KECANTIKAN Archives - Page 2 of 11 - Dunia Farisya
Browsing Category

KECANTIKAN

KECANTIKAN KESIHATAN

Cara Menghilangkan Keputihan Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Sep 28, 2016
cara hilangkan keputihan

Cara Menghilangkan Keputihan Secara Semulajadi Tanpa Ubat Sebentar tadi ada orang mintak kami share macam mana nak hilangkan masalah keputihan dengan cara selamat.Kebetulan kami terjumpa satu cara yang berkesan untuk hilangkan keputihan dekat facebook tadi.Hehe. Excited dan tak sabar pulakΒ nak share mengenai Cara Menghilangkan Keputihan Secara Semulajadi Tanpa Ubat. SayaΒ pasti ramai wanita mengalami masalah keputihan atau bahasa omputihnya discharge.Keputihan sebenarnya adalah sesuatu yang normal bagi setiap wanita. KeputihanΒ berperanan sebagai ‘pembersih‘ didalam sistem pembiakan wanita. Cairan yang dihasilkan oleh kelenjar di…

Continue Reading

KECANTIKAN

Mekap Sanding Yatt Di Kelantan

Sep 27, 2016
servis-mekap-sanding-di-kuala-lumpur

Mekap Sanding Yatt Di Kelantan | Yes!Bulan lepas saya berpeluang lepaskan kerinduan pada negeri tempat saya belajar dulu.Allah sumpah rindu sangat-sangat dengan suasana Kelantan.Semuanya!Tak pernah jemu bertandang ke sana.Serius,bila sampai je di sana,hati ni rasa sangat tenang dan aman.Hilang dari kesibukan kota.Walaupun sekarang Kelantan sudah setanding KL tahap trafik nya,tetapi ianya tidak mematahkan semangat saya untuk terus mengunjungi negeri Cik Siti Wan Kembang ni. Tujuan saya bertandang ke Kelantan kali ni adalah bagi memenuhi jemputan walimatul urus sahabat sekolej saya…

Continue Reading

KECANTIKAN

Mereka Makeup Artist Idola Amni !

Sep 27, 2016
alha alfa mekap

Mereka Makeup Artist Idola Amni ! Tiba-tiba datang idea nak berkongsi cerita mengenai Idola Amni dalam dunia mekap ni.Ramai sebenarnya yang Amni minat,tapi ramai juga yang Amni cepat beralih angin.Hehe.Biasa la ikut trend sikit.Tetapi bagi Amni mereka semuanya memberikan servis mekap terbaik di Kuala Lumpur dan Selangor umumnya. Okai jom tengok satu persatu idola Amni.Jangan terkejut kalau ramai taw.hehe. 1.Alha Alfa Touch Amni suka sangat-sangat hasil sentuhan Alha Alfa.Sekarang tengah usaha kumpulkan duit untuk pergi kelas Alha.Amin.Tolong doakan ye?Amni suka…

Continue Reading

KECANTIKAN

Gara-Gara Video Viral Awek Buang Air Besar,Produk Kurus Popular Ini Diserbu Netizen!

Sep 26, 2016
produk kurus cepat berkesan

Gara-Gara Video Viral Awek Buang Air Besar,Produk Kurus Popular Ini Diserbu Netizen! Hari ni kecoh pasal Nadia Nordin pasal video beliau bogelkan seorang wanita.Tetapi korang jangan terlepas pandang satu lagi video viral mengenai awek buang air besar.Kalau korang nak tahu,gara-gara video viral awek buang air besar,produk kurus popular keluaran Sofeeya Diamond diserbu netizen.Video yang telah ditonton sebanyak 1.4 juta kali oleh netizen ini mendapat kecaman hebat dari netizen.Rata-rata netizen memberi komen kecaman terhadap wanita ini. Sebelum tu,tengok video viral awek…

Continue Reading

KECANTIKAN

Mekap Sanding Bella Di Bahau,Negeri Sembilan

Sep 5, 2016
mekap sanding

Mekap Sanding Bella Di Bahau,Negeri Sembilan Pada 27 Ogos 2016,diberi peluang merantau di negeri orang mencari sesuap nasi.Alhamdulillah,boleh jalan-jalan tempat orang kan.Kali ni job mekap sanding untuk Bella.Bella seorang yang sangat ramah dan tinggi lampai orangnya.Tak habis gelak-gelak dengan si Bella ni.Untung suami Bella!Hehe. Untuk majlis sanding,Bella akan kenakan persalinan songket berwarna kuning dari butik di Bahau.Amni lupa nama butik tu,Tapi lawa baju dia.Kena sangat dengan Bella yang tinggi lampai.Jadi untuk bagi naik seri lebih dekat Bella,Bella sendiri minta untuk…

Continue Reading

KECANTIKAN

Mekap Nikah Mai Di Ulu Klang

Sep 5, 2016
makeup nikah di ulu klang

Mekap Nikah Mai Di Ulu Klang Minggu pertama September 3 hari bulan,ada job mekap untuk nikah Mai di Ulu Klang.Keluar lebih dari kebiasaan memandangkan waktu untuk bersiap pada jam 10 pagi.Majlis akad nikah akan bermula pada jam 10.30 pagi. Mai inginkan sentuhan makeup seperti barbie doll,tetapi kurang sesuai dengan features muka jadi Amni cadangkan makeup untuk mata galak seperti smokey eyes.Mai bersetuju dan apa lagi,terus Amni hayunkan berus-berus makeup tu di muka Mai.Hehe Untuk makeup Mai kali ni,Amni berikan sentuhan…

Continue Reading

KECANTIKAN

Servis Mekap Terbaik Di KL

May 22, 2016
servis mekap nikah di KL

Servis Mekap Terbaik Di KL – Lama aihh tak share hasil mekap terbaru.Hehe.Hari ni nak share hasil mekap terbaru minggu nih.Lawa-lawa pengantin kami minggu ni.Hehe. Sebelum tu nak bagitaw siapa-siapa yang masih belum jumpa mekap artis untuk hari bahagia korang lekaih Whatsapp Amni sementara slot duk ada kosong lagi dua tiga ketui.Hehe.Bulan ni full.Bulan depan puasa tak dak orang kahwin haha.Bulan 7 hampir full.Bulan 8 ada lagi.Hehe. Okai jom layan hasil gambar mekap Amni minggu ni.Hehe. Haa macam mana?Cair tak…

Continue Reading

KECANTIKAN

Makeup Konsep Doll Untuk Photoshoot Fiore.Co

May 17, 2016

Makeup Konsep Doll Untuk Photoshoot Fiore.Co | Hari ni nak kongsi hasil makeup konsep doll-doll dengan semua pembaca.Sebenarnya ini first time Amni cuba makeup konsep doll-doll ni taw.Sebelum ni tak pernah lagi.Haha. Masa mula-mula makeup tu dah ketar tangan apa nak jadi tak tahu.Hehe.Tapi layankan aje.Makeup macam biasa.Hehe. Mesti korang tak sabar kan nak tengok hasil makeup by Amni?hehe Ok dah jom cuci mata lekaih.Hehe Haaa.Lawa ke tidak.Macam doll ke tidak?Hahaha. Tak boleh letak banyak-banyak satg hampa meleleh tengok. Hat…

Continue Reading

KECANTIKAN

Produk ESP SHAKLEE Buat Owner Produk Tak Senang Duduk!

Feb 24, 2016

Produk ESP SHAKLEE Buat Owner Produk Tak Senang Duduk! Selamat pagi!Haihhh hari ni baru sempat nak share cerita panas pasal ESP SHAKLEE ni.Kalau korang baca tajuk atas ni mesti tak sabar kan nak taw?Hurm,dipendekkan cerita,kisah ESP SHAKLEE ni memang tengah viral sekarang.Ramai duk bising-bising pasal ESP sekarang.Saya pun tak reti nak cerita macam mana. APA ITU ESP SHAKLEE Ok sebelum tu,meh saya bagitahu secara ringkas apa itu ESP SHAKLEE ni ye sebelum korang panas telinga nak dengar cerita selanjutnya. ESP…

Continue Reading