KECANTIKAN

Baju Perempuan Muslimah Yang Cantik Di Scarffeya

May 1, 2014

Baju Perempuan Muslimah Yang Cantik Di Scarffeya | Kurang dari dua (2) bulan sahaja lagi,kita akan menemui Ramadhan Al-Mubarak,bulan yang penuh barakah dan hikmah.Moga Allah panjangkan umur kita untuk beribadah di bulan yang mulia itu.InsyaAllah.Sebut sahaja bulan Ramadhan,pasti masin-masing teruja untuk membuat persiapan raya,walhal puasa baru sehari.Dalam kesibukan membuat persiapan raya,utamakan ibadah kepadaNya.

Satu tips yang berguna yang saya ingin kongsikan ialah:

Buatlah persiapan raya sebulan sebelum Ramadhan.Jadikan dan realisasikan bulan Ramadhan sebagai bulan Ibadah kita,bukan bulan shopping kita.

Sebut sahaja persiapan raya,kaum Hawa terutamanya sibuk memikirkan design baju raya yang macam mana,tudung raya yang macam mana,kasut raya lagi.Yang paling penting ialah baju raya yang cantik.Baju raya cantik,yang lain pun tampak cantik sama.Kadang-kadang sampai rambang mata tak tahu mana nak pilih.Bimbang juga sekiranya tersalah memilih.Tapi jangan risau,saya akan bantu dengan mengesyorkan sebuah butik pakaian muslimah yang menjual pakaian muslimah yang cantik dengan harga yang berpatutan.

Butik Pakaian Muslimah Yang Terbaik

BAJU KURUNG RAYA

Bermula dengan penjualan scarf dan baju kurung di bazar Ramadhan SACC Mall secara kecil-kecilan.Kini Scarffeya maju setapak lagi dengan pembukaan butik secara offline apabila mendapat sambutan yang sangat menggalakkan daripada pelanggan sewaktu jualan di bazar Ramadhan tahun lepas.Butik Scarffeya yang mula beroperasi pada awal April lalu menampilkan rekaan baju kurung,abaya dan dress yang eksklusif hasil sentuhan pemilik butik itu sendiri iaitu Puan Iefa dan dibantu oleh suami tersayang.

BAJU KURUNG CANTIK

Pemilik Butik Scarffeya,Puan Iefa

Pelbagai koleksi kurung moden,abaya dan dress eksklusif menanti wanita di luar sana yang gemarkan fesyen yang eksklusif.Antara koleksi yang laris seperti ‘goreng pisang panas’ ialah bajuย kurung Moden Rana dan Alviana.Kedua-dua koleksi ini mendapat permintaan yang begitu tinggi dari kalangan pembeli di luar sana yang rata-ratanya adalah wanita yang bekerjaya.Tidak kurang juga suri rumah dan mereka yang masih belajar yang masih ingin kelihatan menawan dan anggun dengan koleksi hebat dari Scarffeya.

Koleksi Terbaru Dari Scarffeya

Menjelang Aidilfitri 2014 ini,Scarffeya telah melancarkan satu lagi koleksi terbaru Scarffeyaย iaitu Thalia Dress di mana ianya sangat eksklusif dan sesuai digayakan ke majlis keraian dan juga majlis santai.Thalia Dress di datangkan dengan 3 variasi warna yang begitu memikat iaitu Navy Blue,Bronze dan Dark Purple.Thalia Dress juga telah di hasilkan daripada Material Satin berkualiti tinggi dan sangat eksklusif ย di gayakan ke mana sahaja!Tawaran harga menarik menanti mereka yang bertuah di mana seratus (100) pelanggan pertama yang membeli Thalia Dress dengan harga RM170 dan percuma kos penghantaran.

dress satin yang cantik

Thalia Dress Dihasilkan Daripada Material Satin Berkualiti Tinggi

Thalia Dress juga dijangkakan bakal mendapat sambutan hangat dari para pelanggan setia Scarffeya kerana kualiti dan rekaanya yang begitu simple dan eksklusif serta diselitkan konsep yang sangat unik.Thalia Dress juga sesuai digayakan untuk majlis nikah,pertunangan dan juga persandingan.

Apa Kata Pelanggan Scarffeya?

Profesionalisme Scarffeya terserlah apabila para pelanggan rata-rata memberikan maklum balas yang positif terhadap perkhidmatan dan servis dari Scarffeya.Sampaikan saya sendiri pun sudah teruja membaca dan melihat komen pelanggan terhadap Scarffeya.Antara maklum balas pelanggan mengenai Scarffeya:

Ikuti Update Terkini Scarffeya!

Bagi mereka yang tidak mahu ketinggalan update terkini dari Scarffeya,jangan lupa ikuti mereka di akaun media sosial rasmi Scarffeya.Sebarang tempahan dan order bagi koleksi baju kurung Rana,Alviana dan Thalia Dress juga boleh dibuat melalui akaun berikut:

Fanpage Rasmi Scarffeya
Scarffeya

Laman Rasmi Scarffeya
www.scarfeyya.com

Twitter dan Instagram:
@scarffeya

WhatsApp/Mesej/Call:
012-3491576

Alamat Butik Scarffeya:
No G-35-01,Jalan Serai Wangi L/16L,Alam Avenue,Section 16,4000 Shah Alam Selangor.

Jangan berlengah lagi dan rancang sekarang persiapan hari raya hanya dengan Scarffeya.Dengan koleksi menarik dari Scarffeya,penampilan di hari raya pasti membuatkan diri anda merasa menawan dan tertawan!Jangan lupa singgah di Scarffeya!

Nota Kecil FA:Pastikan anda nyatakan bahawa anda merupakan ‘Pembaca blog Farisya Anastasyia ‘

Selamat Bershopping!

You Might Also Like

22 Comments

  • Reply Ummi Hanie May 2, 2014 at 12:27 AM

    cantik2 busananya…

    akk pun dah ready 2 psg utk raya… anak2 ada yg dah sudah, ada yg belum

  • Reply mia liana May 2, 2014 at 12:13 PM

    wahhhh.. cantik2 ni…. memang dah start cari untuk baju raya…

  • Reply titan May 4, 2014 at 8:22 PM

    bahaya ni makcik-makcik beg besar nampak nih..

    • Reply Farisya Anastasyia May 5, 2014 at 3:17 PM

      haha.tak pe..diorang banyak lagi beg besar belakang rumah.

      • Reply Mazni Azmi Nov 14, 2014 at 5:27 PM

        Memang pantang dengan mak cik beg besar ni.

        Confirm memborong sakan jadinya

        • Reply admin Nov 14, 2014 at 7:11 PM

          Betul tu.Pantang nanti kalau diorang nampak.Hehe

  • Reply Azhafizah May 6, 2014 at 10:33 AM

    semua cantikยฒ ni..nak raya ni rambang mata lak haihh nak memilih

  • Reply hayati ramli May 15, 2014 at 2:04 PM

    baju semua cntik2….sesuai utk dipakai hari raya nanti…

  • Reply tutyrahiza Jun 21, 2014 at 3:55 PM

    sejak dah ada anak ni, agak kurang kisah tentang baju raya sendiri..

  • Reply Maria Awi Jun 24, 2014 at 3:33 PM

    Tak sempat beli pun lagi..
    Beli untuk anak je dulu.
    tapi baju kat on9 sop ni cantik2 jugak..

  • Reply Syira Lokman Jul 6, 2014 at 6:17 PM

    huargghhh ! cantikkkknyaaa ^_^ suka sukaaaaa !

  • Reply Aishah Ahmad Aug 17, 2014 at 7:05 PM

    Cantiknya pemilik butik..muda jelita

  • Reply Tudung Labuh Online Aug 23, 2014 at 10:35 PM

    Memang patutlah macam eprnah tengok je nama scarfeya ni

    Memang hari hari lalu depan kedai dia masa nak ke tempat kerja

    Ingatkan jual scarf dan tudung je

    Rupa rupanya dengan baju sekali

  • Reply izza Feb 2, 2015 at 4:05 PM

    baju yang cantik..jemput ke blog

  • Reply Baju Muslimah Cantik Online - Toko Busana Fashion Online Termurah dan Terpercaya Jul 16, 2016 at 3:10 PM

    […] Baju Perempuan Muslimah Yang Cantik Di Scarffeya […]

  • Reply Baju Kurung Cantik 2013 - Toko Busana Fashion Online Termurah dan Terpercaya Jul 17, 2016 at 3:09 PM

    […] Baju Perempuan Muslimah Yang Cantik Di Scarffeya […]

  • Leave a Reply to titan Cancel Reply