KECANTIKAN

Wet Tissue?Penting ke?

Jan 9, 2014
Wet Tissue?Penting ke?

Wet Tissue?Penting ke? | Ramai yang mungkin dah tahu mengenai wet tissue.Kalau dikalangan perempuan yang gemar make-up,wet tissue ni benda wajib yang ada dalam handbag diorang termasuklah FA sendiri.Haha.Kalau dikalangan ibu-ibu pula,wet tissue ni digunakan untuk mengelap bahagian punggung baby mereka semasa proses menukar lampin.Tapi ramai jugak tak tahu apa sebenarnya kegunaan wet tissue ni.Hehe..Jom baca lagi!

Wet Tissue?Penting ke?

Wet tissue atau Cleansing wipes ni mempunyai banyak kegunaan kepada diri kita dan ianya sangat penting.Tak kira lelaki mahupun perempuan.Semua boleh gunalah pendek kata.Tapi ramai yang fikir bahawa wet tissue ni atau nama melayu dia ’tisu basah’ selalu digunakan oleh perempuan.Sebenarnya salah sangkaan tu.Lelaki pun cenderung guna wet tissue ni.Nak-nak kalau lelaki yang kulit muka berminyak.Tambah pulak kalau lelaki tu bekerja di tempat yang terbuka.Memang lelaki sebegitu wajib memiliki ‘wet tissue’ ni.

Kegunaan Wet Tissue atau Cleansing Wipes.

>Tisu ‘segera’ untuk membersihkan muka dan tangan
>Cara yang mudah dan cepat untuk memastikan ahli keluarga korang sentiasa dalam keadaan bersih.
>Boleh digunakan untuk mengelap punggung bayi semasa menukar lampin
>Mengandungi Aloe Vera yang berfungsi melembapkan dan melembutkan kulit.
>Tidak mengandungi alkohol,paraben dan tidak mudah rosak.
>Sesuai untuk membersihkan mekap muka dan bibir.

Wet Tissue Terbaik

FA suka guna Antabax Antibacterial Cleansing Wipes.Bau dia wangi dan macam bau losyen dah.hehe..Best.Dengan perlindungan 24 jam Serum Pelembap Mikro,tangan dan muka korang 99% bebas dari kuman.Dengan saiz macam paket tisu tu,FA rasa tak ada masalah korang nak bawak pergi mana-mana.Letak dalam poket seluar atau baju pun muat la.

 

Wet Tissue?Penting ke?

Wet Tissue?Penting ke?

 

Kat mana boleh dapat Wet Tissue?

Korang boleh dapatkan Antabax Antibacterial Cleansing Wipes ni dekat mana kedai Watson atau Guardian.Kat shopping mall pun ada.Tapi FA suka beli dekat Watson,senang nak grab sebab Watson khas untuk barangan body care product lengkap dari kepala sampai hujung kaki.Tak letih nak cari.Hehehe.

Perempuan yang familiar dengan wet tissue ni mesti pernah guna untuk tanggalkan eyeliner.FA selalu macam tu.Hehehe

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Aminin Jan 9, 2014 at 2:41 PM

    Dalam kereta Am pun ada “tisu basah” bukan apa kadang2 kita pergi makan cth laa nasi lemak pastu basuh tangan ada bau2 sambal cam gitu.. amek tisu ni boleh gak ilangkan bau… bukan apa nanti lau anak buah mari datang salam ngan kita kang bau sambal lak huish…haha

  • Reply titan Jan 9, 2014 at 2:41 PM

    orang perempuan memang suka guna tisu basah nih..

  • Reply nurmisnan Jan 9, 2014 at 5:29 PM

    Kak nowa mana2 p mesti bawa enertiser detol. Tp anbax bau dia sedap tau..

    Tggu fisha bg kak nora lah.. hehehe

  • Reply nadia johari Jan 13, 2014 at 12:21 AM

    nad pun gune ni untuk lap muka lepas mekap

  • Reply Amal Jan 13, 2014 at 10:27 PM

    amal punn kalau pegi travel wajib dlm beg adaa wet tissue terutamanyaa bilaa naik bus or train sebabnyaa dlm bus tuu nt nak makan laa, then basuh tgn guna wet tissue jaa hehee.

    kitaa salu gunaa yg dettol n pigeot jee, yg antabax tak penah lg, nt nak try laa

  • Reply Ira Apr 30, 2015 at 2:32 PM

    Guna wet tissues utk sapu toner kat muka boleh ke?

  • Leave a Reply