Uncategorized Archives - Page 2 of 11 - Dunia Farisya
Browsing Category

Uncategorized

Uncategorized

Segmen:Blogger Si Emas Putih yang pemurah !!

Feb 9, 2013

Blogger si Emas Putih ni pemurah hati betol la…asyik buat segmen nak bagi top up free je kat owang..hehehe…moga Allah murahkan rezeki kak Emas putih ^,^Kali nih kak EP nih buat ‘Segmen Top Up CNY 2013’ pulak !haha..syok2 sangat tambah-tambah time aku xde kedit nih..hehehe…ade peluang la nak menang..harap-harap dapat…amin3… :PSo korang yang nak join,boleh klik banner kat bawah nih taw ^^, Segmen Top Up CNY 2013 by  Emas Putih dan sponser by Khairul Zamri , Mun Violettaxious , Amirah…

Continue Reading

Uncategorized

Kerja kosong:UiTM nak pakai orang lagi ! Jawatan Tetap !

Feb 7, 2013

haa…tadi masa duk godek2 lagi,jumpa lagi satu web yang nak pakai lagi Assistant Medical Officer a.k.a MA..Kali ni UiTM Kampus Dungun,Kuala Terengganu pulak nak pakai MA…makk oooiiii… menggugat keimanan la..huhu…satu negeri kot…law ak dah habis belajaq,dah lama aku apply nih..tapi xpe la sabar la wahai hati..huhu..aku tolong share je nih kat sape2 yang tak dapat mana2 lagi tuh..yang bestnya Jawatn tetap kot..gaji pun sedap tuh…hehehe *mata duitan kejap.heheh*sape yang berminat tuh bolehla klik SINI yer :)Good Luck ^^,Closing date:18Februari 2013…

Continue Reading

Uncategorized

Kerja kosong:MA dan Jururawat Masyarakat dikehendaki !!

Feb 7, 2013

hati melonjak gembira bila tengok UITM Kedah nak pakai MA a.k.a Assistan Medical Officer !!Tapi study tak habis lagi…Lagi sebulan lebih lagi…adoi….hurm…Law dah boleh apply boleh dekat Incik Allias ;)Tapi sayangnya….hurm…dahla dia dapat posting sana dah..hurm….xpe lah Allah ada aturan yang lebih baik mungkin untuk aku :)InsyaAllah..Yakin! Mana taw kot2 lepas nih UITM nak pakai MA lagi :) hehehe…K lah,kali ni nak share kat korang yang nak apply kerja kosong nih…For those yang amil diploma Medical assistant dan Sijil Jururawat…

Continue Reading

Uncategorized

Kesihatan:Pemakanan untuk pesakit Gout

Feb 4, 2013

Gout??apakah??kalau korang nak tahu,Gout ni adalah satu bentuk artritis yang akut menyebabkan kesakitan teruk dan bengkak pada bahagian sendi. Ia disebabkan oleh pengumpulan asid urik yang tinggi di dalam badan.Asid urik terbentuk daripada pemecahan purin yang terdapat dalam kebanyakan tisu manusia dan makanan. Kebiasaannya, purin larut di dalam darah dan dikumuhkan di dalam air kencing. Pengambilan diet yang tinggi kandungan purin mungkin merupakan salah satu sebab peningkatan asid urik di dalam darah.  Sumber protein dalam diet terutamanya daging merah dan…

Continue Reading

Uncategorized

Kerja Kosong Untuk Posisi Staffnurse

Feb 4, 2013

Entry pertama di bulan Februari :)Entry kali ni khas untuk mereka yang baru sahaja habis belajar or ‘Fresh Graduate’ orang kata ataupun yang nak tukaq tempat kerja  :)Tetapi iklan jawatan kosong ni khas bagi mereka yang mengambil pengkhususan dalam Diploma Nursing  yer …kat bawah ni korang leh klik yer mana-mana yang korang berkenan ! selamat mencuba :)Medical Wellness SDN.BHD(Closing date 09 Feb 2013)Hearty Carnation SDN.BHD(Closing date 01 March 2013)NCI Hospital ,Negeri Sembilan(Closing date 09 Feb 2013)LabCare SDN.BHD(Closing Date 10 FEb…

Continue Reading

Uncategorized

kronologi pemergian siti hajar ahmad sabir

Jan 29, 2013

Assalamualaikum :'( SITI HAJAR  RENTETAN PENGALAMAN DI HARI HARI TERAKHIR SITI HAJAR BINTI AHMAD SABIR Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha PenyayangHasil penulisan ini sesungguhnya ditulis oleh ibunya yang tercinta, ibu kepada arwah Siti Hajar Binti Ahmad Sabir (alfatihah). Semoga kita memperoleh manfaat yang besar dari perkongsian ini. Selamat membaca. _________________________________________________________________________________ 6 Jan 2013 (Ahad)Kami dapat panggilan telefon mengatakan Hajar kemalangan. Segera bergegas ke Hospital Besar Melaka. Ramai pelajar UTEM sedia menunggu berita kemalangan itu. 7 Jan 2013…

Continue Reading

Uncategorized

Cepat!!!!Pre-loved sale!!!

Jan 28, 2013

Assalamualaikum :) Malam nih dengan bangganya aku nak launching(ceeehhh..perasan jap..) hahaha..ak nak buat satu sale biasa2 jer la…hehehesetelah rajin menggodek baju-baju lama,shawl-shawl lama,so i decide to sell that items :)and don’t worry everything is cheap and still in good condition ! :)and tadaaaaaaa………………………… REMINDER!! :those who interested with this items,send me a message to 0139008715 !! send me ur order with:NAME:ADRESS:CODE:PHONE NUMBER: (PRICE ARE NOT INCLUDED WITH POSTAGE) CLUTCH BAG FOR DINNER CODE:001 WARNA:PINK RM15 Beg ni aku pernah guna…

Continue Reading