Keropok Lekor Sedap Di Terengganu - Dunia Farisya
MAKANAN

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Feb 16, 2014
Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu | Hari ni FA nak kongsi lokasi keropok lekor sedap di Terengganu.Bukan nak kata tempat lain tak sedap.Tapi tempat yang FA nak bagitahu ni rasa keropok dia lain dari yang lain.

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Keropok Lekor Mengabang Tapah yang sedap ni terletak di Kampung Pantai Merang,Setiu.Lebih kurang setengah jam dari bandar Kuala Terengganu.Semalam masa FA singgah,orang tak ramai sangat.Kalau tak,memang beratur sampai ke luar la.

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Satu plastik ni bersamaan RM5 keropok lekor goreng yang sudah dipotong pendek-pendek.Sangat sesuai dimakan ketika dalam kereta sebab dah siap potong pendek-pendek kan.Hehe.Kuah air lada dia sedap sangat.Manis secukup rasa.Tapi beli satu plastik memang tak cukup la kalau nak makan satu kereta.Kena beli dalam 2 plastik baru cukup.

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Keropok Lekor Sedap Di Terengganu

Tengok isi keropok lekor dia.Banyak dan gebu kan?Memang kalau korang rasa sendiri,memang nak beli banyak la pendek kata.Satu mana cukup!hehe.Rasa ikan dia tu memang ketara.Tak hanyir dan tulang ikan satu pun tak ada.

Jadi korang yang berminat untuk cuba keropok lekor Mengabang Tapah yang sedap ni,bolehlah cuba search alamat berikut guna aplikasi Waze.

Keropok Lekor Mengabang Tapah

Kampung Pantai Merang,Setiu

Tel:09-653 ย 1310

Selamat Mencuba!

You Might Also Like

41 Comments

  • Reply nabila biela Feb 16, 2014 at 4:48 PM

    rindu nak makan lagii…hehehe

  • Reply Bahrain Feb 16, 2014 at 8:08 PM

    sekarang ni keropok lekor banyak tepung dari isinya. rindu nak makan keropok yang liat-liat punya. hehe

  • Reply Farid Laham Feb 16, 2014 at 9:01 PM

    apa kata pos keropok lekor tu kt sini sikit hahaa :P

  • Reply mohd rawi Feb 16, 2014 at 10:34 PM

    good info, saya biasa kirim jer kat kawan-kawan… sedap keropok lekor ganu.

  • Reply Syira Lokman Feb 16, 2014 at 10:42 PM

    sedapnyee..lama tak makan

  • Reply Farzli Feb 16, 2014 at 11:52 PM

    dap ! mmg kepok ganu dok leh lawang dohh..

  • Reply Syahril Hafiz Feb 17, 2014 at 12:14 AM

    Terliuq habaq hang. haha isi ikan mesti sedap tu. yang asli bukan cetak rompak.
    Rekemen Mengabang Tapah noh, kalau pergi jalan kesana mesti singgah. :)

  • Reply myliferia Feb 17, 2014 at 6:02 AM

    kalau nak makan dalamm kereta, memang best beli yang bergoreng. beli yang kat kedai ni lain skit rasa dari kat gerai2 sebab, kalau kat kedai, dia goreng terus. kalau yang gerai tu, dia rebus dulu…hmmm sedapnyerrr

  • Reply hannyabdullah Feb 17, 2014 at 8:43 AM

    Lama betul tak dapat kopok lekor yg power…kebanyakkan yg kat kl ni penuh dgn tepung jeww

  • Reply Shida Radzuan Feb 17, 2014 at 10:10 AM

    kalau pegi trgganu ..kelantan..mst beli kopok lekor kdg2 buatan sndri xssedap belah sna buat hehee..

  • Reply Sheila Salim Feb 17, 2014 at 10:36 AM

    Assalamualaikum dik, wahh sedapnya! lama dok singgah sini haihhh.. rindu nak kopok lesung… ~~~

  • Reply Sop Feb 17, 2014 at 12:47 PM

    biasa makan kepok lekor kuala ibai
    dan kebanyakkan kepok ganu sedap :)
    kalau gi stiu boleh singgah try nanti

  • Reply Akuro San Feb 17, 2014 at 1:01 PM

    keropok lekor terengganu memang sedap. begitu juga dengan dia punya satar…

    • Reply Farisya Anastasyia Feb 18, 2014 at 2:54 PM

      aah.satar pun tak kurang hebat.lepas ni nak cari satar pulak.hehe

  • Reply Nat Feb 17, 2014 at 2:50 PM

    huhuhu nampak lembut sangat itu keropok!!!
    ermmm nowonderlah dikatakan sedap!

  • Reply Aku Penghibur Feb 17, 2014 at 7:41 PM

    wahhh bestnya dah lama tak makan keropok yang sedap… sekarang nie banyak yang banyak tepung ^_^

    terima kasih sharing

  • Reply Hazmin Hamudin Feb 19, 2014 at 12:28 PM

    Adeh.. Nak pergi beli jauh la pulak. Tengok entri ni terus jadi lapar.

  • Reply Hazman Fadzil Feb 20, 2014 at 11:20 AM

    biasa makan hok seberang takir ngan losong jeee… tapi kalau syirah yang gentel kepok confirm lagi sedak kan…. keh3x

    • Reply Farisya Anastasyia Feb 20, 2014 at 7:25 PM

      hooo.tu dia.hehehe..tggu syirah belajar dulu la nak suruh gentel keropok .hehehe

  • Reply Azhafizah Feb 20, 2014 at 3:10 PM

    keropok lekor dari ganu memang sedap!

  • Reply Nurul Hidayah Feb 21, 2014 at 10:17 AM

    Kalau ke Terengganu lagi.. bole la mai sini.. In shaa Allah :)

  • Reply nadia johari Mar 2, 2014 at 7:47 PM

    kene pergi ganu dulu baru boleh rasa..

  • Reply Aishah Ahmad Aug 15, 2014 at 8:10 AM

    Biasa makan keropok lekor losong.x pernah pegi sampai besut.In Sha ALLAH, kalau ada kesempatan nk cuba jugak

  • Leave a Reply