MAKANAN

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Jan 23, 2014
Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu | Mungkin ramai tak tahu kat mana nak dapatkan makanan western yang sedap di Kuala Terengganu kan?Kali ni FA nak kongsikan dengan semua sebuah restoran yang menyajikan makanan Western Sedap di Kuala Terengganu.Mungkin restoran ini boleh dikategorikan sebagai tempat makan sedap di Kuala Terengganu.Siapa tahu?

Restoran Tappers mungkin dah familiar dengan korang yang biasa jenguk restoran di area KL dan Selangor sebab restoran ni mempunyai banyak cawangan dan di pantai Timur,hanya Kuala Terengganu sahaja baru mempunyai restoran Tappers ni.Berkonsepkan moden barat,suasana dalam restoran ni memang romantik bagi mereka yang sukakan ketenangan ketika menjamu selera.FA pun dah jatuh hati dengan rekaan dalaman restoran ni waktu pertama kali menjejakkan kaki ke sini.

Dah nama pun macam barat,sah-sah la makanan barat yang majoriti disediakan di sini.More photos,less talk.Jom layan gambar-gambar menarik dari FA. *erkk menarik ke?*

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Gambaran Depan Restoran The Tappers

 

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Suasana dalam The Tappers

 

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Suasana Dalam The Tappers

 

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Suasana Dalam The Tappers

 

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Honey French Toast

Untuk Honey French Toast ni,FA memang addicted giler dengan yang ni.Sedap tak terkata.Makan roti ni saje pun dah kenyang.Hehehe.

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Chicken Carbonara

Seriusly FA cakap,makanan dia boleh makan untuk dua orang.Banyak sangat sampai FA sendiri tak habis makan.Padahal FA ni memang jenis makan banyak dah.Hehe.

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Tappers Hainanese Chicken Chop

 

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Chicken Teriyaki Rice

 

Makanan Western Sedap di Kuala Terengganu

Spagethi Cream Carbonara

Credit Gambar:tappers.com.my

Spagethi Cream Carbonara ni boleh makan untuk dua orang sebab banyak weh.Bukan senang nak habiskan ni.Kalau korang nak datang Tappers,pastikan perut korang betul-betul lapar yer.Hehe.

Harga?Boleh tahan sebab standard makanan barat memang macam tu harga dia.Tambah-tambah sekarang dah ada GST kan?Hehe.Tapi affordable okai.Jangan risau.Korang takkan menyesal bayar sebab makanan kat restoran Tappers Kuala Terengganu ni memang sedap dan berbaloi-baloi.Hee.

Bagi korang yang datang Kuala Terengganu dan masih tercari-cari makanan western sedap di Kuala Terengganu,boleh singgah di Restoran Tappers ni.Rujuk alamat di bawah.

Tappers
No. 73 (Double Frontage)
Jalan Bandar
20100 Kuala Terengganu
Tel:09 620 5096
Daily 9 AM – 11 PM

You Might Also Like

33 Comments

  • Reply penaberkala Jan 23, 2014 at 2:04 PM

    omnomnom..
    make sedap sokmo

  • Reply Azhafizah Md Nor Jan 23, 2014 at 2:27 PM

    suasana best dan menu pun sedap barulah terasa kenikmatan makan kat sini kan.takpeΒ² kalau singgah ganu harus terjah sini πŸ™‚

  • Reply Bobo Jan 23, 2014 at 2:42 PM

    sedapnyeeeeeee! nyum nyumm..

  • Reply Bahrain Jan 23, 2014 at 5:22 PM

    tengok tempat macam eksklusif ni komfom sedap ni.

  • Reply farid laham Jan 23, 2014 at 5:51 PM

    tgk gambar mkn aje mesti rasa lapar huhu..

  • Reply titan Jan 23, 2014 at 10:33 PM

    bila nak belanja gua nih..

  • Reply akubiomed Jan 24, 2014 at 12:25 AM

    Tempatnya yang ekslusif. Tidak sangka pula ia adalah di Terengganu.

  • Reply eXplorasa Jan 24, 2014 at 12:44 AM

    waahhhh.. terbaik la restoren ni.. restoren pun nampak bersih jer

  • Reply sohoque Jan 24, 2014 at 12:45 AM

    restoren baru ni.. blk ganu kekgi leh ar syirah banjer.. hehehehe

  • Reply suri Jan 24, 2014 at 3:44 PM

    tak sampai hati nak tutup matalah..

  • Reply Izzuddin Fauzi Jan 25, 2014 at 1:34 AM

    Sedap makanan… Sedap juga tengok blog dah cantik dah πŸ™‚

  • Reply fauzie Jan 25, 2014 at 9:25 AM

    Pagi2 buka postingan ni jadi lapar padahal tadi barusan makan nie
    Terlihat sedap banget makanannya

  • Reply Melastik Bintang Jan 25, 2014 at 9:47 AM

    hiasan dalaman nampak selesa…senang la kalau kat sana ada Western punya pilihan.

  • Reply Bella Enveeus Jan 26, 2014 at 12:17 AM

    Ambience nampak relaxing dan sejuk mata memandang. Best jugak kalau jadikan tempat gathering dgn kawan2 rapat and update stories sambil makan2..
    Yummy pics!

  • Reply Denaihati Jan 26, 2014 at 10:05 AM

    makanan nampak sodaplah dan suasana dalaman memang western, paling menarik ada tulisan jawi kat papan tanda restorance kat luar.

  • Reply nadia johari Feb 4, 2014 at 3:44 AM

    memang susah nak cari western kat ganu tu erk..thanks for sharing

  • Reply anis Jan 13, 2015 at 5:09 PM

    Salam akak. nak tanya sket…. Tappers ni halal ke tak. sbb sy tengok menu diye ade bacon….

  • Reply sani May 11, 2015 at 10:13 PM

    Kalau dah sedap walaupun mahal, pelanggan tentu akan datang lagi..

  • Leave a Reply