KECANTIKAN

Jenis-jenis Parut Dan Tips Berkesan Untuk Hilangkannya Dengan Cepat

Aug 6, 2018
parut muka

Jenis-jenis Parut Dan Tips Berkesan Untuk Hilangkannya Dengan Cepat

Bila muka ada parut,self-confidence level confirm akan turun secara automatik.Yelah,mana taknya,parut kot.Hatta seketul jerawat pun dah rasa tak yakin,inikan parut kan.Parut luka dan jerawat memang sukar dihilangkan. Meskipun ia tidak menyakitkan tetapi ia boleh menjejaskan penampilan lebih-lebih lagi jika ia di muka.

Apa Itu Parut?

Sebenarnya parut adalah pertumbuhan kolagen yang berlebihan dan cepat terbentuk akibat proses penyembuhan luka secara semulajadi. Kolagen terdiri daripada sekumpulan protein yang wujud secara semulajadi dan membentuk komponen utama tisu-tisu penghubung.

Jenis-Jenis Parut

1. Parut luka biasa akan kelihatan meradang dan gelap pada awalnya, Kemudian menjadi leper dan tidak terlalu ketara serta meninggalkan kesan parut yang nipis.

2. Parut atrofi biasanya wujud di bawah permukaan kulit. Contoh parut ini adalah seperti parut jerawat atau parut cacar air (chicken pox).

3. Parut keloid akibat terkena api adalah parut yang timbul di permukaan kult. Parut ini boleh merebak melebihi kawasan yang luka dan juga akan terus membesar dan muncul semula walaupun telah dibuang.

Rawat Dan Hilangkan Parut Dengan Jumea Scar Gel

Jumea Scar gel merupakan gel parut yang dihasilkan khas untuk menghilangkan parut di muka dan badan dengan selamat tanpa sebarang kesan sampingan.Jumea Scar gel diperkaya dengan ekstrak bawang dan Chamomile dan tinggi dengan vitamin E.Bawang merah mempunyai fungsi untuk menghentikan radang jerawat, membunuh kuman dan bakteria penyebab jerawat, serta membantu proses penyembuhan luka bekas jerawat.Manakala chamomile pula bersifat ‘anti-inflammatory‘ iaitu mengurangkan merah dan bengkak dari radang kulit disebabkan jerawat.

cara paling berkesan hilangkan parut chicken pox

 

Kelebihan Menggunakan JUMEA SCAR GEL Untuk Menghilangkan Parut Di Muka Dan Badan

#1-Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

produk parut terbaik

Kredit foto:

Jumea scar gel sesuai untuk digunakan semua jenis kulit tanpa sebarang kesan sampingan.Jadi bagi korang yang berkulit sensitif tu bolehlah cuba gel jerawat Jumea ni ye.

#2-Tidak Melekit Dan Berminyak

jumea scar gel

Kalau sesetengah produk penghilang parut,tekstur mereka sedikit berminyak.Tapi dengan Jumea Scar Gel,ianya mudah meresap dan tidak melekit serta memberi kesan penyejukkan yang sangat selesa untuk si pemakai.

#3-Water Base Gel

Gel jerawat JUMEA yang berasaskan water base ni membuatkan ianya mudah diserap ke dalam kulit.

#4-LULUS KKM dan Kesan Seawal 7 Hari

Ni paling best taw.JUMEA Scar gel ni memang diluluskan oleh KKM dengan nombor pendaftaran NOT180701426K.Jadi korang boleh guna tanpa sebarang keraguan ya.Kesan seawal 7 hari boleh dilihat pada parut.Lain orang lain tempoh untuk lihat keberkesannya.tapi rata-rata seawal 7 hari dah nampak kesannya.

Apa Kata Pengguna Jumea Scar Gel Untuk Hilangkan Parut Jerawat

produk yang selamat untuk hilangkan parut chicken pox

cara paling berkesan hilangkan parut chicken pox

produk yang selamat untuk hilangkan parut chicken pox

cara cepat hilangkan parut chicken pox

macam mana nak hilangkan parut chicken pox?

 

Miliki Wajah Yang Licin dan Berseri dan Hilangkan Parut Jerawat Dengan Jumea Scar Gel

cara paling berkesan hilangkan parut chicken pox

Amalkan gel jerawat JUMEA sekarang dan alami perubahan untuk kulit wajah yang licin dan berseri. Korang boleh mdapatkan JUMEA SCAR GEL di laman berikut.

JUMEA SCAR GEL | PRODUK TERBAIK HILANGKAN PARUT JERAWAT

www.jumea.my

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply