MAKANAN

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Feb 7, 2014
Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu | Kalau nak cerita bab makanan,FA memang susah nak lupa.Suka sangat share dengan pembaca tempat makan yang sedap di Terengganu ni.Bukan niat nak menunjuk-nunjuk apa yang kita makan,tapi sekadar nak berkongsi.Tapi hari ni nak cerita mengenai restoran yang menyediakan makanan tengahari sedap di Kuala Terengganu iaitu di Restoran Bintang Laut,Sumai Hotel Apartment.

FA ada cerita mengenai Ikan Bakar yang sedap di Restoran Bintang Laut ni Β dalam entri INI.Korang boleh baca.Ikan Bakar dia memang meleleh.Korang kena cuba.Tapi selain Ikan Bakar,ada banyak lagi makanan yang sedap di Restoran Bintang Laut ni.Memang tak menyesal kalau datang sini.Boleh kata Restoran Bintang Laut ni pilihan kedua untuk FA makan selepas rumah sendiri.Haha.Nampak tak kehebatan Restoran Bintang Laut ni?Hehe.

Ok.Kali ni FA makan makanan melayu yang sedap sangat bagi FA.Dimasak oleh Chef yang berpengalaman.Dengan suasana yang tenang tanpa sebarang gangguan,memang tak menyesal la datang sini ! Meh tengok gambar di bawah.

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Ikan Masak Asam

Ikan Masak Asam ni sedap sangat!FA memang boleh go-on dengan rasa dia.Hampir 98% nak sama dengan air tangan ummi FA.hehe.Sedap tak terkata.Tak pedas sangat.Tapi semua orang especially yang tak boleh makan pedas boleh makan Ikan Masak Asam ni.

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Daging Black Pepper

Daging Black Pepper dia pulak memang secukup rasa!FA tambah 3 kali.Hehe.Sedap weh!Memang kena dengan hidangan lain.Kalau korang nak makan dengan Daging Black Pepper ni sahaja pun dah cukup kenyang.Sedapnya sampai teringat-ingat ke hari ni.Hehe

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Telur Dadar

Telur Dadar dia pulak simple and nice!Tak masin ,secukup rasa!Kadang-kadang ada jugak kedai yang masak Telur Dadar masin ‘pekak’ *terengganu* .Hehe.Sampaikan dah makan dengan nasi pun masih lagi masin.Tapi Telur Dadar di Restoran Bintang Laut ni sedap weh..!

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Ayam Sambal Berlada

Yang ni pulak Ayam Sambal Berlada.Memang umphh!!Kalau korang nak masak sendiri pun,FA rasa takkan dapat sesedap masakan Chef ni.Ayam Sambal Berlada air tangan Chef di Restoran Bintang Laut ni memang sedap!FA memang suka sangat!Pendek kata kalau korang nak rasa keenakan masakan Chef Restoran Bintang Laut,korang kena datang sini.Berbaloi-baloi!Hehe

Makanan Tengahari Sedap Di Kuala Terengganu

Sayur Campur

Sayur Campur dia pekat melikat.Memang enak kalau makan dengan nasi.Tak cukup pulak hari tu.Hehe.Dengan ditambah pulak dengan hidangan kat atas tu,memang ummmphhhh!!Hehehe.

So,kalau korang terliur nak datang ke Restoran Bintang Laut,Sumai Hotel Apartment ni,korang boleh singgah di alamat berikut:

Restoran Bintang Laut
Sumai Hotel Apartment
Lot 4479 Jalan Persinggahan,
20400 Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman
Telefon untuk sebarang tempahan:014 5243941(Pn Noor)

p/s:Harga berpatutan dan dijamin korang akan berpuas hati πŸ™‚ Tak mahal pun aihh.Hehe

You Might Also Like

34 Comments

  • Reply Azhafizah Feb 7, 2014 at 3:06 PM

    Kalau yang bakarΒ² ada black pepper tu memang favourite sangat! bertambahΒ² macam FA makan..hihi

  • Reply Phyllicia Feb 7, 2014 at 5:25 PM

    Wah, semuanya nampak sedap2 belaka. Next time kalau pergi ke Kuala Terengganu, mau cari la restoran ni.. ^^

  • Reply farid laham Feb 7, 2014 at 7:23 PM

    daging n masakan ayam tu sedap hehe πŸ™‚ nti masak utk kita haha

  • Reply nabila biela Feb 7, 2014 at 10:38 PM

    yummmy…bila nak belanja saya syirah oi??hahaha

  • Reply Bahrain Feb 8, 2014 at 2:00 AM

    tengok gambar memang meleleh.

  • Reply akubiomed Feb 8, 2014 at 9:11 PM

    Mahu bersandar selepas kekenyang makan lauk-lauk yang sedap.

  • Reply titan Feb 9, 2014 at 5:10 PM

    manakah cendolnya nih..

  • Reply zie fauzi Feb 9, 2014 at 7:10 PM

    semuanya nampak sedap.. terliur plak tengok

  • Reply Fiza Rahman Feb 10, 2014 at 2:26 PM

    Sedapnya. Kecur ailio tgk gambar makanan2 ni.

  • Reply cik lily putih Feb 10, 2014 at 3:45 PM

    bile dah lapo semua jadi sukerrrr…. k lily tgh lapo nie…

  • Reply KiD Feb 10, 2014 at 10:48 PM

    ikan masak asam tu nampak meleleh laaaa… btw, kalau kid ke ganu, macam nak try lah singgah sini.. kan….

  • Reply hafizmd Feb 11, 2014 at 12:40 AM

    kacau jiwe ambe…datang pagi2 camni…ada gambar ikan daging telur dadar…..argh..

  • Reply Jamian Sarif Feb 11, 2014 at 7:20 AM

    daging black pepper dengan ayam berlada menawan hati..lagi2 kalau dapat free syirah belanja lagi sedap ..huhu

  • Reply Dkna Abza Feb 11, 2014 at 3:49 PM

    makanan dari pantai timur memang sedap!

  • Reply Cik Nad Feb 13, 2014 at 12:12 AM

    fuyoooooooo nanti bawak akak jalan terengganu please! πŸ™‚ haaaaa

  • Reply Cik Nad Feb 16, 2014 at 7:15 PM

    huwaaaaaaaaaa kite kat lab lagi ni…huk2 magrib2 makan malam jauh sekali

  • Reply Hazmin Hamudin Feb 19, 2014 at 12:38 PM

    Ini memang betul2 nampak menyelerakan. Time lunch tengok pulak tu. Memang buat lapar.

  • Reply dalila Sep 5, 2014 at 11:11 AM

    wahhh..sedapnye..nk try la..mmg tgh mencari2 tmpt mkn sedap kt tganu sbb bln dpn nk gi sana..tq sis..nice review ;D

  • Leave a Reply