Browsing Tag

cara lukis kening

KECANTIKAN

Testimoni Set Kening Tanpa Cukur NURFA

Sep 30, 2015
testimoni kening tanpa cukur

Testimoni Set Kening Tanpa Cukur NURFA | Makin rancak rasa nak menulis ni.lama dah tak lepas gian tulis blog.Hehe.Orait,kali ni nak cerita pasal set kening tanpa cukur yang saya sendiri pakai taw.Maklumla kening saya jenis serabai lebat semacam tapi Alhamdulillah syukur daripada tak dak kening langsung.Hehe. Set kening tanpa cukur ni merupakan keluaran NURFA Beauty Official.Harga murah,servis bagus,barang elok taw.Haaa.Tiap-tiap kali nak keluar,saya pakai set kening tanpa cukur ni ja.tak payah nak trimmed kening sangat la dik oi.Korang pakai je…

Continue Reading

KECANTIKAN

Set Bentuk Kening Tanpa Cukur NURFA BEAUTY

Apr 3, 2015
cara lukis kening tanpa cukur

Set Bentuk Kening Tanpa Cukur NURFA BEAUTY | Hari ni kita sembang kejap pasal set bentuk kening tanpa cukur terbaru dari NURFA BEAUTY sebelum masuk kerja petang hari ni.Yang pasti set terbaru NURFA BEAUTY ni korang mampu milik sangat-sangat taw.Tak nak sembang panjang sebab dah lambat nak pergi kerja ni.Hehe.Meh tengok gambar dekat bawah ni. Dalam set terbaru lukis kening tanpa cukur dari NURFA BEAUTY ada 5 item kesemuanya.Antaranya ialah: Berus dan Pensil Kening ETUDE HOUSE Mascara Kening Cathy Doll…

Continue Reading

KECANTIKAN

Contoh Bentuk Kening Yang Cantik

Jan 8, 2015
jenis bentuk kening yang cantik

Contoh Bentuk Kening Yang Cantik | Kalau bab kening,memang suka sangat nak berkongsi dengan korang taw.Hehe.Dah meh tengok contoh bentuk kening yang cantik dan yang mana sesuai di gayakan ketika keluar atau ke mana-mana majlis.   Kening macam Kaq Mighah ni lawa sangat kalau korang nak buat time nak keluar jalan-jalan atau urusan harian biasa.Cara lukis kening macam ni pun tak susah sangat.Chap chus chap chus siap.Hehe.Ramai suka tengok kening kaq Mighah ni taw. Kalau korang nak menghadiri majlis-majlis rasmi…

Continue Reading

KECANTIKAN

Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus

Jan 1, 2015
lukis kening tanpa cukur

Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus| Hari ni saya nak kongsi satu tutorial lagi macam mana nak lukis kening tanpa perlu mencukurnya bagi mereka yang mempunyai kening halus.Caranya sangat mudah dan senang.Tapi masih ramai customer saya duk pening macam mana nak guna set kening yang saya jual tu.Sampai diorang nak coaching berbulan-bulan sampai pandai.Tak larat la adik.Hehehe.Jadi saya compilekan semua cara saya dalam tutorial ni.InsyaAllah mudah dan senang ye! Mula-mula sebelum kita mulakan tutorial,korang kena ada set…

Continue Reading

KECANTIKAN

Bulu Kening Dan Maksudnya

Oct 10, 2014
cara lukis kening

Bulu Kening Dan Maksudnya | Malam ni rasa nak berkongsi mengenai jenis bulu kening dan maksudnya.Tapi jangan la percaya 100% dengan pernyataan yang diberi ni.Sekadar untukΒ hiburanΒ sahaja boleh.Saya sendiri pun tidak tahu sejauh mana kebenaran mengenai bulu kening mengikut jenisnya.Jom tengok dan lihat serba sedikit penerangannya. Antara jenis jenis bulu kening ni ialah : Bulu kening bertemu di tengah (bersambung) * Suka amik pusing hal remeh. * Selalu kecik hati dan emosional. * Kuat berfikir sampai kepala tak boleh nak rest.…

Continue Reading