KECANTIKAN

Mekap Nikah Mai Di Ulu Klang

Sep 5, 2016
makeup nikah di ulu klang

Mekap Nikah Mai Di Ulu Klang

Minggu pertama September 3 hari bulan,ada job mekap untuk nikah Mai di Ulu Klang.Keluar lebih dari kebiasaan memandangkan waktu untuk bersiap pada jam 10 pagi.Majlis akad nikah akan bermula pada jam 10.30 pagi.

Mai inginkan sentuhan makeup seperti barbie doll,tetapi kurang sesuai dengan features muka jadi Amni cadangkan makeup untuk mata galak seperti smokey eyes.Mai bersetuju dan apa lagi,terus Amni hayunkan berus-berus makeup tu di muka Mai.Hehe

Untuk makeup Mai kali ni,Amni berikan sentuhan yang lebih pada mata memandangkan baju nikah Mai berwarna cream lembut,jadi elokkan kita naikkan seri Mai pada muka dia.Lipstick Mai juga Amni pakaikan warna merah hati.Baru lah makin berseri-seri muka Mai.Hehe

Jom tengok gambar-gambar yang Amni sempat ambil hasil makeup Mai.

makeup nikah di ulu klang

makeup nikah di selangor

makeup nikah di selangor

Amacam lawa dak?Hehe.Kalau cantik,tenung lama-lama mekap ni.Kalau tak cantik mohon main jauh-jauh noh?Hehe.Alhamdulillah pengantin puas hati.Kulit Mai agak kering jadi ada sedikit masalah tapi Alhamdulillah berjaya makeupkan Mai dengan jayanya.

Sedikit nasihat untuk bakal pengantin untuk memudahkan kerja Makeup Artist korang:

1.Pergi facial sebulan sebelum atau 2 minggu sebelum untuk buang segala jerawat dan whitehead/blackhead di muka.

2.Buang whitehead/blackhead malam sebelum majlis untuk permukaan hidung yang licin dan cantik.

3.Elakkan bermain di bawah cuaca panas untuk elakkan sunburn di muka.

4.Elakkan berada terlalu lama di bawah aircond untuk elakkan kulit terlalu kering.

Macam mana?Kalau korang berminat dengan hasil makeup Amni,boleh buat booking untuk lock date hari bahagia korang dengan Amni dengan deposit serendah RM50 sahaja!

Whatsapp segera untuk mengelakkan date yang korang nak FULL!

Whatsapp : 014 512 1425

Like page : Makeup By Amni

Follow Instagram : @nuramni11

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply