SEMBANG SANTAI

Niat sebenar Berblogging

Jul 27, 2013
Niat sebenar Berblogging

Assalamualaikum.

Sambil tengah memikirkan idea nak update entri hari ini,tetiba FA teringat tentang pesanan seorang blogger otai,Bro Framestone.Pesanan ni disampaikan beliau semasa pertemuan pertama FA dengan bro masa kat Terengganu 3 bulan lepas.Bro ada pesan:

[quote]blog quote[/quote]Berblogging ni bukan semata-mata untuk cari follower.

Bila difikirkan balik,ada benarnya apa yang disampaikan oleh bro tu.Cuba korang fikir,kalau kita ramai follower sekalipun,tetapi entri atau ilmu yang kita ingin sampaikan kepada follower tidak bermanfaat,tidak guna juga bukan?Dan ramai jugak yang berblogging semata-mata nak kejar follower.Ramai follower,tapi bukan semua follower tu selalu mengikuti update terbaru kita.Apa yang penting kat sini,berblogging biarlah ikhlas dari hati.InsyaAllah,ilmu yang disampaikan oleh kita akan menjadi ilmu yang bermanfaat dan saham kita di akhirat nanti.Kalau kita ikhlas,semua kebaikan yang lain akan menyusul.Jadi,betulkanlah niat utama kita dalam berblogging.

Itu sahaja mungkin yang FA ingin kongsikan di hening subuh ini.Sekadar perkongsian ringkas sebagai tatapan semua pembaca.

Wsalam.

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Ainaa Roseberry Jul 27, 2013 at 12:32 PM

    ena berblog ni sebab nak cari kawan sebenarnya, nak belajar apa itu erti kehidupan.. =)

  • Reply mizi Jul 27, 2013 at 12:44 PM

    Saya hanya untuk mengisi rasa bosan dan hobi mcm nak kumpul setem la.

    • Reply SeliparBuruk Jul 27, 2013 at 3:19 PM

      same la. . sy sependapat dengan beliau..dari x de buat pape boleh jugak picit2 nuffnang kt dlm nie.. kikikiiii

  • Reply fasha Jul 27, 2013 at 12:49 PM

    betul ape yg awk ckpkan tu..cam tula jugak sy pk..
    sy pon lebih prefer biar org ikhlas follow blog kte..
    keep ur good writing πŸ™‚

  • Reply titan Jul 27, 2013 at 12:53 PM

    niat tu penting. Tapi tak salah kalau ada banyak niat. hoho..

  • Reply Irwan Alessa Jul 27, 2013 at 1:54 PM

    betul kata titan, semua ini bergantung pada niat dan tujuan..

  • Reply mama Jul 27, 2013 at 2:04 PM

    betul tu, pada mama follower tak penting, yang penting setiap entry kita dikomen dan mereka suka datang ke blog kita. takde lah kita menulis ibarat syok sendiri..

  • Reply Mohd Shubhi Jul 28, 2013 at 5:06 PM

    Setuju sangat tu. Niat mesti jelas, ikhlas dan perkongsian mesti bermanfaat.

  • Reply nadia Jul 29, 2013 at 3:36 PM

    nad nak cr kawan bukan sebb nak suh baca entry tapi nak berkwan..nak ramai kawn..hehe

  • Leave a Reply