Losyen untuk cerahkan kulit terbaik!
KECANTIKAN

Losyen untuk cerahkan kulit terbaik!

Jan 11, 2014
Losyen untuk cerahkan kulit terbaik!

Losyen untuk cerahkan kulit terbaik! | Siapa kat sini ada masalah kulit kusam dan gelap?Hari ni FA nak share mengenai satu losyen untuk cerahkan kulit dengan 3 kali pencerahan.Losyen ni banyak saiz.Saiz poket pun ada untuk mudahkan korang yang suka pakai losyen bila keluar ke mana-mana.

Losyen yang FA suka pakai ni adalah losyen dari Vaseline iaitu Healthy White Triple Lightening Lotion SPF24 yang berfungsi memberi pencerahan sehingga 3 kali lebih cerah.Haaa..Hebat tak?Haha..Hebat la nih kalau SPF24.SPF ni penting kalau korang nak tahu.SPF ni lah yang berfungsi melindungi kulit korang dari sinar UVA dan UVB yang berbahaya.

FA tak suka beli yang besar-besar sebab dah FA tahu FA ni jenis guna barang tak habis.Hehe..So beli saiz poket ย dah cukup.Kecik,Jimat dan senang nak bawak.Cuma bukak dan picit,sapu kat tangan korang,lengan korang.Jimat duit wehh………..!hehehe.

Tengok gambar ni ye ^_^

Losyen untuk cerahkan kulit terbaik!

Losyen untuk cerahkan kulit terbaik!

 

Dengan harga RM1 satu,FA dah jimat banyak sebab satu tiub ni ada 25ml,tapi boleh tahan sebulan lebih.Bergantung jugak kalau korang ni jenis main picit je,memang habis cepat la.Tak sampai seminggu la kot.Haha.

Yang paling penting,losyen ni sangat best.Tak melekit dan berminyak macam losyen jenama lain.Bau dia?Bau dia tak yah sembang,memang wangi kaw kaw la.Hehe.Bagi korang tak tahu la,sebab hidung lain-lain kan?hehe.

Dah,pergi beli kat Watson atau Guardian.Dua tempat tu je yang FA suka pergi kalau nak shopping body care product ni.Murah,cepat dan selesa nak memilih. ^_^

Paling tak suka kalau time nak beli barang,orang duk ikut dari belakang =.=!

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply farid laham Jan 11, 2014 at 9:16 PM

    owh loysen ni yg selalu guna tu ye? patutlah kulit putih cerah :)

  • Reply Hijab Terkini Jan 12, 2014 at 3:24 PM

    Tak melekit dan berbau wangi..best ni..thans info.. :-)

  • Reply nadia johari Jan 13, 2014 at 12:16 AM

    nad pun ade pakai gak..memang best

  • Reply Azhafizah Jan 13, 2014 at 4:46 AM

    Fiza pun pakai losyen ni..Nak cepat putihlah katakan

  • Reply Amal Jan 13, 2014 at 10:32 PM

    kitaaa beli ni jugak siapp borong smpi 3 warnaa kuning pink n satu lagi perisa oat, seringgit, mudah nak bawak g manaa

  • Reply Phyllicia Jan 15, 2014 at 7:56 PM

    Hi FA. Thanks for sharing. Sy ni jarang pakai losyen sebab tidak suka tangan rasa melekit. Will try this one insyaAllah. ^^

  • Reply fauzie Jan 29, 2014 at 8:28 PM

    Cewek selalu memperhatikan masalah wajah dan kecantikan
    Ulasan soal losyen wajah ini pasti amat berharga bagi para cewek tu. Nice share mbak

  • Reply Myra J May 6, 2014 at 12:36 PM

    Nk tnye..antara losyen vaseline dgn enchanteur mne lagi ok?

  • Reply Shaaaaaa Feb 23, 2016 at 7:13 PM

    Memang mujarab ke ? Takut tak pulak nak kulit cerah hmm :'( ambil masa berapa minggu ya ?

  • Reply Eyrrah Beejayson Apr 7, 2016 at 7:34 PM

    loysen vasline memang terbaik..sa memang suka dulu susah sgt sa mw cari loysen yg ngam sama nie kulit sa tpi yg nie memang bagus baa…

  • Leave a Reply