SEMBANG SANTAI

Tutorial:Tukar Fail Microsoft Word Ke Format PDF

Sep 6, 2013
Tutorial:Tukar Fail Microsoft Word Ke Format PDF

Assalamualaikum

Tengahari ni FA terasa rajin untuk sama-sama berkongsi dengan semua pembaca macam mana nak tukar fail word ke format pdf.Mungkin ramai yang sudah tahu,tapi tak pela.Ilmu untuk dikongsi.Tutorial ni berguna sangat khususnya buat mereka yang suka gunakan email macam FA ni.

Tutorial:Tukar Fail Microsoft Word Ke Format PDF

Tutorial:Tukar Fail Microsoft Word Ke Format PDF

Selalunya mereka yang gemar menghantar fail melalui email mesti tidak mengetahui bahawa bentuk format fail yang mudah dibaca adalah melalui bentuk PDF.Sebab kebanyakan mereka yang menerima email dari kita tidak mempunyai format microsoft office yang sama dengan kita.Jadi keberangkalian untuk mereka menerima fail tersebut dalam keadaan yang baik adalah tipis.Maka bak pepatah melayu berkata ‘Sediakan Payung Sebelum Hujan’.

Jadi sekarang FA akan bagi satu link yang memudahkan korang semua untuk tukar  fail format word ke bentuk PDF.

TEKAN SINI

Korang ikut langkah-langkah macam yang diberikan kat situ.Lepas dah siap convert semua tuh,barulah korang download.Lepas tu boleh la hantar dekat email.Siap!

Ada sebarang pertanyaan?Tinggalkan komen anda dibawah ! ^_^

Wsalam.

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Izzuddin Fauzi Sep 6, 2013 at 2:11 PM

    Tutorial yang baik 🙂 Lepas nie buat cara nak convert dari PDF ke word pulak…

  • Reply Irwan Alessa Sep 6, 2013 at 4:21 PM

    memang senang guna software ni.. amat mudah..

  • Reply didie Sep 10, 2013 at 3:09 PM

    rasanye…microsoft 2013,,kalo da siap menaip,save as,pilih format PDF,atau macam2 format lain..sangat senang kan

  • Reply sensasi2020 Jan 14, 2015 at 3:17 AM

    Terima kasih Farisya sudi berkongsi info berkaitan tukar fail ke PDF.

  • Reply NURUL ARIESHA Nov 16, 2015 at 2:58 AM

    Assalamualaikum. Terima kasih atas perkongsian link di atas. Saya dah lama guna link tu since saya tak boleh nak print anything guna Microsoft word so kena convert kat pdf dulu. Sangat-sangat membantu =) Terima kasih empunya blog 🙂

  • Reply faiz Sep 7, 2016 at 2:58 AM

    sy dh install pdf tapi x boleh guna,, pening.. blh tlg ajarkan??

  • Reply faiz Sep 7, 2016 at 3:01 AM

    Terima kasih banyak2 kongsi kn link..

  • Reply mhmd Feb 28, 2018 at 12:28 AM

    thnks sangat sebab membantu <3

  • Reply Best affordable seo For Small business Oct 22, 2018 at 4:08 AM

    Fastidious answers in return of this query with
    solid arguments and describing the whole thing concerning that.

  • Leave a Reply