KECANTIKAN

Senarai Foundation Alha Alfa Yang Popular

Oct 7, 2018

Senarai Foundation Alha Alfa Yang Popular

Assalamualaikum ❤

Amni pernah share pasal foundation Alha Alfa dalam blog ni dulu.Tapi yang tu Amni share foundation royal propolis sahaja.

Tapi artikel kali ni Amni nak share semua jenis foundation Alha Alfa yang popular dan best selling.

So far setakat ni Alha Alfa keluarkan dua jenis foundation iaitu Royal Propolis dan WaterProof foundation.

royal propolis foundation alha alfa

Alha Alfa Royal Propolis Foundation

waterproof foundation alha alfa

Alha Alfa Foundation Concealer

Kalau Alha Alfa Royal Propolis foundation tu dia lebih kepada merawat parut-parut muka dan jerawat.Malah kulit yang kering dan sensitif pun sangat sesuai pakai royal propolis foundation ni.

Royal propolis foundation ni setakat ni memang best seller foundation dekat mana-mana stokis dan agen.Selalu sangat sold out dan menjadi rebutan.

Dari segi coverage pulak,royal propolis boleh berikan coverage sehingga 85% bagi Amni.Amni pun memang gunakan juga royal propolis foundation ni untuk makeupkan client.

Rata-rata client Amni memang suka dengan tekstur dan ketahanan foundation ni.

Alha Alfa Royal propolis foundation ni ada kod Auri,Edel,Fervi,Salvia dan Morri.Mempunyai isipadu 30ml dan diperkaya dengan SPF 30 yang mana SPF ni sangat sesuai dah dengan cuaca di Malaysia ni.

royal propolis foundation alha alfa

Dua kod baru Royal Propolis Foundation iaitu Edel dan Salvia

Ok next is Waterproof+ConcealerFoundation yang mempunyai kod Aurora,Brulee dan Sable.

waterproof foundation alha alfa

Kebanyakan mereka yang beli waterproof foundation ni ialah customer yang kuat berpeluh dan kulit cepat berminyak.

Apa yang best pasal Alha Alfa waterproof foundation ni sebab kalau korang menangis ke atau terpercik air ke dekat muka,makeup korang maintain taw!

Tak caya boleh tengok video dekat bawah ni hahaha.

Jangan terkejut sudahhh..!

Haaa terkejut ke tidak?Hehehe.

Tu yang best pasal waterproof foundation ni.

Dari segi coverage pulak waterproof foundation ni boleh berikan coverage sehingga 95%  bagi Amni.

Kenapa dia boleh berikan coverage yang tinggi?Sebab foundation ni ada fungsi concealer sekali.Jadi  kalau muka korang tak ada parut yang ketara,pakai foundation ni je dah boleh cover taw.

Mudah keje kan?

So Alha Alfa Waterproof+Concealer foundation ni sangat sesuai untuk kulit berminyak,cepat berpeluh,kering dan normal.

Harga?

Alha Alfa Royal Propolis Foundation: RM49.90

Alha Alfa Waterproof+Concealer Foundation: RM89.90

Tempoh pengeposan: 1-2 hari bekerja sahaja.

Mana nak beli?

Korang klik je LINK WHATSAPP kat bawah ni.Nanti ada staff yang baik hati layan mesej korang taw.

Beli Royal Propolis Foundation Di Sini

Beli Waterproof+Concealer Foundation Di Sini.

Next artikel Amni share pasal Loose Powder Alha Alfa pulak taw.Super duper best!

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply adianiez AIDA Oct 12, 2018 at 1:35 PM

    sgt bagus bila waterproof.
    sgt rekomen produk gini.
    sebab, if not, perpeluhan buat muka kita cari capuk, kan.
    aida memang tegar guna foundation.
    mesti pakai utk tutup pe pe kat muka 🙂
    then baru apply yg lain-lain.

  • Reply Li Hui Oct 12, 2018 at 2:19 PM

    Good video and article to show users the waterproof foundation…Thank you for sharing…

  • Reply Suria Amanda Oct 12, 2018 at 2:39 PM

    Selalu nampak kat IG diorang up pasal foundation ni…macam best je…macam menarik je…nanti nak cuba la..

  • Reply kylie cre8tone Oct 12, 2018 at 3:11 PM

    wow! looks like it’s a great brand… The foundation looks nice… First time heard of it even it’s popular.. hmm.. i would really need to explore more about beauty stuff

  • Reply Qiss Oct 12, 2018 at 3:50 PM

    Bestnya FD AA ni. Kalau terpercik air pon maintain kan.. Qiss tengah cari FD baru ni. Boleh try yang Alha Alfa. Kot2 jatuh cinta terus.

  • Reply Mahamahu Oct 12, 2018 at 4:21 PM

    Ohh ini ke jenama Alha Alfa yang taja malam Anugerah Bintang Popular baru-baru ini ohhh kita tak pernah dengar jenama ni kalau orang perempuan mungkin tahu kot hehehe sebab tengok barang baru mesti nak kena test dulu bagus ker tidak kan…

  • Reply Qeela Oct 12, 2018 at 4:24 PM

    Aha betul tu, qeela pon mmg ada jual item2 dari brand Alha Alfa ni, termasuklah foundation, set infinity, loose powder, eyeshadow, mcm2lah hehe mmg rata2 semua customer bg feedback berpuas hati sgt dgn item2 dr Alha Alfa..kalau nk tgk2 boleh tgk di instagram : http://www.instagram.com/thecubbyrehab hehe mcm2 ada 😁

  • Reply Marshaliza Oct 12, 2018 at 4:41 PM

    Cantiknya outcome foundation ni. Menarik tertarik pulak tengok. Waterproof pula tu. Tahan lama ni. Looking foward nanti. Nak cuba

  • Reply Kinah Oct 12, 2018 at 11:59 PM

    Wahhhh sekarang ni foundation alha alfa ni memang dah famous amous la. Tengok video tadi nak bukti waterproof ke idak, memang serius waterproof. Nak usha la nanti foundation ni sebab kite ni mudah berpeluh.

  • Reply Lia Hasty Oct 13, 2018 at 7:30 AM

    Lia selalu tengok mua takpun iklan pasal brand ni. Sebenarnya teringin nak cuba jugak. Tapi harga dia x lah mahal sangat. Memang berbaloi lah. Lia nak try foundation dia.

  • Reply Zharif Azis Oct 13, 2018 at 9:37 AM

    Nampak bagis betul yer produk alha alfa nie. Dahlah waterproof, siap ada fungsi sbg concealer lg. Best nie. Mmg coverage terbaik confirm nie. Patutlah ramai menggunakan produk keluaran AA nie.

  • Reply syafiera Oct 13, 2018 at 10:02 AM

    alha alfa ni produk local yang paling berkualiti mesti sebab MUA dia memang dah kaji warna kulit wanita DALAM Malaysia ni… selalunya produk local yang berkaji ni memang dorang lebih memahami skin tone gadis melayu, gadis cina gadis india… thats why produk dia ni dapat hati di sini… seronok sangat tengok tau… harga pun mampu milik walaupun kualiti setanding NARS.. Heheh

  • Reply Hanny Abdullah Oct 13, 2018 at 10:15 AM

    Sis tahu pasal produk ni bila tgok anugerah baru2 ni. Nampak cam menarik pulak produk2 dia. Kalau foundation sis habis bolehlah cuba yg ni pulak

  • Reply Liez Oct 13, 2018 at 10:44 AM

    Liez jual produk alha alfa memang best.. harga pun murah dan yang penting berbaloi.. dia punya coverage pun superb.. kira produk alha alfa memang best la. Tak rugi beli.. klau beli yang set infinity mmg berbaloi

  • Reply Qaseh Oct 13, 2018 at 10:58 AM

    Dah lama dah perati foundation Alha ni ahaks , tunggu habis foundation yang hado , boleh grab

  • Reply Nadia Johari Oct 13, 2018 at 1:05 PM

    OO ni yang sponosr abph tu kan..cantik foundation dia..nampak best la..foundation kita pun dah nak hbais..boleh cuba yang ni nanti..takdelah mahal sangat kan..hehee

  • Reply Syamimi Oct 13, 2018 at 3:25 PM

    Produk Keluaran Alfa Alfasrmakin dikenali kan..
    Dulu tak tahu pun pasal produk ni. Kalau bukan kerap terbaca perkongsian kat blog ni, memang tak tahu.
    Rupanya harga pun tak la mahal sangat. Masih mampu milik lagi la orang kata kan.

  • Reply Precious cla Oct 13, 2018 at 9:14 PM

    Paling best it is waterproof…kena ujan pun tak apa hahaa

  • Reply penaberkala Oct 14, 2018 at 5:09 PM

    First time tau brand ni time tengom ABP kat tv3 haritu. banyak jugak produk dorang. Packaging pun lawa dan eksklusif

  • Leave a Reply