flawless Dan Glowing

Feb 1, 2016
cara makeup paling mudah

ALIFNUR Foundation Instant Flawless Dan Glowing | Bismillahirrahmanirrahim.Tak tahu nak mula dari mana,moga-moga Allah lancarkan segala penulisan saya kali ini.InsyaAllah.Nervous,takut semua ada nak mulakan cerita kali ni.Hehe.Tapi berbekalkan keyakinan pada Allah,saya nak perkenalkan kepada semua pembaca produk keluaran saya yang pertama insyaAllah iaitu Foundation Instant flawless dan glowing ALIFNUR.InsyaAllah banyak manfaat bakal diperolehi khususnya buat kaum Hawa di luar sana. Foundation Instant Flawless Dan Glowing Pertama! ALIFNUR merupakan foundation instant flawless dan glowing pertama di Malaysia. Foundation Instant (segera) yang…

Continue Reading

FESYEN KECANTIKAN

iprice Tempat Best Shopping Online

Apr 12, 2015

iprice Tempat Best Shopping Online | Petang ni nak kongsi mengenai tempat best untuk shopping online iaitu iprice.my.Mesti penat korang nak survey satu satu website sambil bandingkan harga barangan kan?Jadi di iprice ni,korang dah boleh tarik nafas lega sebab tak perlu dah nak julingkan mata nak survey satu per satu harga barangan online ni.Kenapa ek?hee.Meh nak bagitahu.. iprice merupakan sebuah portal shopping online yang menghimpunkan pelbagai jenis jenama yang sudah menempah nama dalam industri perdagangan.Jadi di iprice,korang tak perlu rungsing…

Continue Reading

SEMBANG SANTAI

Makeup Untuk Si Putih Gebu

Apr 2, 2015
makeup pengantin 2015

Makeup Untuk Si Putih Gebu | Tak pernah share hasil makeup kawan-kawan dekat sini.Ini kali pertama share dengan semua pembaca.Masa tu tak berapa nak yakin nak share kebolehan kita.Huhu.Tapi kali ni berani nak share sebab diberi sokongan dan dorongan oleh sifu saya.Hehe.Biarpun tangan terketar-ketar nak conteng muka orang,takut jugak kalau tersalah conteng,jadi badutlah kawan tu.Hehe. Beruntung sangat sebab dapat sifu yang baik hati dan ikhlas nak mengajar.Biarpun rasa macam ragu-ragu nak melabur,tapi yakinkan diri dan tekadkan hati,Alhamdulillah dapat sifu yang…

Continue Reading

KECANTIKAN

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

Sep 4, 2014
tutorial lukis kening tanpa cukur

ย Cara Lukis Kening Tanpa Cukur | Lama dah tak sembang pasal makeup-makeup ni kan?Hehe.Jadi hari terasa nak share dengan korang semua macam mana nak lukis kening tanpa cukur.Perkongsian sesuai untuk mereka yang mempunyai kening yang lebat dan tidak teratur.Korang boleh gunakan teknik bila korang nak melawa untuk menghadiri majlis keramaian atau majlis rasmi. Macam Mana Nak Bentukย Kening Tanpa Cukur? Bagi memastikan kening korang terbentuk dengan elok dan kemas,saya syorkan korang menggunakan Set Kening #NurulNabihan di mana terdapat 3 set yang…

Continue Reading