KECANTIKAN

Garnier Pure Active Untuk Kulit Berjerawat

Nov 13, 2013
Garnier Pure Active Untuk Kulit Berjerawat

Assalamualaikum.

Jerawat yang timbul kat muka kita dikaitkan dengan banyak faktor.Ada yang cakap faktor hormon,faktor kebersihan dan faktor kekerapan mencuci muka.Tapi bagi orang yang malas sangat nak cuci muka,FA nak cadangkan satu pencuci muka yang sesuai untuk korang.Hehehe..Malas sangat kan?Kalau korang pakai pencuci muka ni,mr jerawat tak akan berani singgah dah..

Kulit FA pun mr jerawat memang suka singgah.Tapi kena rajin cuci muka la.Tapi FA pun kadang-kadang malas jugak kalau dah datang rasa letih.Sebab tu FA pilih Garnier Pure Active.Dulu FA pakai Garnier Light yang berfungsi mencerahkan tona kulit.Tapi kalau kulit je cerah,tapi jerawat bersepah,tak manis dipandang jugak kan?Hehehe.

Garnier Pure Active Untuk Kulit Berjerawat

Garnier Pure Active Untuk Kulit Berjerawat

Garnier Pure Active ni berfungsi melawan Β tanda-tanda jerawat antaranya:

1.Kulit Berminyak-Kulit FA memang kulit berminyak.Ni sebab FA suka makan makanan berminyak,yang bergoreng.Nak buat macam mana,tak leh nak tahan T_T.

2.Bintik-bintik Putih@Whitehead-Whitehead ni banyak dekat bahagian hidung,bawah mata.Cuba la belek balik muka korang.Yang nampak timbul-timbul halus tu ye la tu.Ramai yang suka picit whitehead ni guna tangan.Tapi sebenarnya tak elok sebab banyak Β kuman pada kuku dan tangan yang meningkatkan lagi penghasilan whitehead.

3.Pori terbuka-Tahu tak pori tu apa?Pori ni liang-liang halus pada kulit muka kita.Bila pori terbuka,ia akan menggalakkan lagi kemasukan bendasing dan kotoran.Jadi bila FA pakai permbersih muka ni,pori muka FA lebih kecil dan terjaga serta bebas dari bendasing.

 

Rahsia Jerawat Terbongkar oleh Dr Hasseenah
4.Kulit tampil tidak sekata-Kalau korang perasan,kulit muka korang mungkin tidak sekata dari segi ‘kemulusannya’.Haa..Kemulusan yang FA sebut maknanya Β sebelah muka kulit cantik,sebelah lagi kulit muka berlubang.Pernah nampak atau jumpa kan kulit muka macam tu?Punca kulit muka berlubang tu sebab korang suka sangat picit jerawat guna tangan.Sebenarnya tak digalakkan buat macam tu.

Bila FA guna pembersih muka Garnier Pure Active ni,kulit muka FA dah bebas dari tanda-tanda jerawat di atas ni.Pembersih muka ni sesuai dengan muka FA.Untuk korang yang ada masalah muka macam FA,korang patut cuba pakai yang ni.Lepas ni boleh berangan kejap nak dapatkan kulit muka macam Datuk Siti kan? ^_^

 

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply Cik Lyeen Nov 13, 2013 at 5:38 PM

    yes, lyeen juga pakai ni dlu..:) mmg berkesan..:D

  • Reply shaila Nov 13, 2013 at 9:19 PM

    hai…farisya…shaila pernah guna…memang wangi…tapi kulit shaila tidak serasi…then stop…huhuhu

  • Reply akubiomed Nov 13, 2013 at 9:53 PM

    Saya pergi kerja dan balik mengunakan motorsikal. Pencuci muka wajib untuk saya.

    • Reply Farisya Anastasyia Nov 14, 2013 at 9:26 AM

      Bagus cik Biomed πŸ™‚ Penjagaan muka sangat penting baik lelaki mahupun perempuan.

  • Reply hafizmd Nov 14, 2013 at 2:17 PM

    Wifey pakai yg jenis ni rasanya…sesekali ada jugak ‘kelepet’ pakai…hehe

  • Reply mohdridzwan Nov 15, 2013 at 9:25 AM

    Walaupun a,be laki-laki, tapi ambe pakai jenis yg nih. Mmg bagus. Sebab bekas-bekas atau kesan jerawat lama pun dia mampu hakis.
    Ambe start guna pencuci muka masa sekolah lagi…itupun sebab mak suruh guna. Penting katanya. Sekarang baru ambe tau kenapa…heheh

    • Reply Farisya Anastasyia Nov 17, 2013 at 6:41 PM

      Haaa.tahu pn..lelaki pun patut jaga muka taw..bukan perempuan je..heheeh

  • Reply sohoque Nov 15, 2013 at 11:53 AM

    sib baik muka I tulus mulus dan tiada jururawat

  • Reply OH Ping Blog Nov 16, 2013 at 3:08 AM

    sye ske pkai garnier icy scrub..
    ble pkai mke sejuk gle..
    ahaha

  • Reply Vitamin Semulajadi Shaklee Mar 3, 2014 at 5:23 PM

    perkongsian yang sangat menarik. πŸ™‚

  • Reply nurulnazmirasya Apr 27, 2014 at 11:10 PM

    sy pun pakai yg ini sekarang , awal awal pakai memang terbaekkk . dah 2 tahun sy pakai. tapi start minggu lepas pipi kanan saya tiba-tiba tumbuh banyak jerawat then berparut . makin lama makin bertambah . sy tak tau kenapa πŸ™ ,

  • Reply Dessy Dec 14, 2015 at 4:19 PM

    Saya memakai ini baru baru memakai masih tetap tumbuh terus jerawat ny . Kenapa ya πŸ™

  • Leave a Reply