Home PREGNANCY JOURNEY Jamu Lepas Pantang.Perlu Ke Tidak?

Jamu Lepas Pantang.Perlu Ke Tidak?

38
0
SHARE

Baru sempat curi masa nak story pasal jamu lepas pantang.Hari ni Adira dah masuk bulan ke 3.Semalam dah pergi cucuk 2 bulan.Nangis sekejap je.Siap je cucuk terus senyap macam kena cucuk ubat tidur.Haha.Anak oh anak.Even Adira meragam sikit time tunggu giliran nak jumpa doktor semalam,Amni still bertenaga.Tak ada rasa penat ke apa.Sebab apa?Sebab Amni amalkan minum jamu Royal V dari Jamu Ratu Malaya.

Mulanya Amni macam takut sikit nak ambil jamu bagai.Bayangkan la ubat pun Amni takut nak telan apatah lagi jamu uihh.Lagi lah payah.Tapi lepas baca dan survey sehabis mungkin,sebenarnya badan kita memang perlukan jamu SEKIRANYA cara pemakanan seharian kita adalah tidak sihat dan tidak mencukupi dari segi zat kesihatan.Itu pendapat Amni la.

Tapi kalau korang rasa korang punya pemakanan seharian memang dah cukup sihat dan dapat semua vitamin yang diperlukan,rasanya tak perlulah ambil jamu ni.Teruskan sahaja dengan cara makan yang sihat tu.

Amni memang jenis cerewet dan berhati-hati sikit nak beli supplement untuk makan ni.Tapi disebabkan kawan Amni si Eja yang suggest Tambah-tambah lagi kalau pil.Tapi Royal V ni dalam bentuk minuman.Suapkan je terus dalam mulut.Tak perlu bancuh-bancuh dah taw.

Royal V Jamu Selepas Bersalin

Ada sebab kenapa Amni pilih Royal V dari JMR ni.Sebabnya pengasas dia adalah seorang yang awet muda dan memang mengamalkan pemakanan herba sejak dia muda lagi.Bayangkan lah umur dia dan senja kot,tapi fizikal dia macam anak muda lagi.Nak tahu sape pengasas dia?Sila google sendiri.Hehe

Royal V adalah dari formulasi Persis dara dengan formula tambahan baru. Minuman Kesihatan Dari Jus Manggis Dan Buah Delima Serta Diperkaya Dengan Royal Jelly. Membantu Meningkatkan kekuatan daya tahan melawan penyakit  sangat bagus untuk kesihatan Wanita.

Antara perkara yang best bila dah minum Royal V ni:

  1. Mengetatkan dan menegangkan otot faraj.
  2. Menguatkan keinginan hubungan seksual.
  3. Mengandungi antibakteria dan mengeluarkan keputihan.
  4. Menghilangkan kegatalan dan bau .
  5. Kaya fitoestrogen yang melambatkan proses penuaan.
  6. Mempertahankan kecantikan bentuk badan wanita.
  7. Menstabilkan perubahan tubuh wanita yang menopaus.
  8. Membesar dan menegangkan payudara.
  9. Mengonturkan punggung agar nampak lebih menawan.
  10. Meningkatkan pengaliran darah.
  11. Mengatasi kekeringan faraj bagi wanita menopause.
  12. Mengandungi fiber yang tinggi & phytonutrients.
  13. Menurunkan kadar kolesterol.
  14. Mengurangkan risiko kanser.
  15. Mengecutkan saluran peranakan.
  16. Merapatkan pintu rahim .
  17. Merawat masalah tombong
  18. Menguatkan lantai pelvic
  19. Menguatkan ketahanan badan wanita melawan penyakit
  20. Mempercepatkan proses kurus
  21. Mengurangkan perut buncit
  22. Menyuburkan rahim wanita untuk hamil
  23. Merangsangkan pengeluaran hormon.
  24. Melancarkan perjalanan dan kitaran haid.
  25. Merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia.
  26. Menguatkan ingatan.
  27. Pertumbuhan akal dan fizikal.
  28. Menghilangkan keletihan dan kesakitan sendi.
  29. Mengurangkan tekanan darah dan kolesterol.
  30. Menegangkan dan mencantikkan kulit.
  31. Amat berkhasiat untuk membuang asid urik (gout).
  32. Xanthones yang merupakan sejenis super-antioksida.
  33. Cathechins, Polyphenols dan Polisakarida  ejen-antioksida.
  34. Vitamin C, Zat Besi, Niasin, Kalsium, Protein,
  35. Serat Fiber, Vitamin B1 & B2.
  36. Menghalang jangkitan kulat dan virus.
  37. Merawat banyak jenis penyakit.
  38. Memberikan perlindungan antioksidan yang kuat.
  39. Anti-penuaan dan meningkatkan potensi vitamin E.
  40. Merawat masalah sakit sendi dan lutut
  41. Tinggi vitamin c untuk rawatan kulit
  42. Membina mood ceria dan menghilangkan kesedihan
  43. Bagus untuk menurunkan kolestrol

Cara Minum Royal V

DOS PENGAMBILAN

  • Wanita muda berusia 18 – 30 tahun

Minum 1 sudu besar dua kali sehari pada waktu pagi dan malam sebelum atau selepas makan.

  • Wanita pertengahan usia berusia 31 – 49 tahun

Minum 2 sudu besar dua kali sehari pada waktu pagi dan malam sebelum atau selepas makan.

  • Wanita berusia 50 tahun ke atas

Minum 2 sudu besar pada waktu pagi dan minum 3 sudu besar petang sebelum atau selepas makan.

Minum secara berterusan Royal V sebagai

TIP AGAR KEKAL KETAT SEPERTI DARA :

  • Minum Royal V setiap hari walaupun ketika haid.
  • Pastikan haid kering selepas 2 hari,
  • sebelum melakukan hubungan seks.
  • Elakkan meminum ais batu.
  • Jangan banyak mencangkung, ia akan melemahkan otot vagina.
  • Elakkan banyak mengangkat berat.
  • Elakkan dari punggung terhentak.
  • Amalkan senaman kegel atau senaman
  • otot vagina / teknik kemut 50 x sehari.

Sebenarnya bila dah bersalin ni banyak otot-otot longgar taw.Jadinya kenalah makan jamu untuk ketatkan balik dan tegangkan balik otot yang dah kendur ni.Time pantang pulak korang jangan main-main.Ikut je apa yang parents bagitahu.Nanti umur belum senja,korang dah penat.

Okeh,setakat ni dulu Amni share.

Jumpa artikel seterusnya taw..!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here