KECANTIKAN

Vaseline,Pelembab Bibir Terbaik

Jan 5, 2014
Vaseline,Pelembab Bibir Terbaik
Vaseline,Pelembab Bibir Terbaik

Vaseline,Pelembab Bibir Terbaik

 

Vaseline,Pelembab Bibir Terbaik-Bila sebut pasal pelembab bibir,FA ringan untuk berkongsi dengan korang semua mengenai pelembab bibir terbaik.Pelembab bibir ni sesuai untuk semua golongan,baik tua mahupun muda.Time nak keluar rumah,memang wajib la pakai Vaseline ni lepas FA pakai LipBalm IN 2 IT .Tujuan dia sebab FA nak elak bibir kering sebab FA ni kurang minum air,jadi bibir cepat kering.Haha.Pemalas betul nak minum air.. =.=!

Tak semua orang suka pakai pelembab bibir ni.Sebabnya bibir diorang dah lembab macam bibir Datuk Siti tu haa..FA je yang bibir kering.. *Nasib badan* .Vaseline,pelembab bibir terbaik untuk FA sampai ke hari ni.Memang FA setia je dengan Vaseline ni.Keluar mana-mana,mesti bawak Vaseline ni sekali.Dengan saiz poket,Vaseline ni senang je korang nak letak kat mana.Hahaha..Wajib Okai bawak!Kalau tak bawak,mulalah tangan ni karang nak kopek bibir yang kering ni =.=! .Tapi syok,ralik duk kopek bibir ni.Haha.

Vaseline,Pelembab Bibir Terbaik ni mempunyai banyak manfaat taw.FA nak kongsi secara ringkas dengan korang apa kegunaan pakai Vaseline ni.Hehe..Lepas baca ni,korang pergi serbu Watson cepat-cepat.Hehe.

>MENYEMBUHKAN LUKA
>MENGATASI BIBIR MEREKAH ATAU MENGELUPAS(PECAH-PECAH)
>MENGHILANGKAN KULIT KERING DAN KASAR
>MENGHILANGKAN JERAWAT
>MENGILAP BEG TANGAN DAN KASUT
>MENGECAT KUKU
>MENGHAPUSKAN MAKE-UP
>MENCEGAH GATAL-GATAL
>BAU MINYAK WANGI TAHAN LAMA
>RAMBUT BERCABANG
>PANJANGKAN BULU MATA

Mostly FA dah try guna Vaseline untuk semua kegunaan di atas.Yang part bulu mata tu belum lagi.Tak sempat.Haha..Tambah pulak FA jenis jarang pakai Mascara.Time rajin je baru pakai yer.Tapi untuk korang yang nak bibir nampak glossy berkilat macam tu,Vaseline boleh buat jugak.Haha.Tak payah beli lipgloss dah.

Eh lupa nak bagitahu,Vaseline ni sesuai untuk semua golongan.Baik perempuan,mahupun lelaki.Jadi untuk kaum Adam yang ada masalah bibir kering macam FA ni,eloklah korang cube yer.Tak rugi pun eh kalau cuba.Haha.

Okai.Selamat Mencuba ^_^

 

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply farid laham Jan 5, 2014 at 8:57 AM

    ok nti kita nak cuba jgk la hehe πŸ™‚

  • Reply leeza dayasari Jan 5, 2014 at 12:50 PM

    jarang pakai jenama ni actually.

  • Reply akubiomed Jan 5, 2014 at 3:27 PM

    Banyak kegunaan Vaseline ini. Memang wajib ada dirumah.

    • Reply Farisya Anastasyia Jan 5, 2014 at 4:09 PM

      betul abg AB .memang byk..berguna sgt3 πŸ™‚ eh,belilah satu haha

  • Reply Kikie Jan 5, 2014 at 7:59 PM

    Bila nampak je updated entry FA yang ni…

    kie terus gigit bibir hehehhe..

  • Reply uzair othman Jan 5, 2014 at 8:59 PM

    kalau g negara sejuk mesti bawa

  • Reply nadia johari Jan 6, 2014 at 1:04 AM

    tak pernah pakai pun..tapi ramai kawan-kawn nad pakai vaseline ni

  • Reply suri Jan 6, 2014 at 11:38 AM

    ater kalau nak guna kita sapu cam biasa jer ker hee….

    pertama kali degar dia sedia khas untuk pelembab sekali.jimat lagi tak perlu beli gincu bibir ya

  • Reply titan Jan 7, 2014 at 1:02 PM

    lelaki-lelaki kacak leh pakai kerr??

  • Leave a Reply