SEMBANG SANTAI

Makeup Untuk Si Putih Gebu

Apr 2, 2015
makeup pengantin 2015

Makeup Untuk Si Putih Gebu | Tak pernah share hasil makeup kawan-kawan dekat sini.Ini kali pertama share dengan semua pembaca.Masa tu tak berapa nak yakin nak share kebolehan kita.Huhu.Tapi kali ni berani nak share sebab diberi sokongan dan dorongan oleh sifu saya.Hehe.Biarpun tangan terketar-ketar nak conteng muka orang,takut jugak kalau tersalah conteng,jadi badutlah kawan tu.Hehe.

Beruntung sangat sebab dapat sifu yang baik hati dan ikhlas nak mengajar.Biarpun rasa macam ragu-ragu nak melabur,tapi yakinkan diri dan tekadkan hati,Alhamdulillah dapat sifu yang baik dan sekepala.Bukan senang taw nak dapat yang macam ni.Hehe.Banyak giler ilmu dia kongsi dengan saya.Sedikit pun tak sorok taw.Dah,malas sembang panjang,siapa nak tengok hasil contengan makeup kita,meh tengok gambar di bawah.Hehe.

makeup pengantin 2015Model di atas ni kulit dia putih gebu.Jerawat tak banyak sangat jadi mudah nak cover parut dia.HeheSo first trial,inilah hasilnya.Sebelah contengan sifu saya,sebelah lagi makeup contengan saya.Hampir 95% nak sama dengan hasil sifu biarpun baru pertama kali.Kena usaha dan belajar lebih lagi lepas ni.InsyaAllah dah berani nak amik job lepas diberi semangat dan kekuatan oleh sifu saya.Meh tengok lebih dekat muka model ni.

mekap pengantin 2015

mekap nikah KL

mekap kahwin

Sifu saya cakap,solekan macam ni jenis ‘dramatik’.Tengok tang mata tu yang menggoda.Lipstick dekat mulut toksah duk cakap,cantik giler warna dia.Hehe.Sephora kod 01 ya kalau kakak diluar sana nak mencari warna lipstick tu.Kod 01 ni limited sangat dekat outlet taw.Huhu.Bukan mudah nak cari.Kalau jumpa beli la banyak-banyak ye buat stok.

Dah,tu ja nak bagitahu.Lepas ni kita share lagi hasil contengan makeup kita dekat entri yang akan datang ek.Sesiapa yang berkenan nak kita makeupkan muka dia,boleh hubungi nombor yang dibawah ye.InsyaAllah kita cuba makeupkan yang terbaik untuk awak nanti.Meletop kak jah!

Makeup Pengantin 2015,Dinner,Outdoor session,Photoshoot-014 512 1425 ^_^

Selamat bermimpi!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply muliani Apr 21, 2015 at 6:38 PM

    canntiknyaaa,,,

  • Leave a Reply