Home SEMBANG SANTAI Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

79
62
SHARE

 

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!
Credit:umarfaruq.com

Jom Naikkan Trafik Blog 2014! | Sebut pasal trafik blog ni,semua orang dah pening kepala kan?Ada yang senyum lebar bila dengar pasal trafik blog ni sebab mungkin blog diorang dah capai UV 1k++ sehari.Hehehe.Banyak cara sebenarnya nak naikkan trafik blog ni.Tapi yang penting cara tu biarlah cara baik weh.Jangan duk main kotor.*Sekadar peringatan*

‘….susahnya nak dapat trafik UV 600+ sehari..give up rasa nak berblogging ni….’

Bagi FA tak susah.Betul dan sejujurnya FA cakap.Walaupun FA baru ‘setahun jagung’ dalam dunia blogging ni,tapi alhamdulillah sangat.Sedikit demi sedikit blog FA mencapai sasaran UV yang diinginkan.Sejak berpindah ke platform WordPress,lagi banyak kesan positif yang FA dapat rasa.Hehe..Nak tahu apa yang FA dapat dari WordPress?Boleh baca SINI.

”….betul ke tak susah nak naikkan UV blog?Apa caranya dan tips dia?…kongsi la…takkan nak makan sorang kot…ilmu kan dikongsi bersama..”

Sebut pasal tips dan cara nak naikkan trafik blog  ni,bukan susah pun.Cewwah..ayat kemain!Yela,kita kena set dulu dalam kepala yang naikkan UV ni tak susah,barulah kita yakin dan bersemangat sikit nak usaha.Kan??Jom tengok sedikit tips dan cara untuk naikkan trafik blog dari FA.

Tips naikkan trafik blog
-Menulis dari hati dan ikhlas.
-Originality dalam menulis.
-Blogwalking setiap hari terutama ke blog yang pakai commentluv,intensedebate.Kenapa?Next entri FA cerita.
-Balas komen pembaca di blog.Kalau korang tak balas,nanti pembaca fikir ‘lain’
-Ping entri di group FB,Twitter,LinkedIn,Pinterest,Pingomatic,Bing..dan banyak lagi..
-Publish entri setiap hari
-Kaji keywords (Google Trends,Google Adwords)
-Tajuk entri yg menarik
-Jangan sombong.

Yang point last tu penting.Kalau korang sombong,alamatnya tak ada orang nak masuk blog korang tu.Jangan lokek berkongsi ilmu,tegur blogger-blogger lain.Kalau ada masa tu,pergilah meet-up sekali sekala.Sekarang ni zaman orang duk perhati sesama sendiri.Beware.Peribadi kena jaga.Hehe.Penulisan pun kena jaga ye.

‘…cara lain dan cepat untuk tingkat UV blog?..’

Cara cepat untuk naikkan UV blog?Memang ada cara dia.Tapi tu cara kotor.FA tak nak ajar la yer..FA tak main kotor.Huhu..Pokok pangkal dia,korang kena ikhlas menulis blog ni.Tu je pesan FA.Bila korang ikhlas,insyaAllah banyak rezeki akan kejar korang sendiri tanpa korang duga.Percayalah.

‘…hebat sangat ke blog FA ni sampai berani nak kongsi tips naikkan trafik blog?..’

Tak hebat.Ye,memang tak hebat.Blog ni bermula Februari 2011.Tak ada yang istimewa pun pasal FA dan blog ni.Hanya seorang yang biasa yang sedang ke arah menjadi luar biasa secara ‘diam’ .Blog ni juga punca pendapatan FA sekarang.FA suka berkongsi ilmu dengan orang lain walaupun dulu UPSR ‘cukup-cukup makan’ je.Eh,kenapa UPSR?Haa..Ada kisah sedih masa tu.Dah.Lupakan.Keep moving forward!Hehe.

‘….dah buat semua cara kat atas untuk naikkan Uv,tapi UV still ‘cukup-cukup makan je’ =.=! ..’

Kalau korang dah buat semua yang FA cakap kat atas,FA ada satu ‘senjata rahsia’ lagi yang tinggal untuk korang naikkan trafik blog korang tu.Korang pergi masuk contest dekat blog meroyan ni-Makdara.com .FA selalu meroyan dengan Mak Dara kat blog.*eh,ada ke ek MD?* Hehe..Meroyan kat status mengomen je.Haha.

Tapi sebenarnya,kalau nak cara yang lebih berkesan,korang beli software ni.InsyaAllah trafik korang mencanak naik.Tak salah laburkan sedikit duit kalau nak berjaya.Betul tak?

Korang pergi sini ->Samseng Trafik Blog

 

 

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!
Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Ok.dah siap membebel.Pergi join segmen Mak Dara tu.

Tadi posmen datang,ada bungkusan sampai..apakah?Rezeki la kot.Hehe..

62 COMMENTS

  1. Perkongsian yang bagus dan menarik…maklum la kita pun baru. NaZ pun nak ucap terima kasih pada FA sebab berkongsi tentang kisah niche dulu. Semoga terus berkongsi benda baik :)

  2. kena sabar.itu paling penting..blogging ni kena sabar..hasil kalau nak sekejap je,pakat tak lama la..elok lama di SERP daripada naik sekejap..biar dia evergreen itu lagi cantek.:D

  3. terima kasih sebab sudi join segmen Mak Dara ni ye.. Mudah2an dapat menaikkan trafik sesama kita dan yg paling penting dapat mengukuhkan ukhwah antara kita insyaa allah..

    hehehe nampak gaya mcm dah terjangkit je penyakit meroyan mak dah tu hehe.. AI likeeee

  4. salam..satu artikel yang sangat bagus untuk meningkatkan lagi trafik ke blog!
    Saya pon nk share satu cara untuk korg smue dptkan trafik yg lbih banyak ke blog korg.

    Cara yang sy slalu gunakan ialah setiap link artikel yg saya post dlm blog sy,sy akan ping dkat website kakiping .Memang best kakiping ni,kbanyakan trafik blog saya datang dari kakiping.com .Korg cuba la ye :D

  5. Walaupun wan terlepas artikel ni sebelum ni, at last terbaca juga sebab sedang memikirkan mcm mana nak boost up bilangan UV per day. Pening mikir selama ni. WordPress memang dah wordpress dah,…cuma tak cukup power. Hehehe…thanks for the tips.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here