Home KECANTIKAN Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur

2008
28
SHARE

macam mana nak lukis kening tanpa cukur Cara Lukis Kening Tanpa Cukur | Lama dah tak sembang pasal makeup-makeup ni kan?Hehe.Jadi hari terasa nak share dengan korang semua macam mana nak lukis kening tanpa cukur.Perkongsian sesuai untuk mereka yang mempunyai kening yang lebat dan tidak teratur.Korang boleh gunakan teknik bila korang nak melawa untuk menghadiri majlis keramaian atau majlis rasmi.

Macam Mana Nak Bentuk Kening Tanpa Cukur?

Bagi memastikan kening korang terbentuk dengan elok dan kemas,saya syorkan korang menggunakan Set Kening #NurulNabihan di mana terdapat 3 set yang berlainan yang korang boleh pilih.Untuk tutorial lukis kening hari ini,saya sendiri menggunakan Set Kening A #NurulNabihan.

Cara Lukis Kening Tanpa Cukur
Set Kening A #NurulNabihan

Ok dah,jom tengok macam mana nak lukis kening tanpa mencukurnya menggunakan Set Kening A #NurulNabihan ni.

tutorial lukis kening tanpa cukur

Tutorial Lukis Kening Tanpa Cukur

Gambar 1:
Rapikan kening menggunakan berus kening.Kalau tak ada berus kening,korang boleh guna berus maskara mata yang dah tak guna.Basuh dengan bersih berus tu dan sikat seperti biasa.

Gambar 2:
Lukis kening menggunakan Mac Eye/Lip Liner Pencil.Lukis mengikut bentuk yang korang suka.Tebal atau nipis terpulang.

Gambar 3:
Letak gam Eyelashes Adhesive Duo WaterProof di bahagian kening yang tebal di bawah.Lebih tepat letak di basi kening yang tidak dilukis tu.Letak sikit sahaja.Tunggu sehingga gam tersebut betul-betul kering.

Gambar 4:
Sapukan foundation naturactor dari Meiko menggunakan berus foundation dibahagian kening yang telah di gam tadi.Sapukan dengan teliti dan tertib.Kod foundation tu bergantung kepada warna kulit korang taw.

Gambar 5:
Setelah itu,sapukan Maskara Kening Dolly Cat untuk kemasan yang terakhir.

Gambar 6:
Siap!Dah boleh melaram dengan kening yang kemas.Hehe

tutorial lukis kening tanpa cukur
Hasil saya sendiri menggunakan Set Kening A #NurulNabihan

Senang kan?Kalau yang tangan yang keras bab makeup pun boleh buat macam ni.Tapi mestilah menggunakan Set Kening A #NurulNabihan untuk hasil yang meletup!Selain Set Kening A,terdapat dua lagi set lain yang boleh digunakan iaitu Set Kening B dan Set Kening Combo.

set kening 1

 

cara bentuk kening tanpa cukur 1

Testimoni Set Kening #NurulNabihan

Ramai yang dah mencuba Set Kening #NurulNabihan ni dan mereka semuanya berpuas hati.Jadi,cepat order Set Kening #NurulNabihan supaya nanti korang pun boleh cantik macam Datuk Siti Nurhaliza juga.Hehehe.

cara lukis kening tanpa cukur

 

cara solek kening tanpa cukur

 

tutorial lukis kening tanpa cukur

 

macam mana nak lukis kening tanpa cukur

 

 

 

 

tutorial lukis kening tanpa cukur

Haa.Cantik tak diorang pakai?Jadi bagi korang yang berminat untuk membeli mana-mana Set Kening #NurulNabihan ni,bolehlah membuat sebarang order ke nombor berikut.Untuk makluman korang,kesemua item di atas adalah ready stock.

Set Kening #NurulNabihan
Msj/WhatsApp:014-5121425
Postage hanya dilakukan setiap hari:ISNIN,RABU dan JUMAAT.
Harga yang dinyatakan sudah termasuk KOS POS.

Selamat Mencuba!

28 COMMENTS

  1. Amazing! creative betul lah sekarang ni ada jer jalan nak selesaikan masalah make up kan? Tapi saya pulak jenis xde kening sangat. nak lukis macam2 gaya pun blh.. tp yg tak bestnya.. ‘WAJIB’ pakai kening..kalau nak ke mana2.. kalo x pakai… nampak macam potret Monalisa la.. hahahaa… :p

    • haha.tang monalisa tu lucu la.hehe.tapi rasanya ada petua nenek kita yang kalau nak bagi kening lebat atau tumbuh,sapu lendir daun lidah buaya kalau tak silap.perbetulkan saya kalau salah :)

  2. […] Cara Saya Lukis Kening Tanpa Cukur Bagi Kening Halus| Hari ni saya nak kongsi satu tutorial lagi macam mana nak lukis kening tanpa perlu mencukurnya bagi mereka yang mempunyai kening halus.Caranya sangat mudah dan senang.Tapi masih ramai customer saya duk pening macam mana nak guna set kening yang saya jual tu.Sampai diorang nak coaching berbulan-bulan sampai pandai.Tak larat la adik.Hehehe.Jadi saya compilekan semua cara saya dalam tutorial ni.InsyaAllah mudah dan senang ye! […]

Leave a Reply to Aishah Ahmad Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here