SEMBANG SANTAI

Contest SEO Eridy

Dec 2, 2013
Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy-Buat pertama kali FA beranikan diri  join “Contest SEO Eridy” ni.Walaupun baru setahun jagung dalam dunia blogging ni,apa salahnya kalau kita mencuba nasib kan?Alhamdulillah,sejak FA berada dalam platform wordpress,FA banyak belajar mengenai apa itu SEO,kepentingan SEO dan kesan penggunaan SEO dalam berblogging ni.Lagi menyenangkan kerja FA bila wordpress dah ada plugin All In One SEO Pack.Isi tempat kosong,lepas tu siap.

“Contest SEO Eridy”  ini betul-betul menarik minat FA untuk bersaing secara sihat dengan blogger-blogger lain.Setiap pertandingan semua nak menang kan?FA pun macam tu jugak.Dengan harapan dan skill SEO yang  FA ada ni,FA nak cuba nasib.Manalah tahu ada rezeki lebih,boleh menang kan?

Contest SEO Eridy di Blog Eridy?

Mula-mula FA tengok blog Eridy ni,teragak-agak jugak nak join “Contest SEO Eridy” ni.Lepas dah selongkar semua isi blog dia,baru la FA faham yang blog beliau masih baru.Yelah,takut jugak nanti dah penat-penat taip entri,tiba-tiba penganjur senyap.Jadi kes sponsor lari pulak nanti..hehehe..Blog Eridy ni perlukan lebih banyak  ‘touch-up’ sebenarnya yang mampu menarik pembaca untuk singgah.Biar simple tapi manis dipandang.

Contest SEO Eridy menawarkan Hadiah Lumayan??

Hadiah Contest SEO Eridy lumayan jugak FA tengok.Kalau menang,bolehla buat duit simpanan.Sikit-sikit,lama-lama jadi bukit.Korang pun boleh join.Cuba nasib,cuba asah skill yang ada tu.Belum cuba belum tahu kan?

“Contest SEO Eridy” menawarkan hadiah berupa:

Tempat Pertama:RM200 x 1

Tempat Kedua:RM100 x 1

Tempat Ketiga:RM80 x 1

Saguhati:RM20 x 6

Bolehlah mencuba nasib.Tak rugi pun kalau cuba kan.Asah segala bakat yang ada tu.InsyaAllah,ada rezeki korang boleh menang kan.Tak kisah blogger otai ke tidak,join sahaja.Yang membezakan ilmu dan usaha yang korang ada tu.

Terima kasih Eridy Dot Com atas penganjuran contest SEO Eridy ini.InsyaAllah,semoga blog anda terus maju dan memberi manfaat kepada semua pembaca.Yang penting,betulkan niat dalam berblogging :)

Contest SEO Eridy masih dibuka!

Bagi yang nak join,masih sempat untuk korang join,singgah di Blog Eridy untuk maklumat lanjut.

Tarikh Pendaftaran:bermula hari ini-11 Disember 2013

Tarikh Contest bermula:12-31 Disember 2013

Sebenarnya FA keliru dengan penerangan di Blog Eridy.Ada yang masih tidak jelas dari segi tarikh penyertaan tu.Macam membingungkan je.Mohon penganjur perbetulkan dan beri penerangan yang lebih tepat dan jelas.

..hidup atas dunia biarlah penuh besederhana..jangan ada hasad dengki..sama-sama audit diri kita..

You Might Also Like

81 Comments

  • Reply terbaek network Dec 2, 2013 at 1:59 PM

    Good luck.. :) i support you

  • Reply Hafiz Rahim Dec 2, 2013 at 2:14 PM

    good luck ye farisya.

    baru nak feeling2 jadi pemenang..ramai plak join. hahaha. gurau je. :P

  • Reply sohoque Dec 2, 2013 at 3:45 PM

    good luck syirah.. ada kat KL ke skrg?

    • Reply Farisya Anastasyia Dec 2, 2013 at 9:55 PM

      Thanks abg ishak!hehe..ada kat tganu..baru balik dari KL baru ni! :)

  • Reply Akuro San Dec 2, 2013 at 4:24 PM

    wah, ada contest baru ker… boleh join lagi kah?

  • Reply titan Dec 2, 2013 at 4:36 PM

    hoho..sudah ramai yang join. bagus. bagus.

  • Reply hafizmd Dec 2, 2013 at 4:37 PM

    good luck farisya!
    mana tau, kali pertama cuba trus menjadi…

  • Reply News Job Dec 2, 2013 at 6:17 PM

    moga berjaya…

  • Reply penaberkala Dec 2, 2013 at 7:07 PM

    pergh, no 1 di google tu
    ada can ni..

  • Reply leeza dayasari Dec 2, 2013 at 9:15 PM

    Good Luck syirah… :-)

  • Reply saimi Dec 2, 2013 at 9:36 PM

    Ramai yang join contest nie. Terus page pertama.

  • Reply Fadhil Husin Dec 2, 2013 at 9:41 PM

    selamat berjaya cik farisya. ;)

  • Reply kaykillua Dec 2, 2013 at 10:59 PM

    Bro..semoga berjaya! :)

  • Reply kaykillua Dec 2, 2013 at 11:16 PM

    Erk..silap..Girl*

  • Reply Anarm Dec 3, 2013 at 1:41 AM

    Alaa.. Dia pun join jugak.. Takde can la nk menang.. Hehe..

    Semoga berjaya..

  • Reply Ohmy Dec 3, 2013 at 6:16 AM

    terbaiklah entry ni.. harap-harap menang contest ni ok

  • Reply MrJocko Dec 4, 2013 at 12:26 AM

    perghhh naik top page tu,,,

  • Reply khairul asrol Dec 4, 2013 at 12:38 AM

    semoga berjaya semua contestant! :D

  • Reply akubiomed Dec 4, 2013 at 12:40 AM

    Selamat berjaya dengan penyertaan contest SEO.

  • Reply Kikie Dec 4, 2013 at 3:46 AM

    Haaa spotted kat top page google FA…

    hehehhe…

  • Reply Irwan Alessa Dec 4, 2013 at 12:51 PM

    tahniah berada di muka satu.. hehe ok dah ni, boleh explore lagi..

    • Reply Farisya Anastasyia Dec 5, 2013 at 2:58 PM

      amin..susah nak maintain ni wan.hehe..berkat tunjuk ajar wan juga :)

  • Reply Kamil Salleh Dec 4, 2013 at 5:36 PM

    Saudari Farisya pun ada join jugak. Boleh ke kita menang ni…berlawan dgn yg otai2. Apapun kita telah mencubakan? Tak salah mencuba…boleh test teknik SEO yg ada pada blog kita?. Semoga berjaya..

  • Reply Puteri Kasih Dec 4, 2013 at 11:04 PM

    good luck…puteri pun dah join :)

  • Reply Mohd Shubhi Dec 4, 2013 at 11:05 PM

    Perghhh! punya la ramai yang joint contest ni!

  • Reply Man Dec 4, 2013 at 11:41 PM

    memang pening syarat yang diletak tentang tarikh tu. kalau letak perkataan ‘hingga’ ok gak.

  • Reply Sunshine Kelly Dec 4, 2013 at 11:41 PM

    good luck & all the best FA :D

  • Reply suffer8zine Dec 5, 2013 at 10:13 AM

    Gud luck, saya pun join juga http://goo.gl/nt2J2O :D

  • Reply Anuar Dec 6, 2013 at 4:04 PM

    Tak tahan tengok semakin ramai orang dah join contest ini. Dalam keadaan merangkak saya berusaha juga nak join contest ini… hikhikhik.. ;)

  • Reply Asyrof Asri Dec 6, 2013 at 5:43 PM

    Serius, sakit mata baca penulisan Cik Farisya ni.

    heheh :)

    Banyak sangat main SEO ni.

  • Reply Pendidik2u Dec 6, 2013 at 9:29 PM

    blog hebat ni..mesti boleh pergi jauh…

  • Reply suri Dec 6, 2013 at 10:40 PM

    tarikh pendaftaran dan tarik permulaan apa beza dia eh.nak joit dok pikir berkali-kali

  • Reply pahan Dec 7, 2013 at 9:49 PM

    hehe. nak join gak :) salam kenalan :)

  • Reply Aku PEnghibur Dec 9, 2013 at 5:25 PM

    wahh hebat ^_^ selamat bersegmen ..ada rezeki menang pula lah ..

  • Reply wazy Dec 9, 2013 at 8:51 PM

    Selamat berjaya :-)

  • Reply Rabiatuladawiah Dec 9, 2013 at 9:18 PM

    good luck…saya pun join juga http://rabiabiz79.blogspot.com/2013/12/contest-seo-eridy.html

  • Reply mrhanafi Dec 10, 2013 at 11:01 AM

    p/s: Salam blogwalking dari peserta-Contest SEO Eridy

  • Reply Top seo Friendly Dec 11, 2013 at 3:02 AM

    Semoga berjaya untuk awak. Saya datang ke mari kerana kita sama-sama join contest seo eridy yang tengah top sekarang ini. Sekian, terima kasih.

  • Reply Zufar Dec 11, 2013 at 4:23 PM

    semoga berjaya..jgn lupa kongsi tips seo :)

  • Reply Kamil Salleh Dec 23, 2013 at 2:11 PM

    Salam…datang lg memberi sokongan. Moga berjaya duk di tempat terbaik.

  • Reply Blogger Top Star Dec 23, 2013 at 10:02 PM

    Salam sejahtera…. Datang kemari ingin memberi sokongan agar ianya lebih hebat dan meriah lagi. Saya juga datang pada contest yang sama. Semoga berjaya…. Jom terjah entri saya :

  • Reply MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH Dec 28, 2013 at 10:48 PM

    Salam, good luck for you, mesti menang ok? sebab is tolong doakan…
    Selamat bercontest dan selamat maju jaya.

    Contest SEO Eridy

  • Leave a Reply