PARENTING

Adira Ke TCE Baby Expo 2018 Di MITEC

Sep 13, 2018
tce baby expo

Assalamualaikum 💖

Secara jujurnya kan,ni kali pertama Amni dan suami pergi baby expo taw.Sumpah tak tipu hahaha.Masa mengandungkan Adira dulu pun tak pergi langsung baby expo sebab malas nak berasak-asak dengan orang ramai.Last pergi ekspo baby dengan Along Amni 3 tahun lepas.

Tapi kalini Amni pergi dan berani bawak Adira sebab nak pergi beli pampers dia.Sebab dekat expo baby tu ada promosi jimat.Bolehlah buat bekal tahan sampai sebulan setengah taw.Maka gigihlah bawak Adira pergi sana.

Nasib baik Adira sihat tak ada demam apa.Jadi tak adalah risau nak bawak tempat ramai orang dekat sana tu.

Ok first bila kitorang sampai parking space memang banyak.Tapi kitorang parking dekat luar je sebab ada kosong dekat luar.Masa masuk tu jauh sikit jelah nak menapak.Korang akan jumpa toilet dulu,foodtruck dan open cafe dekat situ.

TCE Baby Expo kalini best sikit sebab ruang antara satu booth ke satu booth tu luas.Jadi tak adalah kes berlaga perut sesama ibu kan.

Sini banyak jual pampers,baju baby dan stroller kebanyakannya.Barang kecik-kecik keperluan ibu tu ada jugak tapi tak banyak.Banyak dimonopoli oleh jenama pampers,stroller dan baju baby je.

Tapi Amni boleh tahan nafsu sebab beli pampers je.Terkenan jugak baju baby yang murah dan cantik tapi sabarkan hati sebab baju Adira banyak lagi dekat rumah yang elok.Nampak tak kesabaran tu dikawal?😂😂

Berkenan gile dengan kain lampin ni tapi pujuk hati sabar sebab semua ni kehendak bukan keperluan hahaha.

Lepas dah pusing satu hall tu dalam lebih kurang setengah jam,kitorang keluar.Nak kata banyak booth tu banyak jugak tapi barang yang dijual lebih kurang sama je.So banyak yang skip la hehe.

Keluar tu kitorang singgah food truck dekat dewan sebelah.Makanan yang dijual dekat food truck ni murah-murah jugak.Murah daripada open cafe yang dekat pintu masuk mula-mula.hehehe.Situ sandwich je dah RM7.Tapi foodtruck ni bila ada event besar je baru ada dekat sini.

Dekat dewan yang ada foodtruck ni pun ada tempat permainan untuk budak-budak 6 tahun kebawah.Tempat untuk tinggalkan stroller dan pram pun ada dekat sini.Ada staff yang akan jaga.Jangan risau ye.

tce baby expo

Tempat permainan untuk kanak-kanak.

tce baby expo

Luvable friends pun ada sini taw!

 

Adira dah semakin susah nak bergambar sekarang.hahaha

 

tce baby expo

Terjumpa kak yuyu sekali hehehe.Adira muka tak puas hati wei hahaha

 

tce baby expo

Nampak tak betapa susahnya nak amik gambar dengan si kecik ni hahaha

 

tce baby expo

Ni je hasil tangkapan Amni untuk si kecik tembam.Boleh buat tahan sebulan setengah.Offnatural memang favourite mama Adira hehehe

Secara ringkasnya,ni tips dari Amni kalau mommy lain kali nak pergi baby expo seumpama ini:

  • Pastikan anak tak demam
  • Guna baby carrier supaya senang nak ke sana kemari dari satu booth ke booth lain
  • Bawak troli barang yang kecik senang kalau nak shopping banyak-banyak
  • Standby cash siap-siap just incase mesin debit card vendor tu tak function!
  • Tinggalkan anak dan si kecik dekat tempat mainan jadi mommy boleh shopping dengan aman haha
  • Beli yang perlu bukan ikut suka hati mommy ye haha.Zaman sekarang kena jimat
  • Bandingkan harga sebelum beli.Kadang-kadang ada yang mahal dari kebiasaan.

Ok sekian !

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply adianiez AIDA Sep 18, 2018 at 3:35 PM

    time dulu-dulu, aida beranak kecik, tak byk expo gini, amni.
    tu yg aida tak pernah gi pun.
    ofismet, kalau ada expo baby gini kat mitc, jumaat lunch hour tu, berduyun-duyun lah diorang gi.
    diapers, baju, kekadang susu pun ada dijual dgn harga borong. berbaloi lah kan 🙂
    yes. kena banding harga. kena tgk keperluan. jgn rambang mata!!! ni yg penting.

    • Reply Dunia Farisya Sep 18, 2018 at 8:01 PM

      betul!kena pandai survey harga jgn main rembat je kan hehehe

  • Reply Dik bee Sep 18, 2018 at 5:46 PM

    Adira nampak behave je tu. Mujur la kan. Kalau anak merengek, mood ibu pun jadi swing. Nak shopping pun susah.. hehe.. Sekali sekala beli barang kat expo ni lebih jimat kan. Cuma kena tahan sikit la sbb crowd ramai.

    • Reply Dunia Farisya Sep 18, 2018 at 8:00 PM

      kena bagi dia kenyang dan cukup tidur bru x merengek dikbee.hehehe

  • Reply Idayu Sep 18, 2018 at 6:06 PM

    Wahh banyak hasil tangkapan tu. Mesti banyak yang murah2 kan. Dah lama tak pergi baby expo sebab anak2 dah besar. Nanti lah tunggu kaau2 ada new baby hihi

  • Reply Qaseh Sep 18, 2018 at 6:11 PM

    Kalau ke Tce Baby Expo memang sesak la jawabnya , tapi best sebab banyak promosi murah2 , time cengginia best shopping heheheh alah rindu baby

    • Reply Dunia Farisya Sep 18, 2018 at 7:59 PM

      kan qaseh hehehe.time expo mmg syok,tp jenuh la nk bersesak kan.

  • Reply Fadzi Razak Sep 18, 2018 at 10:19 PM

    Masa baby first, pernah pergi sekali ke event baby macam ni. Hui tak larat nak mencari barang. Last last balik je lepas shopping sikit sikit. Untuk baby kedua ni, tak pergi dah sebab kebanyakan barang semua recycle abang dia punya. Yang beli pun pampers online je senang. Leceh jugak nak bersesak dengan orang ramai ni.

    • Reply Dunia Farisya Sep 18, 2018 at 10:23 PM

      ye betul tu.Amni [un beli mana perlu je sbnrnya.setahun sekali je g expo mcm ni hehehe

    Leave a Reply