Home KECANTIKAN Khasiat Kurma Dalam Kehidupan

Khasiat Kurma Dalam Kehidupan

77
11
SHARE

Khasiat Kurma Dalam Kehidupan | Kurang seminggu sahaja lagi,Ramadhan akan menyapa kita.Saya sendiri pun tak sabar nak tunggu bulan Ramadhan ni.Banyak fadhilat dan kelebihannya malah bulan yang paling dimuliakan oleh Allah.Apa yang paling sinonim dalam bulan Ramadhan ni ialah kurma.Tiap kali tiba bulan Ramadhan,saya pasti teringatkan iklan kurma Yusuf Taiyoob.Hehe.Bukan semua orang yang sukakan kurma ni,tapi InsyaAllah ada penyelesaianya bagi mereka yang tak sukakan kurma tapi masih boleh menerima khasiat dari kurma ni.

Sabda Rasulullah S.A.W:
Sesungguhnya terdapat satu pokok ,barakahnya seperti barakah seorang muslim.Ia adalah pohon kurma.(Shahih  Al-Bukhary)

khasiat kurma

Antara khasiat kurma yang saya sendiri tahu ialah:

  • Mengandungi kandungan karbohidrat tinggi,asid amino dan triptofan yang boleh menenangkan perasaan-Dr Suriya Osman
  • Mencegah sembelit
  • Mengatasi masalah lemah otot
  • Mengatasi masalah sengal-sengal badan
  • Mengatasi masalah barah usus besar
  • Merangsang selera makan
  • Menguatkan ingatan
  • Melawaskan perut
  • Membantu proses pembesaran anak-anak
  • Membantu membentuk minda kanak-kanak yang sihat
  • Membantu memanaskan badan

Dari  Abi Musa Radhiyallahu’anhu:
Ketika anakku lahir,aku membawanya kepada Nabi S.A.W .Baginda  memberi nama anakku dengan nama Ibrahim dan baginda mentahniknya dengan kurma lalu mendoakannya dengan keberkatan.Kemudian baginda kembalikannya kepadaku.-Sahih Al Bukhari

Teruja kan bila tahu mengenai  khasiat kurma tadi kan?InsyaAllah kalau dijadikan amalan seharian,kesihatan kita akan terjamin olehNya.Tapi bagi mereka yang tidak begitu gemarkan pengambilan buah kurma secara langsung atau dalam erti kata lain tak suka makan buah kurma,jangan risau sebab sekarang ada satu penyelesaian yang sangat mudah.

khasiat kurma
Qaseh Gold edaran Ana Edar Sdn Bhd

Bagi mereka yang tak suka atau tak boleh nak makan kurma secara langsung,tetapi masih inginkan khasiat dari kurma,saya sendiri mencadangkan dan sangat menggalakkan produk Qaseh Gold edaran Ana Edar Sdn Bhd ni.Produk ni sesuai untuk semua golongan dan boleh di makan seawal usia 3 tahun.Terdapat 3 jenis produk keluaran Ana Edar Sdn Bhd ni iaitu Qaseh Gold Adinda,Qaseh Gold Kekanda dan Qaseh Gold Junior.Produk ini lebih meyakinkan saya sendiri kerana telah mendapat persijilan Halal daripada JAKIM,pengiktirafan IMP dan merupakan produk MUSLIM.

Qaseh Gold ialah formulasi Jus Makanan Sunnah unggul dari herba yang terpilih untuk meningkatkan tenaga fizikal,minda ,emosi dan menjana kesihatan.

Antara kelebihan Qaseh Gold Adinda dan Kekanda ialah:

  • Membantu menstabilkan hormon kewanitaan anda & mengatasi masalah wanita seperti keputihan.
  • Mengandungi bahan yang kaya dengan ciri anti oksidan & anti bakteria yang menyokong kesihatan dalaman anda serta memberi kesan awet muda.
  • Menyokong penyusuan susu ibu.
  • Merangsang tenaga fizikal & minda serta menstabilkan emosi agar anda dapat menjalankan tanggungjawab sebagai anak, isteri, ibu dan pekerja dengan lebih cemerlang.
  • Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
  • Menambah tenaga dalaman dan luaran
  • Mencerdaskan minda
  • Membuang toksin
  • Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
  • Meningkatkan sistem imun
  • Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
  • Mempercepatkan penyembuhan
  • Menstabilkan mood
  • Mengatasi masalah kencing manis dan darah tinggi

Wang bukan lagi alasan sekiranya kesihatan menjadi keutamaan dalam kehidupan.Dengan harga yang sangat berpatutan,InsyaAllah saya percaya sesiapa sahaja mampu memiliki produk Qaseh Gold ini untuk seisi keluarga.Berikut merupakan senarai harga bagi produk Qaseh Gold:

  • Qaseh Gold Adinda dan Kekanda:500 ml / RM 71.90
  • Qaseh Gold Junior:430 ml / RM 60.00

Cara minum Qaseh Gold juga sangat mudah tetapi berlainan sukatan antara Qaseh Gold Junior dan Qaseh Gold Kekanda/Adinda.Bagi Qaseh Gold Adinda dan Kekanda hanya 2-3 sudu  2 kali sehari.Boleh rujuk artikel ini untuk mengetahui cara minum Qaseh Gold Junior pula.

Keyakinan untuk memiliki semakin bertambah apabila pelbagai feedback positif telah diterima oleh pihak Ana Edar Sdn Bhd.Antara testimoni Qaseh Gold Adinda dan Kekanda.

khasiat kurma
Testimoni Qaseh Gold Kekanda
khasiat kurma
Testimoni Qaseh Gold Kekanda
kelebihan kurma
Testimoni Qaseh Gold Adinda
kelebihan kurma
Testimoni Qaseh Gold Adinda

Macam mana nak order Qaseh Gold?Boleh dapatkan terus melalui Cik Hafizah dan Cik Fiz melalui maklumat berikut:

No Tel:0192282508 (Fiza) / 0193835234 (Fizee)

Facebook:Fiz Qaseh Gold / Health and Beauty Product

Akal yang baik pada tubuh badan yang baik (sihat)

11 COMMENTS

  1. tengok post pasal kurma, teringat belum cari kurma lagi tahun ni.. orang lain mungkin tak berapa suka tapi saya suka sangat dengan kurma.. kurma ni makanan evergreen..makan jadikan kudapan pun sedap..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here