Clarissa Produk Kecantikan Muka Untuk Muka Berminyak,Kering Dan Sensitif - Dunia Farisya
KECANTIKAN

Clarissa Produk Kecantikan Muka Untuk Muka Berminyak,Kering Dan Sensitif

Nov 25, 2014
produk kecantikan muka

Clarissa Produk Kecantikan Muka Untuk Muka Berminyak,Kering Dan Sensitif | Ramai pengguna di luar sana sebenarnya masih tidak mengetahui jenis kulit muka mereka.Macam mana nak kenal kalau tak tahu apa ciri-cirinya bukan?Saya ada kongsikan jenis kulit muka pada artikel yang lepas.Nanti korang boleh baca dekat artikel tu.Salah satu cara untuk pastikan kulit muka kita sentiasa sihat dan mulus adalah dengan memilih produk muka yang bersesuaian dengan jenis kulit muka kita.Jangan sedap sangat tengok orang pakai tu,kita pun nak pakai tu.Akibatnya nanti kulit muka yang merana.

kecantikan wanita

Macam saya,kulit muka saya jenis berminyak.Jadi saya lebih memilih produk kecantikan kulit yang sesuai dengan muka saya.Jadi hari ni saya nak kongsi mengenai produk yang sesuai untuk kulit muka yang berminyak,kering dan sensitif.Sekarang ni mana ada masa sangat korang nak belek satu-satu produk dekat kedai kan.Jadi,apa kata jom baca apa yang hebat mengenai produk ini.Mana tahu mungkin produk ini sesuai untuk kecantikan kulit muka korang.

Clarissa Produk Kecantikan Terbaik

produk kecantikan muka

 

Bagi mereka yang masih tercari-cari produk kecantikan wajah yang sesuai bagi kulit jenis berminyak,kering dan sensitif,Clarissa adalah jawapannya.Clarissa menawarkan dua (2) produk dalam satu (1) harga di mana satu set ini bernilai RM139 (SEM) dan RM149 (SS) sahaja.

Clarissa merupakan kombinasi yang sempurna untuk penjagaan kulit wajah.Di mana di dalam set produk kecantikan Clarissa ini terdapat Pembersih Muka Magic Clarissa dan Serum Muka Magic Clarissa.Dirumus dengan dua (2) jenis Stemcell iaitu Apple Stemcell dan Anggur Stemcell.Selain itu,Clarissa diperkayakan dengan Vitamin C,Butylene Glycol,Cocos Nucifera,Glycerin Stearate,Seed,Root Extract,Chammomile,Caffeine dan Sodium Laureth-sulfate.

Apa yang menarik mengenai Clarissa ialah set kecantikan wajah ini bebas Hydroquinon,Mercury dan bahan kimia yang merbahaya untuk kulit muka.Dah banyak produk kecantikan yang diharamkan oleh KKM kerana mengandungi bahan kimia yang berbahaya.Tetapi berlainan dengan Clarissa yang mempunyai kelulusan KKM dan selamat digunakan.

produk yang sesuai untuk kulit muka berminyak

 Pembersih Muka Magic Clarissa-30 ml
Serum Muka Magic Clarissa-15 ml

RM139 (SEM) / RM149 (SS)

Semudah ABC kan?Packaging dia juga nampak eksklusif.Botol yang bersaiz beg kecil mudah di bawa ke mana-mana.

Clarissa Serum Dan Pembersih Muka Terbaik

Dah tahu mengenai kandungan dia.Sekarang kita tengok apa pula kegunaan Set Penjagaan kulit muka Clarissa ni.Diingatkan,set kecantikan kulit muka Clarissa disyorkan kepada mereka yang mempunyai kulit muka berminyak,kering dan sensitif sahaja.

Kegunaan dan Fungsi Set Kecantikan Clarissa:

  • Merawat jeragat dan jerawat
  • Merawat bintik2 hitam
  • Mengecilkan liang pori
  • Mencerahkan kulit tanpa kesan sampingan
  • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
  • Mengurangkan kedutan 
  • Melambatkan pembentukan garis-garis halus di muka
  • Merawat luka jerawat
  • Memudarkan parut
  • Mencegah kesan buruk SInar UV
  • Menglowingkan kulit muka
  • Anti penuaan dan anti kedutan
  • Wajah lebih segar berseri
  • Memulihkan kulit rosak berparut dan kusam

Sebenarnya hampir kesemua produk kecantikan menawarkan fungsi dan kegunaan yang sama.Tetapi apa yang membezakannya adalah,adakah produk tersebut sesuai dengan jenis kulit muka kita?Sebab itulah kita kenal dengan teliti jenis kulit muka kita.Barulah buat pemilihan produk yang betul.InsyaAllah kalau korang amalkan tips ni,kulit muka korang akan mulus macam saya.Eh!Hehe *tampar diri sendiri*

produk yang sesuai untuk kulit muka kering

 

Apa Kata Pengguna Produk Kecantikan Clarissa?

clarissa produk serum

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Testimoni Pengguna Clarissa

Cara Guna Produk Kecantikan Kulit Clarissa

Pasti ramai yang sudah mengetahui cara menggunakan set kecantikan sebegini.Tetapi tidak mengapa,saya akan terangkan juga bimbang ada juga yang tak tahu dan terkial-kial macam mana nak guna produk kecantikan Clarissa ni.

1.Cuci Muka guna Magic Face Wash Clarissa
2.Lap muka dengan kain bersih yang lembut.Elakkan kain bertekstur kasar sebab kulit kita sebenarnya manja taw.
3.Picit serum ke tapak tangan dan Sapu sedikit sahaja serum pada muka.
4.Selepas sapu serum,boleh pakai krim siang/malam atau makeup base seperti biasa

Mudah kan?Tetapi masih ada yang merungut kenapa muka dia tak menjadi.Ada beberapa faktor kenapa muka kita lambat untuk menunjukkan kesan yang positif.Salah satunya adalah berpunca daripada kebersihan tangan kita.Pastikan tangan kita betul-betul bersih,barulah korang boleh belai muka tu.Kalau tidak,kebarangkalian untuk jerawat naik tu sangat tinggi.

produk kecantikan collagen

 

Haha.Dah.Jangan sampai korang jadi macam si Shasha ni taw.Keluar toilet tak basuh tangan lepas tu terus pergi jamah serum.Hehe.Okai.Bagi yang berminat untuk memiliki set kecantikan Clarissa ni,bolehla membuat pembelian melalui nombor berikut.Ingat!Beli dari stokis sah sahaja taw.Jangan tertipu dengan produk tiruan.

Hotline:Call/SMS /WhatsApp : 019-772 7572 / 013-715  7572
Blog : www.nadiasecreto.com
Instagram: naddyshaira
Facebook: N and N Mini SHop

Kalau korang nak jadi agent atau dropship,jangan lupa contact beliau sekali ye?InsyaAllah laku keras!Hehe

Selamat mencuba!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply