Cara Lukis Kening Tanpa Cukur - Dunia Farisya
KECANTIKAN

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

Sep 4, 2014
tutorial lukis kening tanpa cukur

macam mana nak lukis kening tanpa cukur Cara Lukis Kening Tanpa Cukur | Lama dah tak sembang pasal makeup-makeup ni kan?Hehe.Jadi hari terasa nak share dengan korang semua macam mana nak lukis kening tanpa cukur.Perkongsian sesuai untuk mereka yang mempunyai kening yang lebat dan tidak teratur.Korang boleh gunakan teknik bila korang nak melawa untuk menghadiri majlis keramaian atau majlis rasmi.

Macam Mana Nak Bentuk Kening Tanpa Cukur?

Bagi memastikan kening korang terbentuk dengan elok dan kemas,saya syorkan korang menggunakan Set Kening #NurulNabihan di mana terdapat 3 set yang berlainan yang korang boleh pilih.Untuk tutorial lukis kening hari ini,saya sendiri menggunakan Set Kening A #NurulNabihan.

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

Set Kening A #NurulNabihan

Ok dah,jom tengok macam mana nak lukis kening tanpa mencukurnya menggunakan Set Kening A #NurulNabihan ni.

tutorial lukis kening tanpa cukur

Tutorial Lukis Kening Tanpa Cukur

Gambar 1:
Rapikan kening menggunakan berus kening.Kalau tak ada berus kening,korang boleh guna berus maskara mata yang dah tak guna.Basuh dengan bersih berus tu dan sikat seperti biasa.

Gambar 2:
Lukis kening menggunakan Mac Eye/Lip Liner Pencil.Lukis mengikut bentuk yang korang suka.Tebal atau nipis terpulang.

Gambar 3:
Letak gam Eyelashes Adhesive Duo WaterProof di bahagian kening yang tebal di bawah.Lebih tepat letak di basi kening yang tidak dilukis tu.Letak sikit sahaja.Tunggu sehingga gam tersebut betul-betul kering.

Gambar 4:
Sapukan foundation naturactor dari Meiko menggunakan berus foundation dibahagian kening yang telah di gam tadi.Sapukan dengan teliti dan tertib.Kod foundation tu bergantung kepada warna kulit korang taw.

Gambar 5:
Setelah itu,sapukan Maskara Kening Dolly Cat untuk kemasan yang terakhir.

Gambar 6:
Siap!Dah boleh melaram dengan kening yang kemas.Hehe

tutorial lukis kening tanpa cukur

Hasil saya sendiri menggunakan Set Kening A #NurulNabihan

Senang kan?Kalau yang tangan yang keras bab makeup pun boleh buat macam ni.Tapi mestilah menggunakan Set Kening A #NurulNabihan untuk hasil yang meletup!Selain Set Kening A,terdapat dua lagi set lain yang boleh digunakan iaitu Set Kening B dan Set Kening Combo.

set kening 1

 

cara bentuk kening tanpa cukur 1

Testimoni Set Kening #NurulNabihan

Ramai yang dah mencuba Set Kening #NurulNabihan ni dan mereka semuanya berpuas hati.Jadi,cepat order Set Kening #NurulNabihan supaya nanti korang pun boleh cantik macam Datuk Siti Nurhaliza juga.Hehehe.

cara lukis kening tanpa cukur

 

cara solek kening tanpa cukur

 

tutorial lukis kening tanpa cukur

 

macam mana nak lukis kening tanpa cukur

 

 

 

 

tutorial lukis kening tanpa cukur

Haa.Cantik tak diorang pakai?Jadi bagi korang yang berminat untuk membeli mana-mana Set Kening #NurulNabihan ni,bolehlah membuat sebarang order ke nombor berikut.Untuk makluman korang,kesemua item di atas adalah ready stock.

Set Kening #NurulNabihan
Msj/WhatsApp:014-5121425
Postage hanya dilakukan setiap hari:ISNIN,RABU dan JUMAAT.
Harga yang dinyatakan sudah termasuk KOS POS.

Selamat Mencuba!

You Might Also Like

28 Comments

  • Reply Azhafizah Sep 4, 2014 at 5:35 PM

    guna cara ni lebih bagus :) tq share syirah

  • Reply Aishah Ahmad Sep 7, 2014 at 5:31 PM

    Wah..cantiklah.nampak kemas dan rapi

  • Reply Bahrain Sep 7, 2014 at 6:32 PM

    dah macam cukur bila tengok padahal lukis je. hehe

  • Reply Wina Sep 12, 2014 at 8:38 AM

    Cantikkkkkkkk..tak susah rupanya nak dapatkan kening yang cantik tanpa perlu cukur pun..nice sharing

  • Reply Cahaya Diana Sep 21, 2014 at 1:53 AM

    Amazing! creative betul lah sekarang ni ada jer jalan nak selesaikan masalah make up kan? Tapi saya pulak jenis xde kening sangat. nak lukis macam2 gaya pun blh.. tp yg tak bestnya.. ‘WAJIB’ pakai kening..kalau nak ke mana2.. kalo x pakai… nampak macam potret Monalisa la.. hahahaa… :p

    • Reply Farisya Anastasyia Sep 21, 2014 at 2:12 AM

      haha.tang monalisa tu lucu la.hehe.tapi rasanya ada petua nenek kita yang kalau nak bagi kening lebat atau tumbuh,sapu lendir daun lidah buaya kalau tak silap.perbetulkan saya kalau salah :)

  • Reply Mazni Azmi Sep 26, 2014 at 10:47 AM

    Nampaknya lepas sapukan cecair tu lebih senang nak bentuk kening kan

    Memang nampak kemas

  • Reply Bulu Kening Dan Maksudnya - ♥Farisya Anastasyia♥ Oct 10, 2014 at 11:42 PM

    […] Apa yang paling penting,jangan sesekali cukur kening ya?Sekarang ni kan dah ada macam-macam cara untuk bentukkan kening tanpa cukur.Kalau nak tahu dengan lebih lanjut macam mana nak lukis kening tanpa mencukur,boleh sambung baca di “Cara Lukis Kening Tanpa Cukur” [KLIK]. […]

  • Reply Farah Oct 19, 2014 at 12:59 AM

    Ni dah bagus! Tak perlu cukur2 dah. Selalu make up artis mesti suruh kita cukur sebab kening agak lebat.

  • Reply Miracle Vitamins Oct 26, 2014 at 3:44 PM

    wow!cantikla even tak cukur..ciptaan Allah memang cantik

  • Reply Nurul Fazreen Othman Oct 27, 2014 at 3:42 PM

    hmm..better mcm ni drpd mencukur kening kan. thanks for sharing.

  • Reply Gembira Pelanggan Datang Dari Blog - Nov 6, 2014 at 7:17 PM

    […] Cara Lukis Kening Tanpa Cukur […]

  • Reply farah Nov 8, 2014 at 3:57 PM

    mcm mne nk order?

    • Reply admin Nov 9, 2014 at 4:23 PM

      Boleh WhatsApp 014 5121425 untuk order :)

      • Reply syifa Apr 23, 2015 at 3:06 PM

        Maseh boleh oder lg?

  • Reply Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus - Jan 1, 2015 at 12:45 PM

    […] Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus| Hari ni saya nak kongsi satu tutorial lagi macam mana nak lukis kening tanpa perlu mencukurnya bagi mereka yang mempunyai kening halus.Caranya sangat mudah dan senang.Tapi masih ramai customer saya duk pening macam mana nak guna set kening yang saya jual tu.Sampai diorang nak coaching berbulan-bulan sampai pandai.Tak larat la adik.Hehehe.Jadi saya compilekan semua cara saya dalam tutorial ni.InsyaAllah mudah dan senang ye! […]

  • Reply Contoh Bentuk Kening Yang Cantik - Jan 8, 2015 at 10:11 AM

    […] Bentuk Kening Yang Cantik | Kalau bab kening,memang suka sangat nak berkongsi dengan korang taw.Hehe.Dah meh […]

  • Reply Tutorial Cara Bentuk Kening Tanpa Cukur - Jan 11, 2015 at 6:49 PM

    […] HawaDah habis tengok?Mana nak beli barang tu semua?Jangan risau,korang boleh beli SET UNTUK BENTUK KENING TANPA CUKUR ni dekat NURFA BEAUTY sebab diorang dah ada set kening yang lengkap untuk korang.Paling […]

  • Reply MAIZURA May 22, 2015 at 4:18 PM

    sis mcm mn nk dptkn Set Kening c #NurulNabihan

  • Reply musadun Jun 6, 2015 at 8:46 PM

    cuma nak tanya, trend sekarang memang kening jenis tebal-tebal ni ke?

  • Reply Siti nadzirah Feb 28, 2016 at 8:31 PM

    Salam…mcamna nk dptkan gum untuk kening 2??

  • Reply Anisha Darwisy May 13, 2016 at 12:07 AM

    Assalamulaikum.. blh wsap sy x? 0194296545

  • Reply yasmin Aug 14, 2016 at 11:49 PM

    salam masih boleh order x??? sya nak..

  • Reply Ato Sep 24, 2016 at 11:15 PM

    Tanpa mencukur tapi kelihatan kemas…

  • Reply Emy Ibrahim Sep 26, 2016 at 2:32 PM

    Saya nak beli set combo RM85 satu. Boleh minta diskaun lagi ke?

  • Reply Emy Ibrahim Sep 26, 2016 at 2:33 PM

    Saya nak beli set Combo RM 85.00. Bole minta diskaun lagi tak?
    Pm saya di 0176201939

  • Reply Set Kening Nurul Nabihan Makeup - Dunia Farisya Oct 25, 2016 at 11:34 PM

    […] set kening nurul nabihan.Permintaan terlalu tinggi.Tengok je lah Famous Post dekat sebelah blog.Artikel Cara Lukis Kening Tanpa Cukur dapat ranking pertama.Sekarang semua nak melawa tanpa perlu cukur […]

  • Leave a Reply to Nurul Fazreen Othman Cancel Reply