MAKANAN

Event:Kehebatan Hananut Crunchewy dari Aisyhana Cookies

Oct 7, 2013
Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Assalamualaikum.

Korang pernah dengar tentang Almond Crunchies Caramelo?Mesti ramai yang sudah mencuba keenakan biskut ini bukan?Tapi mungkin ramai yang belum mengetahui bahawa ada satu lagi jenama biskut yang lebih sedap dari Almond Crunchies Caramelo ini.FA sendiri telah mencuba dan merasai sendiri kesedapan dan keenakkan serta kerapuhan biskut ini.Jadi elok sangatlah korang baca entri ni kan.Boleh survey kuih raya untuk Aidiladha nanti kan?Nak tahu jenama apa?Tengok gambar bawah ni ūüôā

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut CrunchyChewy

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut CrunChewy

Inilah biskut yang serius FA cakap sedap sangat!Nama biskut ni macam nama Filipina dah bunyinya iaitu ‘Hananut Crunchewy’.Dah makan 3 bekas pun masih tak cukup taw!Biskut ni persis Almond Crunchies ¬†Caramelo tapi lagi sedap taw!Inilah ‘penangan hebat’ ¬†Aisyhana Cookies and Food Industries.Sebenarnya terdapat lebih daripada 200 jenis biskut yang dihasilkan oleh Aisyhana ini.Banyak kan?Semuanya FA boleh bagi jaminan korang tak akan menyesal kalau beli.Yelah kalau biskut yang kat dalam gambar di atas tu dah berjaya menambat hati FA,takkan la biskut ACFI yang lain tak boleh kan?

Sebenarnya FA seorang yang tak suka makan biskut buatan orang lain selain dari biskut buatan umi FA sendiri.Sebab FA pernah ada pengalaman yang mengecewakan bila beli biskut buatan orang lain.Beli dengan harga yang mahal,tapi bila sekali makan je … Macam hampehhh je…Beli mahal-mahal tapi rasa macam biskut yang dijual dekat kedai biskut timbang je.Tetapi berlainan dengan biskut buatan Aisyhana ni.Ternyata biskut buatan Aisyhana tidak mengecewakan FA sekaligus berjaya mengubah tanggapan FA bahawa tidak semua biskut buatan orang lain selain umi kita sendiri tidak sedap.

Semalam FA dan beberapa komuniti Blooggers Dot Com telah menghadiri majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Crunchewy dari Aisyhana Cookies and Food Industries ini.Majlis yang bermula sekitar jam 2petang ini telah diserikan lagi dengan kehadiran 3 artis jemputan iaitu Ifa Raziah,Roslan Shah dan Fazli Zainal.Tapi FA bukan cerita mengenai 3 orang artis ini,tapi FA nak cerita mengenai ACFI dan Hananut ini.

Aisyhana Cookies and Food Industries merupakan sebuah syarikat yang menjalankan pengusahaan makanan seperti kuih-muih dan biskut.Mula bertapak dan serius pada 2009 dengan pembukaan kedai pertama pada tahun 2011.

Produk pertama dikeluarkan adalah  BAHULU dan diikuti dengan  KUIH RAYA.Sehingga kini terdapat lebih 200 produk yang telah berjaya dikeluarkan oleh Aisyhana Cookies & Food Industries.

Rentetan daripada itu, ACFI  mengorak langkah baru dengan pengeluaran produk HANANUT ke pasaran yang lebih terbuka sekaligus dapat menaikan imej syarikat untuk ke arah global.

Antara produk yang popular adalah seperti :

AISYHANA COOKIES, BAHULU  HANA,AISYAMOUR,AISYMELLOW dan AISYFROS

Majlis ini diadakan sebagai usaha untuk memasarkan dan menyebarkan kepada media dan orang ramai mengenai produk terbaru dari Aisyhana Cookies and Food Industries ini iaitu Hananut Crunchewy.

Apa itu Hananut?

Untuk pengetahuan korang,Hananut merupakan produk biskut terbaru yang dihasilkan oleh Aisyhana Cookies and Food Industries ini.Hananut didatangkan dengan 3 perisa yang berlainan iaitu badam,kuaci dan buahan campuran.

Apa yang istimewa dengan Hananut?

HANANUT berasaskan BADAM,ia secara tidak langsung bolehdikategorikan sebagai makanan kesihatan, dan juga untuk kecantikan  dimana semua sedia maklum bahawa  BADAM  adalah dari jenis kekacang yang mempunyai manfaat seperti berikut :

  • Badam mengandungi ¬†protein, serat, kalsium, magnesium, kalium, zinc, selenium, kuprum, phosphorus, biotin, riboflavin, niacin, besi, vitamin E serta antioksida lain yang tinggi. Contohnya, segenggam badam (35gm), dapat membekalkan ¬†45% dari keperluan harian Vitamin E dan Manganese.
  • Di bahagian selaput biji badam sahaja terdapat¬† sekurang-kurangnya 20 jenis ¬†flavonoids (antioksida) utama.Gandingan beraneka ¬†flavonoids ¬†dan vitamin E menjadikan badam suatu makanan yang amat berkhasiat sekali bagi memerangi berbagai masalah kesihatan.
  • Badam mengurangkan paras kolesterol, merendahkan risiko darah tinggi dan serangan¬† jantung.

Mahal ke Hananut ni?

Harga:  RM 18 per pax (120g)

Untuk Maklumat Pembelian (borong/Agent)

Sila Hubungi :

ShahrulNizam 017-3664197

 

Aisyhana Cookies and Food Industries juga menyediakan¬†servis ‘door gift’¬†dan hamper untuk¬†majlis keramaian dan majlis perkahwinan.

Kt sini FA kongsikan serba sedikit mengenai syarikat Aisyhana Cookies and Food Industries ni:

INFO KORPORAT

PENGARAH URUSAN  :  PUAN  SITI  AKMALIYAH  BT HJ  SUHAIMI

PENGURUS OPERASI   :  CIK  SITI  NUR SABILA BT HJ SUHAIMI

ALAMAT HQ :  NO 10G, JALAN HIJAU 5/3,GREEN VALLEY PARK,BANDAR TASIK PUTERI,48020  RAWANG,SELANGOR

PENGURUS PEMASARAN  :  ADIWARNA MANAGEMENT & SERVICES

EN. SHAHRUL NIZAM BIN MOHAMAD NOH

(017-3664197)

EMAIL  :  aisyhana@gmail.com

WEB SITE : www.aisyhanafood.com.my

Kalau nak senang guna¬†WAZE¬†ye.Setkan destinasi ‘Jalan Hijau 5/3,Green Valley Park,Bandar Tasik Puteri,Rawang‘.FA semalam nak datang pun guna WAZE,tapi salah set.Tangan gatai pergi set destinasi ‘Bandar Tasik Puteri’ je.Memang sampai ke sudah pusing tempat sama je.Jadi,belajar dari kesilapan.huhu.

Nak kenal siapa pengasas Aisyhana Cookies and Food Industries ni?tengok gambar dibawah ini.

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Pengarah Urusan Aisyhana Cookies and Food Industries,Puan Siti Akmaliyah Shuhaimi

 

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Pelancaran dan perasmian majlis oleh Puan Siti Akmaliyah dan suaminya.

Pelbagai aktiviti yang diadakan sepanjang majlis ini berjalan.Antara aktiviti yang menarik hati FA adalah pertandingan cabutan bertuah.Hadiah-hadiah yang ditawarkan untuk cabutan bertuah ni semuanya gempak.Mana tak gempaknya,siapa nak bagi percutian ke Langkawi 3hari 2malam secara percuma,Siapa nak bagi cincin emas 916 percuma?Menyesal FA tak daftar nama dekat meja pendaftaran semalam.Lepas ni apa-apa event kena daftar dahulu. =.=” .Bukan rezeki,nak buat macam mana.huhu T_T

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Antara aktiviti yang diadakan.Kalau korang kenal,salah seorang dalam gambar diatas adalah seorang blogger bujang 3

 

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Antara artis yang hadir,Fazli Zainal

 

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Bersama Pengarah Urusan Aisyhana Cookies and Food Industries

 

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Antara komuniti Blooggers Dot Com yang hadir

 

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

Event:Majlis Pra-Pelancaran Produk Hananut Aisyhana Cookies and Food Industries

 

Meriah kan majlis ni?Baru tengok gambar,tak pergi secara langsung lagi.Jangan lupa like FANPAGE  Aisyhana Cookies and Food Industries untuk mengetahui pelbagai promosi terkini.

Fanpage rasmi Aisyhana Cookies and Food Industries

Nak tempah biskut yang ‘SERIUS SEDAP‘ ini?Korang boleh membuat tempahan secara borong atau pakej melalui maklumat di bawah ini:

Order Hananut:

Adiwarna Management & Services

Contact person :Shahrul nizam
017-3664197

Bolehlah order untuk buat bekalan kuih raya untuk Aidiladha nanti yer.FA pun dalam cadangan nak order 3 bekas Hananut ni.3 bekas je yang mampu.hehe..

Wsalam.

#nak sambung makan hananut.ada lagi satu bekas tak habis.sayang nak habiskan T_T sedap giler kot!

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply dayah Oct 7, 2013 at 9:43 PM

    Sedapnya……. kan…

  • Reply nurmisnan Oct 8, 2013 at 2:40 AM

    Hananut memang best giler.. dah tinggal biskut jer. Buat raya. Heeee

  • Reply Ezad Skytech Oct 8, 2013 at 3:08 AM

    serius…memang sedap Hananut ni…kejap je habis…tinggal satu bekas lagi…tu pun tahan diri tak nak habis cepat Hananut ni…rugi tak beli banyak2 masa tu…huhu

    • Reply Farisya Anastasyia Oct 8, 2013 at 10:49 AM

      kan??so wajarla kita bagi gelaran biskut ‘srius sedap’ kan?hehehe

  • Reply pahan Oct 8, 2013 at 7:01 AM

    wah, serius nampak sedap.hehe. kalau la dapat g ari tu.uhuh

  • Reply Nizam Ijam Oct 8, 2013 at 8:03 AM

    ahahaha bila nak belanja nie??? hahaha

  • Reply blogger lelaki Oct 8, 2013 at 8:44 AM

    nk jadi tokey biskut plak ke..hu3

  • Reply Kisah Si Dairy Oct 8, 2013 at 11:07 AM

    nak jugaklah mencubanya…tengok sedap jerk

  • Reply sohoque Oct 9, 2013 at 5:11 PM

    Untung la dpt hananut free

  • Reply lala yusof Oct 17, 2013 at 12:26 PM

    kat Trg xde dealer ke? nak cuba gakx ni;-)

  • Leave a Reply