Browsing Category

SEMBANG SANTAI

apa itu insurans
SEMBANG SANTAI

Apa Itu Insurans?

Apa Itu Insurans? Harini Amni akan sembang mengenai insurans secara mudah dan ringkas.Sebab masih ramai di luar sana yang tak faham apa itu insurans kan?Tapi Amni akan cuba sampaikan apa yang Amni faham secara mudah ye? Insurans adalah satu cara untuk memindahkan risiko dari…

Apr 17, 2017
alat UPT
SEMBANG SANTAI

Macam Mana Tahu Mengandung?

Macam Mana Tahu Mengandung? | Alhamdulillah sehingga ke hari ini.Hari ni nak share macam mana Amni tahu Amni mengandung.Hehe. Sebenarnya period Amni regular.Every month memang datang pada tarikh yang sama.Kadang-kadang sahaja lewat sehari dua macam tu.Tetapi kebetulan pada Disember tahun lalu,Amni rasa perubahan lain…

Apr 12, 2017
SEMBANG SANTAI

Cara Untuk Buat Resume Yang Lengkap

Cara Untuk Buat Resume Yang Lengkap Persedian resume yang lengkap, padat dan kelihatan profesional sangat penting untuk menunjukan anda seorang yang ada karisma dari segi hasil kerja yang anda berikan kepada mereka. Resume yang berbentuk konventional iaitu mempunyai sehingga 3-4 muka surat sudah tidak…

Apr 9, 2017
SEMBANG SANTAI

10 Soalan Lazim Temuduga Yang Perlu Anda Tahu

10 Soalan Lazim Temuduga Yang Perlu Anda Tahu Selain menyediakan resume terbaik untuk tatapan para penemuduga,setiap calon harus mempersiapkan diri dengan pengetahuan yang tinggi untuk menjawab soalan-soalan panas dari mereka. Semua orang yang akan melalui sesi temuduga akan menerima soalan-soalan yang di luar jangka…

Apr 9, 2017
SEMBANG SANTAI

Duit Dalam Perkahwinan.Satu Keperluan atau Satu ‘Pinggiran’?

Duit Dalam Perkahwinan.Satu Keperluan atau Satu ‘Pinggiran’? Hari ni masuk 8 bulan saya dan suami berkahwin dan tinggal sebumbung.Malah hari ni genap 3 bulan kandungan saya.Satu tempoh yang masih singkat tetapi mengajar saya banyak erti kehidupan berumahtangga.Jujur saya katakan,kehidupan berumahtangga tidak semudah yang dibayangkan…

Feb 27, 2017
gambar-hospital-sultanah-aminah-terbakar-4
SEMBANG SANTAI

Gambar Kebakaran Di Hosptal Sultanah Aminah Johor Bharu

Gambar Kebakaran Di Hosptal Sultanah Aminah Johor Bharu Suasana di Hospital Sultanah Aminah,Johor Bharu bertukar cemas selepas sebuah wad unit rawatan rapi (ICU) yang berada di tingkat dua hospital berkenaan terbakar dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi ini. Tinjauan Β mendapati kakitangan hospital bergegas menyelamatkan…

Oct 25, 2016
sekolah-tahfiz-terbaik-di-selangor
SEMBANG SANTAI

RIZQ Islamic School-Sekolah Tahfiz Antarabangsa Pertama Di ASEAN

RIZQ Islamic School-Sekolah Tahfiz Antarabangsa Pertama Di ASEAN Hari ni saya nak berkongsi sedikit sebanyak mengenai sebuah sekolah tahfiz di Sungai Ramal,Kajang iaitu RIZQ Islamic School.Bila disebut sekolah tahfiz,pasti korang terbayangkan seorang budak yang memakai jubah,berserban putih dan membimbit sebuah Alquran di tangan.Betul kan?Persepsi…

Oct 17, 2016
gambar-gadis-tepi-pantai-2017
SEMBANG SANTAI

Dia Photographer ‘Favourite’ Saya!

Dia Photographer ‘Favourite’ Saya! Kejap tadi baru scroll facebook.Ternampak sorang photographer ni upload gambar hasil kerja beliau. Dia Nabil Nadir.Hasil kerja dia memang best.Walaupun tak pernah lagi ambil servis photographer dengan dia,tapi saya yakin rata-rata yang mengambil servis dia pasti berpuas hati. Kejap tadi…

Sep 29, 2016
SEMBANG SANTAI

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL

Ezz Graphy Servis Photographer Terbaik Di KL | Assalamualaikum semua πŸ™‚ HariΒ ni Amni nak cerita pasal Servis Photographer Terbaik di Kuala Lumpur.Mungkin ada pemilik butik atau pemilik produk kecantikan yang masih tercari-cari servis photographer yang boleh shoot gambar di studio kan?So here we go..!…

Apr 26, 2016
SEMBANG SANTAI

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016

Cara Nak Isi SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2016 | Rentetan komen dan persoalan yang bertubi-tubi datang dari artikel lama saya iaitu ‘Cara Nak Isi SPA’,saya ‘terpaksa’ menulis dan menceritakan semula cara-cara untuk mengisi borang online SPA8.Whatsapp bertubi-tubi masuk bertanyakan perihal yang sama mengenai SPA.Kadang-kadang soalan…

Mar 13, 2016
female photographer
SEMBANG SANTAI

Photographer Wanita Di Kuala Terengganu

Photographer Wanita Di Kuala Terengganu | Memandangkan ramai sekarang nak mencari jurugambar wanita atau erti kata lain,photographer wanita,jadi elok benarlah saya kongsikan di sini servis photographer wanita yang dijalankan di Kuala Terengganu.Pendek kata satu negeri terengganu dia boleh pergi taw.Hehe Okai.Nama bisnes dia adalah…

Nov 26, 2015