Browsing Category

SEMBANG SANTAI

SEMBANG SANTAI

Si Bodoh Juga Boleh Berjaya !

Si Bodoh Juga Boleh Berjaya ! “Kau budak tak habis sekolah, kerja mencuri je, takyah berangan nak berjaya! Budak tak guna!” Aku nak kongsikan satu kisah inspirasi, kisah benar, kisah budak jahat yang suka berangan bernama Zukermi. Pertama, aku bukan nak buka aib sendiri,…

Oct 29, 2015
SEMBANG SANTAI

DIGI WWWOW AWARDS 2015 KEMBALI!

DIGI WWWOW AWARDS 2015 KEMBALI! | Raya-raya ni pulun jugak nak tulis cerita ni sebab dah janji nak tulis.Hehe.So nak atau tidak kena tulis jugak.Kalau tak,orang tak tahu. Hari ni nk cerita pasal DIGI WWWOW AWARDS 2015.Saya akan cerita habis ringkas dan padat ye.Walaupun sebelum…

Sep 24, 2015
komisen affiliate
SEMBANG SANTAI

Buat Duit Dengan Blog Bukan Mimpi Tapi Realiti

Buat Duit Dengan Blog Bukan Mimpi Tapi Realiti | Malam hari yang dingin terasa nak berkongsi satu kisah benar mengenai diri saya sendiri.Bukan untuk menunjuk tetapi sekadar kisah perangsang dan motivasi untuk blogger dan para pembaca di luar sana. Bermula dengan langkah pertama,saya mula…

Sep 2, 2015
SEMBANG SANTAI

Cara Mudah Hilangkan Bau Tudung

Cara Mudah Hilangkan Bau Tudung | Seriuosly susah sebenarnya nak hilangkan bau minyak,bau asap,bau makanan yang melekat dekat tudung kita taw.Kadang-kadang penat nak tenyeh tudung kita tu dengan sabun banyak kali sampai bau tu nak hilang.Banyak jugak dah guna pewangi baju,tapi kadang menjadi kadang tak.Ada…

Jul 1, 2015
SEMBANG SANTAI

Kisah Ariani Dan Comfort

Kisah Ariani Dan Comfort | Bau tudung Ariani yang direndam dengan pewangi Comfort masih lagi segar terasa.2 minggu lepas,sempat menghadirkan diri di Majlis Pelancaran Kerjasama antara Ariani dengan Comfort.Dah lama ‘puasa’ dari menghadirkan diri untuk cover event untuk company luar.InsyaAllah lepas ni kembali mengaktifkan…

May 1, 2015
P1 Mifi Pelan Internet Tanpa Had
SEMBANG SANTAI

P1 Mifi Pelan Internet Tanpa Had

P1 Mifi Pelan Internet Tanpa Had | Pengguna Internet sekarang mempunyai 2 keperluan penting dalam kehidupan seharian. Pilihan mereka untuk menggunakan syarikat yang menyediakan servis jalur lebar mudah alih yang pantas dan tanpa had. Dua keperluan penting pengguna Internet di Malaysia adalah: Masa untuk…

Apr 27, 2015
P1 mifi internet tanpa had
SEMBANG SANTAI

Pengguna Perlu Bijak Memilih Pelan Internet

Pengguna Perlu Bijak Memilih Pelan Internet | Hai semua pembaca harap anda semua sihat sejahtera, dalam blogpost kali ini saya nak bercerita pengalaman dalam memilik pelan internet yang terbaik setakat ini. mungkin diantara korang sudah memiliki internet dirumah untuk kegunaan harian tapi pernah tak…

Apr 26, 2015
Pengguna Perlu Bijak Memilih Pelan Internet
SEMBANG SANTAI

Perniagaan Dalam Internet Sebagai Kerjaya Saya

Perniagaan Internet Sebagai Kerjaya Saya | Dalam pekembangan dunia yang serba moden dan informasi yang sangat laju serta ekonomi meningkat naik tidak sah kalau kita tak ambil peluang ini untuk kembangkan perniagaan di setiap media social yang menjadi tumpuan pada masa kini. Sebagai seorang…

Apr 25, 2015
SEMBANG SANTAI

Pelan Internet Tanpa Had Dengan P1 ToGo

Pelan Internet Tanpa Had| Packet One Networks Sdn Bhd (P1) hari ini mengumumkan promosi terbaru Kempen P1 ToGo, yang menawarkan langganan PERCUMA satu (1) bulan bagi mereka yang melanggan di atas talian. Kempen P1 ToGo ini diadakan bertujuan untuk membolehkan para pelanggan terutamanya warga belia yang…

Apr 17, 2015
SEMBANG SANTAI

Penolong Pegawai Penerangan S27

Penolong Pegawai Penerangan S27 | Korang dah semak nama korang untuk peperiksaan online Penolong Pegawai Penerangan S27?Kalau belum,cepat semak nama korang di Portal SPA di sini. SEMAK NAMA ANDA DI SINI Nama korang terpilih untuk menduduki Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penerangan S27?Dah ada contoh…

Apr 12, 2015
makeup pengantin 2015
SEMBANG SANTAI

Makeup Untuk Si Putih Gebu

Makeup Untuk Si Putih Gebu | Tak pernah share hasil makeup kawan-kawan dekat sini.Ini kali pertama share dengan semua pembaca.Masa tu tak berapa nak yakin nak share kebolehan kita.Huhu.Tapi kali ni berani nak share sebab diberi sokongan dan dorongan oleh sifu saya.Hehe.Biarpun tangan terketar-ketar…

Apr 2, 2015
luahan abah
SEMBANG SANTAI

Luahan Abah-Drama Pendek Menyayat Hati

Luahan Abah-Drama Pendek Menyayat Hati | Dah lewat malam saat saya menulis artikel ini.Tapi keinginan yang tinggi untuk berkongsi satu ‘mesej kesedaran’ dengan semua pembaca saya,saya gagahkan jua untuk terus menulis.Saya baru sahaja selesai menonton video pemenang Drama Pendek Drama Festival Kuala Lumpur baru-baru…

Mar 29, 2015
SEMBANG SANTAI

Glam Hijab Fashion And Beauty Festival 2015

Glam Hijab Fashion And Beauty Festival 2015 | Bangun awal di pagi hujung minggu semata-mata nak share dengan semua pembaca mengenai Festival Fesyen dan Kecantikan Glamour yang bakal diadakan pada 30-31 hb Mei 2015 di Menara Felda,Platinum Park KLCC bermula jam 9 pagi sehingga…

Mar 15, 2015