KECANTIKAN

Mekap Nipis Dengan Naturactor

Dec 5, 2013
Mekap Nipis Dengan Naturactor

Assalamualaikum.

Mekap nipis dengan Naturactor-FA suka tengok perempuan cantik,manis dipandang.Tapi fobia tengok perempuan yang mekap tebal-tebal.FA rasakan macam berat je make-up diorang tu.Lagi-lagi bila time majlis kahwin.Ayya,tebalnya make-up diorang pakai sampai FA tak kenal dah muka asal si pengantin tu.Rasa macam membebankan muka je bila make-up tebal ni.Bagi FA,simple pun dah cukup manis dipandang.Macam Dato Siti kan?Kulit cantik,pakai apa pun lawa.

Make-up nipis cantik?

Betul.Make-up nipis je dah cukup untuk kelihatan cantik serta manis dipandang.Dengan make-up nipis je,korang tidak perlu ‘menyeksa’ kulit muka korang dengan 5inci tebal make-up.

kulit muka saya berparut la.boleh ke?

Siapa cakap kulit muka berparut tak boleh make-up nipis?Dengan Naturactor,korang boleh dapatkan solekan yang nipis dan cantik.Lepas pakai Naturactor ni,FA yakin korang takkan pandang yang lain dah..

Naturactor merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita.

Kebaikan Naturactor?

♥ Membantu kulit menjadi lebih lembut

♥ Membantu menghidratkan kulit

♥ Mengurangkan masalah kulit ( Sesuai untuk kulit berjerawat)

Kelebihan Naturactor

♥ Anti kilauan/tidak berminyak

♥ 100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam

♥  Ringan & lembut pada kulit seakan-akan korang tidak memakai foundation

♥  Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi

♥ Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit

♥ Tahan sehingga 12 jam

♥ Tidak menutup pori-pori

♥ Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam

♥ Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu!

♥ Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dan lain-lain.

Tapi kena ingat yang Naturactor ni banyak pilihan kod dia.Supaya nanti korang tidak tersalah pilih.Pilih yang sesuai dengan warna kulit muka ye.Jangan pilih yang terlalu cerah dari warna kulit muka.Nanti tak pasal berbelang muka dengan leher.Hehe

Mekap Nipis Dengan Naturactor

Mekap Nipis Dengan Naturactor

Untuk kulit muka macam FA,FA pilih kod 141 dan 171.Korang boleh pilih kod yang bersesuaian dengan kulit muka korang melalui penerangan FA dibawah ni:

Kod 130: kulit putih ( Diana Danielle)

Kod 140: kulit cerah (Lisa Surihani)

Kod 141: natural beige (Erra Fazira)

Kod 150: sawo matang (Nurul)

Kod 151: kulit sederhana (Abby Abadi)

Kod 152:  natural kulit gelap (Vanida Imran)

Kod 153: shading (Mancungkan Hidung)

Kod 171: Concealer (Cover Cela, Parut Jerawat, Kawasan Gelap Bawah Mata)

Mekap Nipis Dengan Naturactor

Kod 141 dan 171

FA suka pakai Naturactor sebab tak nampak macam pakai make-up pun bila apply Naturactor ni.Sesuai untuk semua golongan umur pulak tu.Jadi makcik pun boleh pakai.Mak FA pun pakai,nampak muda pulak.Hehe.Jadi untuk mereka yang malas dan sukakan make-up yang nipis,bolehlah cuba pakai Naturactor ni.Korang boleh dapatkan Naturactor di online shop.Tapi kena berhati-hati ye.Takut tersalah beli yang fake pulak nanti.Okai,Simple is nice.

Selamat mencuba!

Setiap kejadian Allah adalah yang terbaik.Hargai setiap pemberiannya..

 

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Kikie Dec 5, 2013 at 8:13 PM

    Ha kalau macam tu saya pun nak juga lah!

    hehehe gurau je ya…

  • Reply Denaihati Dec 5, 2013 at 9:35 PM

    semua kod guna nama artis, pakai make up ni terus dapat aura artis kot…heee

  • Reply leeza dayasari Dec 5, 2013 at 10:31 PM

    nak lah.. harga mcm mana… share2….

  • Reply Puteri Kasih Dec 6, 2013 at 12:33 AM

    puteri pun suka mekap yang nipis..yang tebal tebal tu macam merosakkan kulit muka je

  • Reply Anak Askar Pencen Dec 6, 2013 at 11:33 AM

    Mekap nipis-nipis ni memang cun bagi mana-mana makwe. Tebal-tebal sangat macam penari kebudayaan tu, bukannya menyedapkan mata memandang. Mencolokkan mata lagi ada le.

  • Reply MrJocko Dec 6, 2013 at 9:09 PM

    kalau org lelaki pakai make up nipis ok tak???

  • Reply suri Dec 7, 2013 at 9:36 AM

    rajin jugalah tuan rumah berdandan.saya cuma ada pencuci muka scrub sahaja huhu

  • Reply nadia johari Dec 10, 2013 at 12:14 AM

    amboi nama artis gitu

  • Leave a Reply