SEMBANG SANTAI

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Jan 9, 2014
Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

 

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Credit:umarfaruq.com

Jom Naikkan Trafik Blog 2014! | Sebut pasal trafik blog ni,semua orang dah pening kepala kan?Ada yang senyum lebar bila dengar pasal trafik blog ni sebab mungkin blog diorang dah capai UV 1k++ sehari.Hehehe.Banyak cara sebenarnya nak naikkan trafik blog ni.Tapi yang penting cara tu biarlah cara baik weh.Jangan duk main kotor.*Sekadar peringatan*

‘….susahnya nak dapat trafik UV 600+ sehari..give up rasa nak berblogging ni….’

Bagi FA tak susah.Betul dan sejujurnya FA cakap.Walaupun FA baru ‘setahun jagung’ dalam dunia blogging ni,tapi alhamdulillah sangat.Sedikit demi sedikit blog FA mencapai sasaran UV yang diinginkan.Sejak berpindah ke platform WordPress,lagi banyak kesan positif yang FA dapat rasa.Hehe..Nak tahu apa yang FA dapat dari WordPress?Boleh baca SINI.

”….betul ke tak susah nak naikkan UV blog?Apa caranya dan tips dia?…kongsi la…takkan nak makan sorang kot…ilmu kan dikongsi bersama..”

Sebut pasal tips dan cara nak naikkan trafik blog Β ni,bukan susah pun.Cewwah..ayat kemain!Yela,kita kena set dulu dalam kepala yang naikkan UV ni tak susah,barulah kita yakin dan bersemangat sikit nak usaha.Kan??Jom tengok sedikit tips dan cara untuk naikkan trafik blog dari FA.

Tips naikkan trafik blog
-Menulis dari hati dan ikhlas.
-Originality dalam menulis.
-Blogwalking setiap hari terutama ke blog yang pakai commentluv,intensedebate.Kenapa?Next entri FA cerita.
-Balas komen pembaca di blog.Kalau korang tak balas,nanti pembaca fikir ‘lain’
-Ping entri di group FB,Twitter,LinkedIn,Pinterest,Pingomatic,Bing..dan banyak lagi..
-Publish entri setiap hari
-Kaji keywords (Google Trends,Google Adwords)
-Tajuk entri yg menarik
-Jangan sombong.

Yang point last tu penting.Kalau korang sombong,alamatnya tak ada orang nak masuk blog korang tu.Jangan lokek berkongsi ilmu,tegur blogger-blogger lain.Kalau ada masa tu,pergilah meet-up sekali sekala.Sekarang ni zaman orang duk perhati sesama sendiri.Beware.Peribadi kena jaga.Hehe.Penulisan pun kena jaga ye.

‘…cara lain dan cepat untuk tingkat UV blog?..’

Cara cepat untuk naikkan UV blog?Memang ada cara dia.Tapi tu cara kotor.FA tak nak ajar la yer..FA tak main kotor.Huhu..Pokok pangkal dia,korang kena ikhlas menulis blog ni.Tu je pesan FA.Bila korang ikhlas,insyaAllah banyak rezeki akan kejar korang sendiri tanpa korang duga.Percayalah.

‘…hebat sangat ke blog FA ni sampai berani nak kongsi tips naikkan trafik blog?..’

Tak hebat.Ye,memang tak hebat.Blog ni bermula Februari 2011.Tak ada yang istimewa pun pasal FA dan blog ni.Hanya seorang yang biasa yang sedang ke arah menjadi luar biasa secara ‘diam’ .Blog ni juga punca pendapatan FA sekarang.FA suka berkongsi ilmu dengan orang lain walaupun dulu UPSR ‘cukup-cukup makan’ je.Eh,kenapa UPSR?Haa..Ada kisah sedih masa tu.Dah.Lupakan.Keep moving forward!Hehe.

‘….dah buat semua cara kat atas untuk naikkan Uv,tapi UV still ‘cukup-cukup makan je’ =.=! ..’

Kalau korang dah buat semua yang FA cakap kat atas,FA ada satu ‘senjata rahsia’ lagi yang tinggal untuk korang naikkan trafik blog korang tu.Korang pergi masuk contest dekat blog meroyan ni-Makdara.com .FA selalu meroyan dengan Mak Dara kat blog.*eh,ada ke ek MD?* Hehe..Meroyan kat status mengomen je.Haha.

Tapi sebenarnya,kalau nak cara yang lebih berkesan,korang beli software ni.InsyaAllah trafik korang mencanak naik.Tak salah laburkan sedikit duit kalau nak berjaya.Betul tak?

Korang pergi sini ->Samseng Trafik Blog

 

 

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Ok.dah siap membebel.Pergi join segmen Mak Dara tu.

Tadi posmen datang,ada bungkusan sampai..apakah?Rezeki la kot.Hehe..

You Might Also Like

62 Comments

  • Reply syedgraphix Jan 9, 2014 at 5:39 PM

    Singgah dari blog mak dara! hehehe :)

  • Reply farid laham Jan 9, 2014 at 5:43 PM

    wah panjang betul meroyan ni haha apa pun keep moving n smile awk :) chayok2 taw

  • Reply Nazlan Jan 9, 2014 at 5:50 PM

    Perkongsian yang bagus dan menarik…maklum la kita pun baru. NaZ pun nak ucap terima kasih pada FA sebab berkongsi tentang kisah niche dulu. Semoga terus berkongsi benda baik :)

  • Reply Mira Rosli Jan 9, 2014 at 6:36 PM

    Akak! Thanks for sharing. Sangat membantu bgi saya yg baru nak aktif nie. Hehehe ^^

  • Reply Wan Gerrard Jan 9, 2014 at 6:38 PM

    aku pun nak naikkan trafik blog. jom

  • Reply reezluv Jan 9, 2014 at 6:44 PM

    kena sabar.itu paling penting..blogging ni kena sabar..hasil kalau nak sekejap je,pakat tak lama la..elok lama di SERP daripada naik sekejap..biar dia evergreen itu lagi cantek.:D

  • Reply Fatimah Jan 9, 2014 at 7:03 PM

    sy rasa partly kena bersabar juge..usaha kuat2 inshaAllah people will notice you..

  • Reply Mak Dara Jan 9, 2014 at 7:13 PM

    terima kasih sebab sudi join segmen Mak Dara ni ye.. Mudah2an dapat menaikkan trafik sesama kita dan yg paling penting dapat mengukuhkan ukhwah antara kita insyaa allah..

    hehehe nampak gaya mcm dah terjangkit je penyakit meroyan mak dah tu hehe.. AI likeeee

  • Reply fanacheksaat Jan 9, 2014 at 9:55 PM

    Wahhhh! Fana dah start blogging dari 2010 tapi still UV 300++ baru. Sedih sangat. Huhuhu. Kena menuntut ilmu lebih lagi dengan FA ni. Hihihi

  • Reply penaberkala Jan 10, 2014 at 12:38 AM

    terbaiklah tips ni
    kena bagi komitmen lebih sikit kat blog nampak gayanya baru bleh jadi cam FA

  • Reply ZaCk hOyA Jan 10, 2014 at 10:05 AM

    Singgah dari segmen yang sama

  • Reply MyCherita Jan 10, 2014 at 10:37 AM

    datang dari segmen yg sama..salam ukhwah.. :-)

  • Reply Syuhada Jan 10, 2014 at 6:37 PM

    datang singgah dari segmen yang sama.
    terima kasih diatas tips2 yang dikongsikan.
    selamat berblogwalking :)

  • Reply Sally Yatiey Jan 10, 2014 at 7:21 PM

    Selamat bersegmen ;D

  • Reply mazzING Jan 11, 2014 at 12:16 AM

    Salam Perkenalan, Datang melawat ke blog comel ni. Hehe. Datang dari segmen yang sama. Jemput singgah ke Blog saya. :)
    MZG

  • Reply Ita Jan 11, 2014 at 2:51 AM

    Salam FA..saya masih belum fikirkan pasal trafik lagi..masih merangkak2.. :-)
    Terima kasih untuk tips2 tu..

  • Reply leeza dayasari Jan 11, 2014 at 1:58 PM

    terima kasih berkongsi info….. buka sekolah awal tahun ni sibuk gamat leeza.

  • Reply yangbaik Jan 11, 2014 at 7:19 PM

    YB datang dari segmen yang sama. Baru berkesempatan singgah dan tinggal jejak.

  • Reply cik amal Jan 12, 2014 at 10:02 PM

    nice info.. tengs sharing… ayuh sama2 naikkan trafik :)

  • Reply nadia johari Jan 13, 2014 at 12:19 AM

    memang betul tu..wat benda biar ikhlas..

  • Reply mama darwiish Jan 13, 2014 at 10:43 PM

    nice sharing…:)

  • Reply nuyun Jan 18, 2014 at 9:16 PM

    salam kenal ..
    suka ngan entri..sangat jujur..hehehe..

  • Reply cik mimis Jan 20, 2014 at 8:42 AM

    Thanks for the good infor & tips.. ~wee~

  • Reply maszull Jan 21, 2014 at 6:27 PM

    assalamualaikum…….mama dtg dr segmen yg sama…:)

  • Reply zakiah hj suboh Jan 26, 2014 at 12:30 AM

    best sangat tip dari FA, terima kasih yer..

  • Reply Mior Asrani Feb 8, 2014 at 3:15 PM

    Singgah membaca dan rasa tertarik juga untuk menaikkan traffik guna tips yg diberi

  • Reply zana Apr 25, 2014 at 8:21 AM

    hai saya singgah sini..smbil tglkn jejak kat sini..

    thanks for sharing dear

  • Reply BAWALOVERS May 14, 2014 at 2:46 AM

    Assalamualaikum.

    Thanks for your tips dear sis! Salam perkenalan!

  • Reply ati harun May 14, 2014 at 8:16 AM

    entry menarik.. nak try nanti.. selain up gambar makeup, nanti boleh gk buat entry sal kecantikan kan… thanks for the info sis…

  • Reply haizrul May 20, 2014 at 3:58 AM

    salam..satu artikel yang sangat bagus untuk meningkatkan lagi trafik ke blog!
    Saya pon nk share satu cara untuk korg smue dptkan trafik yg lbih banyak ke blog korg.

    Cara yang sy slalu gunakan ialah setiap link artikel yg saya post dlm blog sy,sy akan ping dkat website kakiping .Memang best kakiping ni,kbanyakan trafik blog saya datang dari kakiping.com .Korg cuba la ye :D

  • Reply mohd billy Jun 10, 2014 at 9:13 AM

    assalam..
    gua singgah sini..gua x sombong hehe..
    jemput ke blog jebat eh :)

  • Reply mohdridzwan Jun 19, 2014 at 5:09 AM

    Walaupun wan terlepas artikel ni sebelum ni, at last terbaca juga sebab sedang memikirkan mcm mana nak boost up bilangan UV per day. Pening mikir selama ni. WordPress memang dah wordpress dah,…cuma tak cukup power. Hehehe…thanks for the tips.

  • Reply uhuss Mar 24, 2015 at 9:26 AM

    terima kasih up entry penuh info camni.. tengah cari cara nak up traffic kat blog.. ;)

  • Leave a Reply